Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Dr Dront

Dr Dront

Medlem
  • Plats Malmö
  • Sysselsättning musiker, musiklärare, tekniker
  • Registrerad 2003-10-16
  • Senast aktiv 2021-05-18
  • Antal inlägg 483

Foruminlägg

De senaste inläggen Dr Dront har skrivit i forumet.

Samma problem här, det ringer inte på de olika enheterna, men samtalsloggen gör att jag ser alla samtal som gått på den andra telefonen också. Kom av sig självt för ett par månad sedan...

Jupp, DVI. Jag använder den enbart som USB-docka för tillfället. Så allt annat är onödigt. Men jag hade ju hoppats på, att man som i windows, kunde själv välja att inaktivare skärm man inte vill använda.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

En iMac från framtiden.

Modernt ska det va Men det skulle va 2012

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

- Vilken version av OS X? (olika versioner kan ha olika inställningsmöjligheter)

- Vilken Targus-docka? (olika modeller kan ha olika egenskaper och inställningsmöjligheter)

- Vilken iMac-modell? (kanske inte har så stor betydelse, men kan vara bra att veta ändå)

OS X El Capitan 10.11.3
Targus acp51euz
iMac sent 2017 (27tum)

Har en Targus USB-docka till iMac, samt en projektor kopplad via HDMI som jag använder som utökad skärm i klassrummet. Problemet är att dockan också har en digital skärmutgång, och det ser ut som att jag har tre olika skärmar i Bildskärmsinställningar. På denna skärmen, som ju inte finns egentligen, försvinner programfönster och annat iväg ibland, och kluddar till det. Har arrangerat så att den ligger "under" huvudskärmen för att ställa till så lite oreda som möjligt, men när projektorn är avstängd går den in och tar över dess position, till höger om iMac. Hur gör jag för att kunna använda dockan, men slippa den virtuella skärm som följer med? Kan jag ignorera skärm i OS X?

Ursprungligen av Json_81:

Har du en ipad eller iphone?
Finns en remote app.

Ja, precis en sån app vill jag ha, men till macbooken!

Tack för förslaget, programmet i sig verkar outdated och fult, men apple event - spåret är spännande! Då borde jag kunna bygga anrop själv i Alfred? Läser vidare...

Har hela mitt iTunesbibliotek på mac minins externa hårddiskar stående vid stereon. Mac Minin kopplad till TVn.
Nu sitter jag och jobbar på min Macbook Pro och vill kunna styra iTunes utan att starta TVn eller skärmdelning. Hur gör jag då? Allt på samma nätverk.

Allra helst styra det från Alfred v2, men en behändig liten minispelare duger bra. Har ni tips?

Jag fick i födelsedagspresent Mackmyra, en mycket spännande upplevelse, som en skotte säkert skulle rynkat på näsan åt, den springer åt det fruktiga hållet, vilket jag aldrig trodde jag skulle säga om en whiskey. Mycket fin och exotisk, rekommenderar varmt

hur går det här i ärendet? Är riktigt trött på att koppla bort 3G varje gång jag ska MMSa.. kanske dags att byta operatör...

Okej. Misstag att försöka beställa av Macoteket. Två månaders väntan. Nu har jag sagt upp ordern och beställde idag av Borderlinx.

Beställde teliabunden 4 32GB men utan abonnemang 24/8 på Macoteket. Fick en bekräftelse direkt, sedan tystnad... nog borde den komma snart? (söker tröst och hopp i höststormen som ni märker)

IT-avdelningen är ett kapitel för sig, hehe.. Men Flash rullar ju inte på iPhone och iPad? Mp4, avi, mpg? Inget att satsa på?
Youtube är ju en variant.. det går att köra HD där också va?

Har googlat och använt sökverktygen... hittar bara stenålderstrådar..

IT-avdelningen surar för att jag använder QT-film för det från Keynote exporterade bildspel jag vill ska rulla på webben. De hotar med att jag ska använda Flash.. det måste finnas andra bättre alternativ? WordPress är det vi använder för publiceringen.

Vilket videoformat rekommenderar ni som jag gratis och snyggt kan konvertera mitt bildspel till och som kan avnjutas av både OSX och MS?