Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Blackroom

Blackroom

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2003-08-09
  • Senast aktiv 2013-02-16
  • Antal inlägg 576

Foruminlägg

De senaste inläggen Blackroom har skrivit i forumet.

Har du en TV eller radio kopplad till stereon? Som i sin tur är kopplad till en central-antenn?
I sådana fall kan du behöva avskärma central-antennens uttag med en galvanisk avskiljare. Finns en mängd olika sorter på Kjell.com bland annat.

Om det inte är där felet ligger så hoppas jag att du hittar källan till problemet snart.

/Fredrik

I routern så måste du ställa in att port 21 (Som brukar användas av ftp) skall routas till den datorn som har ftp servern, brukar heta virtual server eller liknande beroende på router.

Hoppas det ger dig tillräkcligt med info för att komma vidare.

Ursprungligen av Wakkashi:

Fick fram förnamnet men sen var det lite svårt att se på bilden, fick det till : Ekl"f

Nära

Voggorb: Det blev en silver för mig med.

Har Just Graverat in mitt namn i ascii kod på den. (Ja jag är en datanörd.)

Id3 tagit har en massa sköna funktioner för sådant och är gratis. finns på ID3-TagIT - THE ID3-Tag-Editor for MP3

Du har inte en katt eller annat busfrö hemma? Tycker mig känna igen problemet att saker har flyttats lite då och då nämligen.

Karo; Tack för tipset, En sådan 8GB är på väg hem nu

Man brukar få låna en telefon av Telia medans den är på reparation.

Det går om man använder en OEM skiva, brukar inte vara så vårt att köpa en sådan, men lite krångligt är det allt.

Längre sladd och att velour kuddarna följer med direkt är väl det som jag direkt ser. Förövrigt verkar det vara samma hörlur.

Det var ett tag sedan jag höll på med logic men, I samplern finns det ett par inställningar för hur den skall använda minne osv. Där ska det även finnas en inställning för vilka/vilken hårddisk den skall söka efter samplingarna i.

Den sökväg som behöver rättas till är den som är inskriven i logics sample instrumentfiler. Den rättas till automatiskt som du har märkt men det tar ett tag för varje instrumentfil. Det jag gjorde var att ställa in samplerns sökväg så att det gick lite fortare och sedan så bläddrade jag igenom alla instrumentfilerna i EXS24:an, tog ett tag men det var det värt.

Edit; HAr för mig att använde EXS24 MKII då jag rättade till detta tillsammans med Logic 5.5.1

Prova logic tillsammans med en AMT 8 så blir det kanske bättre. Som jag har förstått det med Emagics midihårdvara så använder dom ett egenutvecklat protokol för att föra över informationen till hårdvaran just för att slippa ifrån konstigheter. Active Midi Transmission (AMT).
Jam har ett inne i Stockholm för en tusing. Skulle gärna köpa det själv men har ju ingen mac eller Logic längre.

Även om raid är ett skydd i sig så tycker jag inte att du i längden skall förlita dig bara på det. Backuper idag börjar ju bli ett problem i sig då datamängden är så stor men kolla om du inte kan hitta en form av backup media för din dataserver. Ett alternativ är ju en 1TB Sata disk som du kopplar loss emellan och förvarar på ett bra sätt. ESD, temperatur, brand osv osv.

Man skall ju inte behöva vara helt paranoid men om du tar hand om släktens alla foton så bör du tänka ett varv till ifall du vill få julklappar nästa år med

Vi på den andra sidan fönstret (Windows OS) har liknande problem med batterier. Ett flertal celler dog i mitt batteri till min HP NC6400. På köpet så hade det trasiga batteriet dragit med sig laddningskretsarna samtidigt. Så datorn blev upphämtad av UPS och fraktad till Polen. Blir väl billigare att ha en central servicecentral. Fick även den roliga uppgiften att skruva ihop datorn ordentligt när jag fick tillbaka den då det tydligen inte ingick i servicen

Fast å andra sidan så gick hela servicen både snabbt och smidigt och allt fungerar nu bra.

Apropå kalibrering, går den till likadant på en Mac? Ladda upp batteriet till max, stäng av alla strömsparfunktioner och automatiska avstängningar, kör datorn på batteri tills den dör, ladda upp den fullt igen.

Enda gången jag uttnytjar mina dubbla kärnor på riktigt är när jag sitter med Ableton Live och en massa pluggar och gör musik. Även till programmet som gör om filmer till min mediaspelare också när jag tänker efter lite.