Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
romanenko

romanenko

Medlem
  • Registrerad 2002-10-18
  • Senast aktiv 2013-09-12
  • Antal inlägg 157

Foruminlägg

De senaste inläggen romanenko har skrivit i forumet.

Hej!

Jag har en Macbook Pro 15" som jag köpte 2011 och batteritiden har helt plötsligt (det finns en historia men den är troligen irrelevant) blivit helt värdelös. Om jag laddar upp den fullt och drar ut strömsladden så har jag 20 minuters batteritid.
Laddade hem "Coconut Battery" som visar följande:

Kollade på Apples supportsidor och där har de bara tips för datorer med utbytbara batterier men då mitt är inbyggt hjälper tipsen inte mig. Är det till att leva med strömsladden eller har någon något bra tips?

Aj. Det innebär att det kommer bli en jobbigt övergång från gamla till nya datorn.
Inte alls vad jag ville höra.

Kommer mina gamla Audio Units att fungera direkt på min nya Intelmac eller måste dom också skrivas om?

Ursprungligen av false messiah:

Lite olika sätt -

1: bygg ihop båda patcharna till en ny kombinerad patch
2: trixa i enviroment med kablar från kanal 1 vidare till kanal 2 och notfilter
3: dra ett alias från kanal 1 till kanal 2 och trixa med notfilter i enviroment (funkar inte i realtid)

Förstår tyvärr ingenting. Om du har tid att förklara det enklaste sättet så vore jag väldigt tacksam. Enkelt förklarat vill jag ha en cymbal från ett annat trumminstrument till det första som har usla cymbaler och jag vill absolut inte öppna det första instrumentet i EXS-editorn och byta ut cymbalen då jag skulle få göra likadant med massor av instrument. Logic 7 Pro, Mac OS X.

Kort version:

Kan man exempelvis ta C från ett instrument och sedan C# från ett annat instrument och spela det samtigt på samma audio instrument-kanal? Alltså, om jag laddar in ett instrument på audio instrument 1 och ett annat på audio instrument två och ställer mig på audio instrument 1 och spelar så vill jag att alla ljud som jag spelar ska komma från audio instrument 1 förutom C# som ska komma från audio instrument 2.

Om ovanstående skulle gå att fixa så skulle jag tjäna in hur mycket tid som helst.
Hilfe.

1. Längst upp ovanför effekterna kan man trycka på en knapp och välja "Save chanel strip settings" eller liknande. Sedan kan man göra samma sak fast "Load" på den andra.

2. Vet inte men jag brukar trycka på måfå och sedan använda , eller . för att hoppa till närmsta.

Någonting måste vara fel. Jag har ingen koll på hur många effekter jag använder men brukar sällan gå i taket. Tittade lite snabbt på en låt nu och då har jag sammanlagt 11 effekter (fyra olika men samma effekt ligger på flera kanaler) och kör med en mjukvarusampler med ganska tunga samplingar, en hel del audiospår osv. Jag brukar dock använda mycket mer effekter och min dator är inte lika snabb som din (867Mhz 640MB RAM) så något är troligen fel.

Har börjat leka lite med Gleetchlab och vill få in olika kanaler till det programmet. Just nu mutar jag alla kanaler förutom det jag vill bounca och trycker sedan på bounceknappen.
Inte så jättejobbigt men finns det något snabbare sätt?

Jag håller på och sätter ihop ett liveset och har då bouncat alla låtar (utan de instrument jag ska spela live) till AIFF-filer.
Sedan har jag skapat en ny låt i Logic där jag lägger alla AIFF-filer efter varandra på olika audio channels med lite oljud mellan låtarna här och var.
Efter låt 3 så stannar det dock. Allt som är efter 9 minuter slutar att spela. Om jag trycker play så spelar den en sekund och om jag trycker play igen så spelar den ytterligare en sekund och sedan håller det på så. Det spelar alltså klockrent från 00:00 till 09:00 men efter det så slutar den att spela? Varför? Jag provade att flytta det som spelas efter 09:00 till 07:00 och det spelar utmärkt tillsammans med det som spelas då så det kan inte vara datorn som inte håller måttet.

Jag använder egentligen bara datorn till Logic men vill ändå ha Tiger då jag har hört att det går snabbare. Kommer alla Audio Units man har att fungera direkt i Tiger? Har kollat på några av tillverkarnas hemsidor och det står inte ett ord om Tiger där.
Egentligen så har jag planerat att vänta med att installera Tiger tills efter sommaren då alla borde ha hunnit komma ut med uppdateringar men det kanske är onödigt?
Installera nästa vecka eller vänta?

Har kommit på vad det är.
Jag installerade en demoversion av T-Racks för några veckor sedan och av någon anledning så ligger den på kanal 16 (så långt till höger är jag aldrig i mixern) i min autoload-fil. Den demon hade nu gått ut och då distar det till med ojämna mellanrum så att man ska registrera den.
Avinstallerade det och nu fungerar det klockrent. En ren tillfällighet att det inträffade samtidigt som jag uppgraderade till 10.3.8 antar jag.

Tack för era tips men den här gången var det mitt fel.

Nu har jag provat att spela upp genom Firewirekortet och det distar likadant där. Slängde då preferencefilerna för Logic men det hjälpte inte. Skapade en ny användare i OS X och provade med den men det distade där också. Det distar oregelbundet och bara i Logic så det måste vara någon inställning eller problem med uppdateringen till 10.3.8 som ställde till det.
Jag ska aldrig mer uppdatera den här datorn.

Kom precis på att jag uppdaterade till 10.3.8 häromdagen och det är efter det som problemet uppstod.
Kan det ha något med saken att göra? Går det att nedgradera på något sätt?

Förlåt. Logic 7. Powerbook G4 640MB RAM och OS X 10.3.. Har fungerat klockrent tidigare.
Kör oftast med det interna ljudkortet men har även ett firewirekort kopplat och jag har nog inte provat att skicka ljudet igenom det.

Inga tips?
Tänkte åka förbi systembolaget och sätta mig och spela in hela helgen men som det är nu blir jag så irriterad att jag går och gör något annat hela tiden.