Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mehrdad

Mehrdad

Medlem
  • Sysselsättning Jag bor i Bålsta och driver eget varksamhet
  • Registrerad 2003-06-21
  • Senast aktiv 2017-10-20
  • Antal inlägg 32

Foruminlägg

De senaste inläggen Mehrdad har skrivit i forumet.

Ursprungligen av martenj:

jag förstår. men för mig spelar det roll med sms.

Jag ville meddela er som har haft samma ljudproblem i iPhone att det är enkelt å bra att reklamera och få hjälp. Jag fick jag en ny telefon för andra gången i fredags. Jag uppskattar verkligen Apples kvalitet, service och hjälp.

Ursprungligen av Nessie:

När jag skulle koppla om från headset till aux i bilen idag så försvann ljudet! Detta hände även innan i veckan men då kunde jag bara rensa lite i hålet så fungerade det felfritt, men nu har det alltså hänt igen och det är inget ludd denna gången. Allt annat ljud på telefonen fungerar (alla andra högtalare alltså) men inte hörlurar! Om man stoppar i hörlurarna så ser man att telefonen tar dom och om man trycker på volymknappen så står det hörlurar men det kommer inget ljud. Hjälp!
(6s)

Jag har haft liknade problem, på rekommendation av apple lämnat den till service men på verkstad har de inte hittat något fel. Detta är ett känt problem hos apple. De säger att det inte går att göra mycket än att vänta till nästa uppdatering vilket jag har gjort i nästan ett år och startat om den med jämna mellan rum men problemet återkommer efter ett tag. Jag fick en ny telefon, efter andra ggr på verkstad, förra året innan garantin gick ut, men det hände samma sam med den nya efter bara nån månad. Sista gången jag pratade med applecare sa de att det finns en ny stor uppdatering på väg som heter 11, hoppas det hjälper.

Ursprungligen av martenj:

Jag har samma problem. Jävligt störande.
Har bytt iPhone också, men problemet kvarstår. Om det är i backupen/säkerhetskopian problemet ligger så ver jag inte vad jag ska göra. Om jag fabriksåterstöller telefonen utan säkerhetskopia så förlorar jag alla sms vilket inte är ett alternativ för mig.

Tips...?

Tyvärr vet jag inte hur du kan få tillbaka dina sms, jag har förlorat mina många ggr, jag bryr mig inte om de längre, jag blir nöjd bara telefonen fungerar, har inget annat val. Det värsta är att min telefon är mitt arbetsredskap, jag jobbar med det varje dag. Jag har fabriksinställd den flera ggr men problemet kvarstår, vet inte om det är nån mjukvara i säkerhetskopian som orsakar det, eller felet ligger i hårdvaran. Det kan vara måndagsproduktion också, vet inte vad jag ska säga.
Jag har fortfarande garantin kvar å har kontakt med apple-support att lösa problemet. Hoppas få ny telefon, tredige gg gillt:)

Ursprungligen av kajonas:

JAG HAR SAMMA PROBLEM.

Har haft det sedan åtminstone 10.2.1. Vore intressant att höra om det har löst sig för någon av er och på vilket sätt? Jag är enormt beroende av handsfree (Apples earpods) hela dagarna så det är ohyggligt störande. Till saken hör att det inte alls strular när jag lyssnar på musik eller gör något annat med ljud. Det är bara vid telefonsamtal och facetime-samtal.

Om jag drar ur lurarna och trycker på och av högtalarknappen kan jag rädda samtal ibland, men annars är det bara omstart som gäller..

Självklart rengjort i kontakten och provat olika lurar, dock bara applelurar.

Någon som fått bukt med problemet?

Hej, Hur går det för er, någon lösning? Det verkar som om Apple inte kan lösa det.
Jag håller på att lösa ljudproblemet med hjälp av Apple-support i nästan ett år men ingenting har hjälpt hittills.
Jag har samma problem, ibland hörs inget ljud verken med eller utan hörlurarna + att när jag får panik att jag måste svara och då trycker jag på högtalar-knappen som plötsligt löser sig och fungerar inte den heller tills jag trycker på t ex hemma-knappen osv.

Jag köpte min iPhone 6 för två år sen och efter två ggr verkstads besök för samma problem fick jag en ny i slutet av 2016. Efter nån månad fick jag problemet tillbaka även med den nya.
Efter flera månader telefonsupport utan vidare bokade Apple Care en tid att lämna telefonen hos Digital Inn i Stcokholm.
Jag har fått telefonen tillbaka med rekommendation att inte ska använda min säkerhetskopia (den här rekommendation har jag hört hela tiden och har gjort så men problemet kvarstår).
Jag har fått problemet tillbaka efter nån vecka + ett nytt problem som har hänt flera ggr, att t ex jag håller på prata i hörlurar och jag lyfter upp telefonen för att flytta på mig men plötsligt samtalet bryts av.
Jag har en gammal hederlig iPhone 4 som fungerar perfekt, jag använder den som iPod för musikuppspelning men även som reservtelefon när jag lämnar min nya till verkstad.
Jag bara undrar vad som har hänt med nya iPhone?

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Svårt för oss att svara på. Det beror ju på hur händig och teknisk du är.

Det finns guider på nätet för de flesta datormodellerna, om hur man öppnar dem och gör olika åtgärder på insidan. Kolla ifixit.com t.ex.

Annars kan du, som keptang redan tipsat om, koppla in en extern skärm.

Ja, jag är händig och jag ska kolla sidan du rekommenderar. En extern skärm är en bra idé men jag inte tror att jag kommer att lägga pengar på en sån gammal dator. Jag har en MacBook Pro också som jag använder nu istället.
Men tack ändå för alla tips & råd och ha en fortsatt trevlig Påskhelg:)

Ursprungligen av kenjon:

Låter som glapp/kabelbrott.

Ja, jag misstänker det också. Jag tänkte först lämna den till reparation och frågade om det. Bara felsökningen skulle kosta 995+moms. Jag har hört att Apple inte tillverkar reservdelar för datorer som är gamla mer än fem år. Då är det meningslös att lämna den till reparation. Det är därför jag undrar om jag kan göra nåt själv så att jag kan använda den ettag till.

Ursprungligen av onnyt:

Nu kör jag på engelska men tror det heter Systeminställningar/Strömsparare. Skall se ut som på bilden om du har samma modell.

Jag har den på svenska men vad kan jag göra med den?

Här är en bild till, när jag rör vid skärmen, drar den fram eller trycker bakåt då försvinner den för några minuter men sen kommer tillbaka igen.

Ursprungligen av onnyt:

Den har väll dubbla grafik-kretsar har jag för mig. Testa ett byte i Inställningar och logga sedan ut/in. Kanske hjälper.

Jag är mindre van med det tekniska. Kan du beskriva i detaljer, steg för steg, t ex. i Inställningar under Apple i menyraden och ...

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Och nu kan man väl säga att du har svarat på 1,5 av de 3 frågorna. Trådarna blir så mycket effektivare om alla motfrågor och kontrollfrågor besvaras.

Det ser ut som aluminium-macBooken från 2008-2009. http://www.everymac.com/systems/apple/macbook...

Ja, det är en sån modell A1278.

Ursprungligen av mattiL:

Om du tittar under datorn så kan du se ett modellnummer, det kan hjälpa till att identifiera modellen.

Problemet ser ut att vara grafikkortet, men kan vara skärmen också, har du provat med att ansluta en extern bildskärm?

Modell nr A1278

Ursprungligen av barbapappa_86:

Du svarade på en av tre frågor. Inte direkt ett framgångsrecept för att få hjälp.

Ursäkta, den heter bara MacBook och version OSX 10.6.8. Den är ca 10 år gammal.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Vilken Macbook och vilken version av OSX?

Testat att resetta SMC (googla på hur du gör)?

OS X 10.6.8

Min gammal MacBook har fått ett streck över skärmen. Är det dags att skrota eller kan jag åtgärda det själv?
Tacksam för svar

Hej Kenjon,
Allting finns det ju i enheten redan och så har jag iCloud påslaget nu. Vad ska jag göra mer?
Kan du beskriva lite mer hur jag gör för att har det bara i iCloud som du säger? Tack!