Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Olof B.

Olof B.

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2005-07-11
  • Senast aktiv 2010-05-24
  • Antal inlägg 77

Foruminlägg

De senaste inläggen Olof B. har skrivit i forumet.

1

Samma problem här.

Ursprungligen av Korsriddaren:

Detta behöver inte stämma, men det är helt accepterat att t ex göra narr av en sådan, emedan det är absolut tabu om man på samma sätt skulle förlöjliga en person med uttalsfel eller dyslexi.

Om det är tillåtet med rättelser...

Medan: "när, samtidigt som"
Emedan: "eftersom"

Ursprungligen av Skilling:

Sedan hoppas jag att det bara är klumpigt skrivet och att ni inte på riktigt menar att man inte kan ta människor som inte skriver perfekt på allvar.

Jag skulle vilja säga att det beror alldeles på sammanhanget. Jag jobbar själv som läkare och forskare. Tar jag en patient mindre på allvar för att de har svårt med språket? Det vore ju totalt oprofessionellt. En forskarkollega som inte någorlunda koncist och korrekt kan förklara varför han har rätt och andra fel? Ja, absolut.

Jag kan inte spela boll särskilt bra - jag blir inte tagen särskilt mycket på allvar på en fotbollsplan.

Ursprungligen av Skilling:

Det är min profession och mitt arbete innebär att ett inte obetydligt antal elever imorgon kan gå ut nian med betyg i svenska.

Detta tycker även jag är jätteviktigt. Men är inte en stor del av det som gör ditt arbete så viktigt att dina elever kan bli just tagna mer på allvar, att de vågar uttala sig i olika sammanhang och så vidare? Den bättre självkänsla som de får har nog mycket med det att göra.

Ursprungligen av Valfrid:

Det där kan jag störa mig på, mvh alltså. Som ett försök att vara artig, men man orkar liksom inte hela vägen.

Jag håller med. Det ser slentrianmässigt ut, som ett hastigt frammumlat "have a nice day". Att skriva "hälsningar" istället är väl inte så mycket jobbigare och det ser genast mycket personligare och trevligare ut.

Intressant tråd för övrigt. Om man tror att man värnar om samhällets svaga genom att försvara att "man kan väl få skriva som man vill" (och att tycka att det finns viktigare saker att lära sig i skolan) gör man dessa en björntjänst. Helyllesvenskar med akademikerföräldrar likt jag själv behöver nog sällan någon svenskundervisning alls för att klara sig bra och bli tagna på allvar i samhället. Språket är på väg att bli än mer en klassmarkör än vad det är idag.

Det är för övrigt med språk som med alla sociala koder: det kan vara OK att bryta mot reglerna men i så fall bör du känna till dem, annars gör du bort dig.

Classic-kompressorn tycker jag om, reverbet tilltalar mig däremot inte alls. Ett alternativ är ju att använda SIR och några bra plateimpulser, det tycker jag brukar bli bra.

1