Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bird

Bird

Medlem
  • Registrerad 2005-11-23
  • Senast aktiv 2009-07-26
  • Antal inlägg 63

Foruminlägg

De senaste inläggen Bird har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • 2009-04-07 12:36
Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Kanske för att ingen har rapporterat det. Vi kan inte läsa allt som skrivs här, så vi litar på att medlemmarna använder "Rapportera"-funktionen när de får syn på något som borde modereras.

/Mod

Tack och sorry, min fråga var nog lite vilseledande i sin formulering. Jag fick intryck att den här typen av inlägg var en accepterad nivå på forumet och det var nivån i sig som jag undrade över - inte förfarandet att moderera eller kritisera inlägg.

  • Medlem
  • 2009-04-07 11:56
Ursprungligen av Robo-X:

Det är inte kontakten som gör att batteriet håller kortare tid. Det är pga att man just slipper lägga in kontakten för att kunna ta ut batteriet som man lyckas få 20% större batteri som i sin tur ger längre batteritid.

//Rob

Aha, det förstås, tack för förklaringen.

  • Medlem
  • 2009-04-07 11:33

Med tanke på att jag nu för tredje gången (!) ska byta batteri till min Macbook Pro 17", på grund av att batteriet börjat svälla och knäckt skalet, så får man hoppas att batterierna i den nya 17" håller avsevärt högre kvalitet. Gillar inte heller, som nämnts, att inte kunna bryta strömmen genom att ta ut batteriet.

Vinner man verkligen såpass mycket prestanda genom att ha inbyggt batteri? Kan det verkligen ske såpass mycket energiförlust i kontaktdon? Det låter mer som en besparing i tillverkningen. En ren gissning förstås.

  • Medlem
  • 2009-04-07 11:13
Ursprungligen av Zimmerman:

(Borttaget)

Kan någon förklara för mig varför kommentarer som ovanstående inte modereras bort?

Ursprungligen av Micke F:

Det är en härlig värld - många verkar i första hand vara oroliga över sina aktiers eventuella värdeminskning. En härlig värld...

Ja verkligen, man blir fan mörkrädd över folks kommentarer här. Jobs är sannolikt allvarligt sjuk men en såpass enkel sak som att visa lite vanlig respekt i ett offentligt sammanhang är tydligen en komplicerad sak för många.

Senast redigerat 2009-04-07 12:21
  • Medlem
  • 2006-02-14 00:48
Ursprungligen av apanbort:

Vad tycker ni om N.I akoustik piano? testat den?

Upright-pianot är ganska fint men flyglarna är fullständigt livlösa, de absolut tråkigaste jag någonsin spelat på, t o m mitt 64 MB Roland pianokort är mer inspirerande och The Grand 1 och 2 är avsevärt mer naturlig och varmare i klangen. En oväntad besvikelse från NI. Får känslan av att flyglarna samplats av män i vita rockar, helt "perfekt" och därmed helt dött :rolleyes:

  • Medlem
  • 2005-12-16 01:49
Ursprungligen av eskimo:

När svängde pendeln? Var inte så jättelänge sen som audiophile var svaret enligt formulär 1A på frågan om vilket ljudkort man skulle köpa för tusen spänn.

Det är det kanske fortfarande, edit: beroende på vilka behov man har och vilken maskin man ska använda det till. Jag har inte testat vad som finns i den lägsta prisklassen idag eller just Audiophilekortet, bara en drös med annat från M Audio.

Ursprungligen av eskimo:

Vad är det för fel på byggkvalitén? Jag använde ett delta 1010 förut som verkligen var robust, toppbetyg, elektronikkomponenter kan jag inget om så huruvida det är snålat där kan jag inte svara på.

Om man tittar generellt på M Audio's produkter så har de ganska dålig byggkvalitet. Klaviaturerna skickar olika värden med samma anslag på olika tangenter, det är överlag dålig precision och plastigt. Man snålar på områden där de flesta inte bryr sig eller märker någon skillnad, som t ex hörlursutgången på portabla interface som ibland låter alldeles bedrövligt.
Tidiga MIDI-man interface och Delta-serien håller dock förvånansvärt hög byggkvalitet med breakout-box i metall etc. Sedan dess verkar något ha hänt i fabriken.
Du nämner Behringer - de har en avsevärt bättre byggkvalitet på sina lågbudgetprodukter.

Att jämföra med dyrare produkter kan förstås vara missvisande ur kvalitetssynpunkt, men om nu M Audio som PF säger inte lirar bra ihop med G5 så handlar det ju om att få ett fungerande system och då kostar det ibland en slant till.

  • Medlem
  • 2005-12-16 01:36
Ursprungligen av Don:

Ska man slänga ut pengar på ett motu, så rekommenderar jag att istället kika på Metric Halo Mobile I/O ...låter fan så mycket bättre...

Mja, jag håller med om att Metric Halo Mobile I/O både är och låter väldigt bra, men skillnaden i jämförelse med t ex MOTU 828 mkII är inte särskilt stor. Däremot så är skillnaden i pris det dubbla.
Över tiotusenkronorsstrecket och däromkring så blir skillnaden ofta mer marginell därför att det finns ekonomi för bra A/D-omvandlare. Det är inte ens ovanligt att tillverkarna i de här fallen använder sig av samma kretsar.

  • Medlem
  • 2005-12-16 01:12

Inte alls subjektiv. M Audio är definitivt lågbudget, man får vad man betalar för både ifråga om prestanda, byggkvalitet och support. MOTU som PF jämför med är snudd på natt och dag ställt mot M Audios kort och generellt kan man säga att det är först däröver som skillnaden är marginell.
Att man sedan kan göra briljant musik även med M Audio's kort, det är en annan femma.

AndersEklöv: Ibland kan det fungera att gå bakåt i M Audio's drivrutinsversioner, kolla vilka alternativ som finns på M Audios website, kryssa även för betaversioner. Om det hjälper att byta kortplats vet jag inte, jag är inte bekant med G5:ans PCI-arkitektur. Men på G4 har det ofta varit en lösning, särskilt om man kör M Audio's kort tillsammans med DSP-kort såsom UAD-1, något som kan vara helt hopplöst att få att fungera.

1