Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mr Pink

Mr Pink

Medlem
  • Registrerad 2004-01-21
  • Senast aktiv 2004-11-17
  • Antal inlägg 24

Foruminlägg

De senaste inläggen Mr Pink har skrivit i forumet.

Vad är skillnaden mellan http://www.domän och http://domän När används den ena och när används den andra? När behöver man inte ha med "www" Hoppas ni förstår frågan.

Ibland så ser jag adresser som tex http://tallbarr.domän.se Vad kallas det och varför använder man det som är före .domän.se? Hur ställer man in att an ska ha det så?

Mvh Mr Pink

Har idag en D-link modell enklaste enkla. Fungerar tyvärr inte alls så bra (såklart). Ska köpa en ny och behöver därför råd om en liknande router fast en av bättre kvalité.

Behöver inte vara trådlös eller ha massor med portar eller finesser. Sköta magin från ett publikt IP till 15-tal interna är det som behövs och att jag kan köra vidare FTP-anrop utifrån in till FTP-servern. Tacksam för tips.

Har en se site och tänkte regga samma domännamn med com på slutet och rikta den mor samma site. Så att man kommer in på samma site vare sig man skriver .se eller .com på slutet.

Är det så enkelt att jag reggar den nya com domänen och sedan ser till att den pekar mot samma ip som siten med .se ligger på? Eller ska den ligga i samma DNS eller? Hur ska jag göra?

Ursprungligen av acke:

Hej Erica/Mr Pink

Som jag har förstått det hela så vill du använda din D-link 624 som en brygga från ditt befintliga ethernet-nätverk så att folk kan koppla upp sig med hjälp av den trådlösa funktionen i din 624.

Kan man sammanfatta det på det sättet?

Ja så är det. Hon har hittat en inställning där man kan stänga av DHCP funktionen i D-linken 624. Bilden: http://homepage.mac.com/erica.andersson/PhotoAlbum1.html

Säger det er något? Kan det räcka med att man stänger av den och ger 624:an ett IP-nr?

Jag skriver in det eftersom att Erica inte har fått sitt konto godkänt ännu. Hon behöver hjälp med sitt trådlösa nätverk. Tyvärr har jag inte kompetensen till att hjälpa henne. Men det vore väl roligt om vi kunde ordna detta så hennes chef får en smäll på fingrarna.

"Hej på er alla. Jag är nyregistrerad men inte ny. Har varit en tyst observatör kanske man skull kunna säga. Är väldigt intresserad av datorer och speciellt allt som har att göra med min min iBook, ögonstenen. Nog om mig, ska skriva en presentation snart.

Jag har en fråga om trådlöst nätverk. Jag har en dryg chef på mitt jobb som tror sig kunna "data" som han säger det. Han hävdar att det inte går enkelt att koppla in en trådlös basstation (en D-link 624+) på vårt existerande närverk. Han säger att det inte går att plugga in den utan att det blir konflikter på nätverket. Jag är övertygad om att det går. Jag skulle så gärna vilja visa honom att han skulle må bra av lite ödmjukare stil. Kul om jag har fixat problemen när han kommer tillbaka från sin resa.

Frågan är då hur jag ska göra för att bara använda den trådlösa D-linken som en brygga över så att man kan surfa både på de datorerna som är inkopplade i närverket via sladd och de som är inkopplade via trådlöst. Att datorerna som surfar trådlöst får all IP-info och subnät osv från den routern vi har nu och inte den i den trådlösa. Dvs att den trådlösa boxen bara är en dumburk funkar som "trådlösa sladdar".

Hur ska jag göra med DHCP:n i trådlösa på eller av? Under "LAN" knappen så står det om "The IP-address of the DI-624+" Vad ska jag göra där?

Tacksam för hjälp
/E"

Jag skulle tänka mig för när det kommer till Excanto. Otrevlig och datanördsdryga konsulter. Har jobbat åt två ställen de anger som kundr på deras hemsida. Inte imponerad, mycket-jag-kör-norton-det-löser-allt attityd. Tyvärr...

Ingen som kan? Jag har verkligen letat efter inställningar i Retrospect server och client men kan inte hitta några inställningar.

Vill inte tjata men den känns så retligt när jag istort sätt har lyckat med allt.

Tacksam för svar.

Hej jag har lyckats pilla ihop en fungerande backup under Mac OS X. Toppen men en sak förstår jag inte. Måste datorn vaken från vila för att det ska tas backup på den? Provat att försöka ta backup när den är i vila men får då felmeddelandet att Retrospect inte kan hitta clienten. Nog måste väl en dator kunna gå i vila och smamtidigt bli backuppad?

Någon som har ett tips eller sidhänvisning till bokmanualen?

Hej folk. Har en Mac OS X server 10.2.8 med en hel del clienter till. Frid och fröjd fram tills nu. Nu ska det nämligen i en PC på nätverket. Inget komplicerat alls (eller?), den ska kunna komma åt ett kontos privata mapp. Kontot används även på en Mac. Någon som kan skriva lite kort eller hänvisa mig?

Sökte på detta och om det tagits upp förut så ber jag om ursäkt.

Tillägg: PC:n ska komma åt servern över internet. Den står innanför en router som kör NAT med DHCP.
Använder sig SMB av någon speciella portar som ska över från publika IP:et till serverns interna?

För att se om jag fattat rätt.
Mailet som dimper ned är alltså fejk och min kompis mailprogram har aldrig skickat det till den adressen som svarsmailet kommer ifrån?

Alla mail som börjar med "Your Music" är alltså PC-virusmail och kan inte skickas vidare från en mac?

Finns det något sätt att slippa få dessa mail förrutom Mail.app spamskyddet?

HUr kan det kommer sig att de plödsligt får så mycket spam när de inte fått nästan något förrut? Är det för att deras emailadresser finns med i någon smittad PC-användares adressbok som fått viruset?

Sorry att jag har så mycket frågor men jag är nyfiken.

En kompis till mig får massor med "Your Music" "Your product" "Your bill" mail. Vet att det är ett ett virus eller mask eller något sådant och inte farligt för Mac ellerhur?

Men sedan fick han ett mail där det står så här.

our e-mail computer has detected virus(es) W32/Netsky.d@MM infile attachimen
t(s) sent from <[email protected]> to <[email protected]
.jp> and Cleaned and Quarantined the virus(es).Please check your computer
as it may be contaminated by virus(es)

Så mina frågor är:
Kan man som macägare smitta vidare automatiskt? Utan att vidarebefodra? Verkar som så eftersom att min vän aldrig skickat till han som skickade tillbaka mailet.

Finns det något sätt att stoppa dessa mail förutom Mail.app´s spamfilter?

xxx är självklart adresser.

Hej igen.
Så det är jag som åker dit om jag installerar något. Trodde det var VD:n för företaget?
Det kanske iofs bara är när man än anställd på företaget och inte kör eget? Kör man eget så är man ju ansvarig i sitt företag.

Om man inte kan få dem att köpa in programmen kan man komma undan från ansvaret om de installerar programmet? Blir det ord mot ord då? Kan någon form av kontrakt vara en lösning? Där det står att man bara installerar köpt programvara?

Vad händer om man åker dit? Vad är straffet?

Någon som har länkar till info om detta. Vill göra rätt och vara laglig!

Har en enskild firma och ska hjälpa ett lite företag med support. Det har en del piratkopierad programvara. Hur ska jag förhålla mig till detta? Var finns jag i allt det där? Gör jag mig skyldig till något brott om jag:
Uppdaterar piratkopierad programvara? Tex en Mac OS X uppdatering? Installerar piratkopierad program? Hjälper de med ett piratkopierat program osv?

Ok, har sök och läst men inte hitta något. Problemet har en liten knorr på slutet så sluta inte läs redan nu.

Har Telia ADSL 0.5mbit och en Dlink 604 router och en testversion av Rumpus.

Försöker att få min FTP server att synas för omvärlden. Har gått in i routern under Advanced/Virtual server och fyllt i "Service ports: 21" och fyllt i det interna numret förfrågningen ska gå till. "Schedule = Always".

Nu till problemet. Folk kommer in men kan inte se några filer. Loggar jag in via det interna IP-numret så kommer jag in och allt är frid och fröjd. Tar jag bort routern och låter folk logga in direkt fungerar det också. De som försöker logga in använder sig av Transmit som jag antar står på passive mode från början right?

Någon som har en aning?

korsad eller rak?