Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
fogsvans

fogsvans

Medlem
  • Registrerad 2003-05-07
  • Senast aktiv 2005-02-18
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen fogsvans har skrivit i forumet.

1

Gammalt känt problem som Apple vägrar erkänna. Det är mest äldre PB som drabbas, men jag känner även till fall med vita iBook. Värst är det med tidiga Wallstreet 233 och 266. Av dessa drabbas de flesta man lägger in X på. På vissa maskiner går det aldrig att "tända" skärmen igen. Min och kollegors erfarenhet är att det enda som hjälper är en ren installation av systemet. Du kan undvika problemet genom att aldrig låta maskinen gå i vila - men hur kul är det.......?

Du kan köpa en "inverter", dvs en omvandlare från 12V till 230V växelström och köra din vanliga strömadapter med. Finns på Claes Ohlsson, Jula, etc. Kan användas till så mycket annat kul än bara datorn oxå

Eller så ger man upp och lägger ut mailservern. Billigare och så slipper man administrera eländet och våndas över risken att spammarna tar över SMTPn och reläar sina erbjudanden. http://www.yanet.dk/produkter.htm . Men det är klart, har man 15 domäner för skojs skull för att kunna ha lite annorlunda mailadresser så blir det en slant.....:(

Tja, danskarna har ju problem med svartimport av CD-R och DVD-R från Sverige eftersom de har ganska hög punktskatt......
Det är väl tur att något jämnar ut spritflödet från södern

Du måste skruva isär hela maskinen. Om du inte gjort det förut så hämtar du manualen här:
http://home.earthlink.net/~strahm_s/manuals.html
I övrigt ska du vara utrustad med lite tålamod och noggrannhet, felet är mycket vanligt och är ett enkelt glapp som du löder ihop på två minuter.
Bara man gjort det en gång så blir det en barnlek nästa gång
Lycka till
/Mats

Det finns två sajter med gratis DNS-hosting. Båda erbjuder primär DNS såväl som sekundär.
http://www.everydns.net
http://www.gratisdns.dk
Båda kräver att man har elemäntär kunskap i hur DNS fungerar, men det går bra att prova sig fram och gratisdns.dk har ganska mycket hjälp.
Jag använder själv båda och gratisdns.dk funkar ypperligt med .se-domön.
Mycket nöje.
/Mats

PC100 funkar inte. Du måste ha PC-133. Datorn startar utan problem, men kan inte adressera minnet. Oanvändbart alltså. Ett PC-100 funkar på vit ibook upp til 600mhz, samt till PB G3 Pismo.
/Mats

Jag kör en webserver bakom min Airport white basstation. Allt fungerar perfekt, web, mail, dns men inte FTP.
Jag använder Crush FTP där man kan definiera passiva portar. Jag har förutom port 21 öppnat port 3000-3010 i airportstation, vilket motsvarar de portar jag definierat i Crush.
Det fungerar inte. Man kan se på loggen att användaren kopplar upp sig, ftp-servern svarar, men den klarar inte att skicka ut fillistan. Jag har även testat med andra ftp-program med samma resultat, Rumpus och Webstars inbyggda ftp. Likaså har jag testat med alla möjliga ftp-klienter med samma resultat.
Dessutom kör jag på servern Keepitup. I det programmet finns en inbyggd webserver för att administrera programmet. Defaultporten för det är 2666. Det fungerar inte heller.
Det verkar alltså som att all portmapping utöver de standardiserade har problem genom airportstationen.
När jag kört samma system på en D-link så har portmappingen fungerat utan några mankemang.
Finns det någon som har någon aning om vad som kan vara fel och om det finns något man kan göra åt det?
Många tack på förhand.
/Mats

1