Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
gregorvega

gregorvega

Medlem
  • Registrerad 2005-02-24
  • Senast aktiv 2013-07-01
  • Antal inlägg 19

Foruminlägg

De senaste inläggen gregorvega har skrivit i forumet.

1

Apple Wireless Keyboard i gott skick i originalkartong. Sparsamt användt. Som rubriken lyder är detta ett franskt tangentbord med den franska AZERTY-layouten.

Edit: 200 kr. Finnes i Uppsala, kan ta mig till STHLM också. Kan skickas men då står köparen för frakten.

Senast redigerat 2012-01-04 11:36
Ursprungligen av Johan Nilsson:

Och Headweb har precis dragit igång en beta av sin html5-lösning.

Gott! Nu har jag registrerat mig som betatestare av deras ipad-tjänst. Tack för tipset!

Jo, voddler har jag och det funkar bra. Men deras hyrsortiment är inte tillgängligt i iOS och även om det finns mycket bra indiefilmer och klassiker i reklamfinansierade sortimentet så skulle man ju önska sig tillgång till hyrsortimentets nyare blockbusterfilmer.

Såg att Headweb annonserat en iphone-app för typ ett år sen men att det sen varit helt tyst. Man kan ju anta att det är pga att det inte gick ihop.

Hej!
Jag har precis skaffat en iPad 2 och är på alla vis glad och nöjd med den. Därtill har ju hyrfilm dykt upp i itunes vilket gör det hela ännu trevligare. Utbudet är dock rätt knapert (ca 200 filmer för uthyrning) och varken headweb, SF Anytime eller Voddler hyr ut filmer i iOS. Vad jag förstår beror detta på att Apple tar 30% av alla in-app-köp, vilket åtminstone i voddlers fall är deras vinstmarginal efter att de betalat filmbolagen. Det här betyder ju att ingen kommer att kunna erbjuda hyrfilm till iOS utom apple och utbudet lär därmed fortsätta att lysa med sin frånvaro...

Rätta mig gärna om jag har fel. Kom med alternativa lösningar eller förslag på tjänster som jag har missat.

Hej
Jag jobbar på att styra upp en fin mediacenterlösning hemma med min macbook pro 13". Jag har fixat allt med kablar till projektorn och stereon och sånt, men det är frågan om hur jag bäst fjärrkontrollerar det här.

Jag ska köpa en magic mouse för jag vill ha den som mus men skulle också vilja använda den som trackpad så att man slipper ha den på något och föra den fram och tillbaka när man ska starta film från soffan och sånt. Någon som vet något program som kirrar att använda magic mouse ytan som trackpad?

Magic Track Pad är inget alternativ för mig då jag vill ha musen för spelande.

Ursprungligen av anders gbg:

Ja, nu får jag inte tag på någon i Sverige. Bara en enkel fråga, om min vän i Storbritannien köper en kommer jag vara tvungen att jailbreaka den då?

Har du provat Tele2-butikerna? Borde väl finnas en sån i Göteborg...Jag gick till tele2-butiken i Uppsala och dom skrev upp mitt nummer och ringde när dom fick leverans...köpte över disk där i lördags...kräver ju att man vill ha dom som operatör iofs

Jag köpte en 16GB idag på Tele2-butiken på stationen i Uppsala. Var inne häromdagen och frågade om dom hade några efter att ha läst den här tråden. Han sa nej, men erbjöd sig ringa när dom fick in. Dom hade rätt många sa han.

Jag är läkarstudent, så att lära sig QuarkXpress eller InDesign utantill är nog ingen stor förtjänst. Du tipsar om word 2008. Jag är tveksam till att det skulle göra jobbet. Eftersom det är någon sorts satirtidning så är utseendet väldigt viktigt för humorn. Det ska med andra ord vara så likt en vanlig dagstidning som möjligt. Scribus ser intressant ut...och är gratis vilket är att föredra.

Någon som vet var man kan få tag på ett installationspaket av Scribus för OS X? Jag är helt rudis på det här med att kompilera källkod själv.

Hej
Jag har tillsammans med en kompis just startat upp en slags satirtidning, Ankpressen. Vi skulle även vilja kunna skriva ut/trycka upp en mindre upplaga nån gång i framtiden. Vad finns det för hyfsat enkla och billiga layoutprogram som gör det enkelt att fejka en dagstidning?

1