Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
macwitty

macwitty

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2004-02-15
  • Senast aktiv 2012-10-04
  • Antal inlägg 1339

Foruminlägg

De senaste inläggen macwitty har skrivit i forumet.

En wifi-ikon?

Eller kanske snarare en mapp - det är ju en hel del mappar som överförs via ftp

@leonardo Var det en sammanfattning av min post? I så fall inser jag att misslyckats totalt med att få fram det jag ville ha sagt.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

......

De flesta av våra meddelanden (gissningsvis ca 95%) har sett ut ungefär så här:
- "Tråden flyttad till rätt forumdel. Tänk på var ni lägger era trådar."
- "Sök gärna lite innan ni startar nya trådar. Den här frågan har varit uppe tidigare: (och så en söklänk som pekar på tidigare trådar)"
- "Trådens rubrik ändrad. Tänk på att rubriken tydligt ska visa vad tråden handlar om."
- "Ovanstående inlägg har flyttats hit från en annan tråd. Lägg inte in nya frågor i en tråd som handlar om något helt annat."

Bara raka klara besked. Ingen irritation. Men inte heller inlindat i bomull.

Var i detta finns anledningen till att bli skrämd, eller sur och kränkt?

Jesper, här tror jag att det finns ett problem. Att som moderatorer bör man nog försöka förstå att det kan upplevas obehagligt att få en offentlig tillrättavisning hur välgrundad och välformulerad den än är. Det innebär inte att man ska sluta tillrättavisa. På samma sätt måste man som tillrättavisad förstå att känslan är ens egen och att man därför inte ska projicera ut den på andra om den är korrekt och vänlig (jag talar inte om lull-lull)

Jag fick för ett tag sedan en välgrundad och mycket vänlig tillrättavisning efter at ha gått OT i en tråd. Trots att jag håller med om åtgärden så minns jag det med obehag. Det handlar inte om att bli skrämd, sur eller kränkt utan att det är obehagligt att bli offentligt tillrättavisad. Görs det i en vänlig ton är det lättare att ta men fortfarande obehagligt - That's life

(Sverige reducera i bandy WM!)

Ad-blockers gör att man kan bli lite glad igen ...
Aj, aj, aj, nu gick jag väl OT

Godmorgon! Läste mailet i går och har funderat på om jag skulle hålla käft eller inte men här kommer i alla fall ett par rader. Jag känner mig ganska trött på att vistas i den där salen där det förutses att alla gillar mac, iPod, iPad och iPhone. Helt ärligt - jag är numera helt ointresserad av de senare, så var det sagt.

Jag har haft innejobb sedan i somras och när jag väntat på olika leveranser, samtal, besked etc har det passat bra att titta in här men det känns mer och mer som att det jag är intresserad av dränks bland allt annat. Lite nostalgiskt tänker jag på den tiden då man kunde slippa det man inte var intresserad av. Kanske är det att svära i kyrkan men då "slapp" man även en del "tyckande" i trådarna. Webbutveckling med kunniga deltagare var väl ingen kioskvältare men efter att allt blandades har den väl mer eller mindre dött sotdöden.

Min första tanke var att engagemanget och kvalitén nog skulle kunna höjas om man slapp dränkas av saker man inte var intresserad av. Fast det är kanske tvärtom - det skulle höjas om man aktivt valde vilka delar man ville se trådar om. Visst, en del kommer att välja allt men det är upp till dem.

Lite socialt ska det nog också vara men då kan man väl ha loungen. Så istället för en stor sal med alla människor skulle jag vilja se ett stort Apple-hus med många rum vars dörrar står öppna för den som vill gå in och däremellan kan man träffas i fiket.

Det där med moderering. Jag gillar att det hålls efter och har inget att klaga på, tvärtom jag är tacksam för det arbete som görs. Men jag tror inte att jag är ensam om att trots det känna obehag när jag fått en, oftast korrekt, offentlig tillrättavisning. Detta är ett problem som inte går att lösa, det kallas livet.

För de som vill ha program för 3D-skapande får man nu, gratis, Daz Studio Pro (3D art & animation), Bruce7Pro (Landsscape & animation) och Hexagon 2,5 (3d modeling) hos Daz3D (ordinarie pris $150-430)

DAZ 3D - Free 3D Software and 3D Model Providers

Photobook verkar inte fungera på svenska. Det är väl Ok men att hela programmet kraschar bara för att man klickar på knappen för att testa ...
För mig som aldrig uppgraderade till LR 3 är det väldigt mycket nytt

... så att jag alltid ska över den där ån?

Jag har bestämt mig för att äntligen se till att göra mitt bildgalleri sökbart med korrekta exif-uppgifter. Har nu tillbringat ett par timmar med att leta program på nätet och så har jag GraphicConverter!

Adobe Photoshop Lightroom 4 | photo management software beta - Adobe Labs

New Features in Lightroom 4 Beta

  • Highlight and shadow recovery brings out all the detail that your camera captures in dark shadows and bright highlights.

  • Photo book creation with easy-to-use elegant templates.

  • Location-based organization lets you find and group images by location, assign locations to images, and display data from GPS-enabled cameras.

  • White balance brush to refine and adjust white balance in specific areas of your images.

  • Additional local editing controls let you adjust noise reduction and remove moiré in targeted areas of your images.

  • Extended video support for organizing, viewing, and making adjustments and edits to video clips.

  • Easy video publishing lets you edit and share video clips on Facebook and Flickr®.

  • Soft proofing to preview how an image will look when printed with color-managed printers.

  • Email directly from Lightroom using the email account of your choice.

You can download the beta and use it until the product expires on March 31, 2012.

Ursprungligen av Brandylf:

Lion only antar jag?

Betan funkar även på SnowLeopard

Vilket program använder du för att öppna pdf-filerna?

Om du inte fått DM på twitter så har taptaptap twittrat ut:
If you had problems getting your Mariner Write license, send an e-mail to oops@taptaptap.com and we'll hook you up!
https://twitter.com/#!/taptaptap/status/162631324652408834

TapTapTap lanserar en ny iOS-app Serenity ~ the relaxation app (gå till slutet av sidan) och om man twittrar eller facebookar ut deras budskapet får man OSX-programmet Mariner Write från Mariner Software

Jag börjar känna att det riktigt stora med e-publicering börjar gå förlorat när man måste ha den plattan för att läsa den boken, en annan för att läsa en annan bok etc. Det är inte bara Apple utan Kindles nya format tycks bara gå att läsa på deras platta. (Lies, Damned Lies, and Ebooks (by @baekdal) #insights) Var tog den stolta deklarationen "Få tillgång till all världens litteratur via ett klick" vägen?
Gnäll, gnäll - jag tror jag går och lägger mig istället!

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Ur konsumenternas perspektiv är det såklart värdelöst, men Apple är ett vinstdrivande företag och som alla sådana utgår de i första hand från sina intressen.

Fast jag tänkte från producentperpektiv - att det kunde finnas tillfälle att inte vilja DRM-skydda det. Men visst ut Apple perspektiv kan det ju finna anledning att begränsa spridningen utanför deras kontroll