Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
sahlen

sahlen

Medlem
  • Sysselsättning Reklamare, båtfreak, eget företag
  • Registrerad 2003-04-09
  • Senast aktiv 2013-01-22
  • Antal inlägg 37

Foruminlägg

De senaste inläggen sahlen har skrivit i forumet.

Så fort en sajt är kodad med Helvetica Nue Light får jag konstiga tecken, se skärmdump. Detta bekymmer har funnits sedan jag började använda Chrome och har dykt upp såväl med Snow Leopard som med Lion. Dessutom har jag kört såväl Suitcase Fusion 3 som Apples typsnittsbok och numera Suitcase Fusion 4. Därför lägger jag denna diskussion som ett rop på hjälp under OSX.
Vet att Helvetica Nue finns i en jädra massa varianter. Vi som jobbar inom det grafiska har föredragit Helvetica Neue i postscript-version.

Hela Helvetica Neue-serien funkar perfekt i t ex Indesign.

css:en för rubriken:

.welcome-panel h3 {
font-family: "HelveticaNeue-Light","Helvetica Neue Light","Helvetica Neue",sans-serif;
font-size: 32px;
font-weight: normal;
line-height: 1.2;
margin: .1em 0 .8em;

Vet inte i vilket forum detta platsar, men är det någon mer än jag som har gratisversionen av Google Apps och inte längre är administratör...?

Har satt upp Google Apps åt mig själv och åt flera kunder och lagt info-adressen som administratör. Skitenkelt att administrera, lägga till konton etc. Men nu – nu verkar det vara kört, nu är inte de gamla info-inloggningarna admin längre. Och ni vet hur det är, så länge man har gratisversionen så finns det ingen support, bara en massa hjälpsidor där jag inte hittar något.

Någon annan som hittat nåt?

När stapeln är uppe i 99,9% lämnar iTunes felmeddelande med kod 1002. Provat både i DFU-mode och ”vanlig”. Testat QickPwn ( Restore Error 1002 fix! - Mac Forums ), men det händer inget.

Tydligen intet som direkt har att göra med 4.1 utan verkar ha dykt på ett flertal 3G vid tidigare uppgraderingar.

Ingen verkar ha någon slutgiltig lösning. Köpte en Laser Lens Cleaner och TDK-skivor på Expert. Funkade!

Har flyttat två användarkonton från en gammal iMac till en ny med hjälp av Flyttassistenten. Första försöket gav resultatet att jag fick fem identiska konton av varje i lsitan över konton i Inställningar. Kaos. Satte igång och radera och fick bort alla utom 2+1. Gjorde om proceduren och fick 1 Ok användare och den andra med dublett. Resultatet är att det konto som visar sig med dublett inte går att använda. Jovisst, det går att logga in, men kontot har inte behörighet till sina egna mappar så det blir inte så funktionellt... Har någon en lösning?

Det går inte att skapa partitioner som ger större totalutrymme. Och jag testade att formatera på en annan G4 med OS 10.3...

F.. jag som trodde att jag kunde sånt här...

Begränsar OS 9.1 möjligheten att formatera större diskar än 120 GB? Har satt i en 250 GB ATA i en G4 med engelskt OS 9.1 och ASIP. Får bara ut 120 GB.

Du har i sak rätt, men hittills har det enligt min erfarenhet alltid varit så att de nyaste filerna enligt versionsnumret (som dessutom ska börja med S-) alltid har varit de med engelska namn. Men som sagt, det är riktigt att det är versionsnumret som avgör vad som ska sparas...

(Antar att det är namnkonflikten – att översättarna gått över till att inte längre översätta dessa filnamn – som ligger bakom problemet. De äldre filerna ersätts alltså inte av de nya på grund av att namnen inte är lika...)

Skulle vara intressant att höra någon som kan bena ut varför det inte längre (helt plötsligt) går att använda valutaomräknaren på www.forex.se i Safari och Explorer under OSX.

Har mejlat till webmaster där, men ännu inte fått något svar. Ska nämnas att det funkar med Mozilla och Netscape.

Beskedet i Safari och Explorer är:

Beloppet saknas eller innehåller ogiltiga tecken. Använd endast siffror när du anger ett belopp!

Och detta trots att jag garanterat använt bara siffror...!

Så det är bara att tacka nedanstående medverkande och 99mac för att inläggen sparas tillräckligt länge...

Tobbe Sunesson

#143|143

.

26 år

189 inlägg

May 2001

Prylar

2002-03-21, 17:18 Inlägg 5

Citat:

Skapades ursprungligen av: Mikael Svensson:
Två fix som diskuterats på microsoft.public.internet.outlookexpress.mac , utöver de du beskriver, är att:[list][*]Kontrollera och ordna till så att det bara finns en uppsättning text encodings.

//Mikael

Jepp! Det funkade när jag tog bort de svenska filerna... Många fina problem som har uppstått pga dom där textkodarna...

Tack för hjälpen.

STOPP! Nu funkar det. Hjälpen hittade jag på en annan avdelning (sökte först på 99mac innan jag började skriva, men hittade inget då, men nu kom det upp en länk när jag skrev förra inlägget och jag hamnade på samma ämne under övrig programvara).

Och det är det gamla klassiska problemet som alla som gick över från OS8 till OS9 känner igen och som då först yttrade sig som skräptecken och inga åäö i bl a Explorer, nämligen dubletter av text encodings-filerna i systemmappen.

Det (o)roliga (och Apple-typiska) är att det är de text encodings-filerna med svenska namn som inte tillhör det svenska systemet och som ska slängas. Man kollar det bäst själv genom visa info och kolla versionen som då alltid ska börja på ”S-9...” Gör de inte det så släng.

Gjorde det och nu går det att skicka mejl igen (även med Outlook Extress, även om det tar emot).

Man sparade ju ett antal MB på hårddisken. Men sända... nej, det går inte.

Måste nämna att jag skapat andra konton för att testa om det skulle gå bättre, men icke.

Har (tyvärr) ett par OS9-maskiner kvar och (ännu mer tyvärr) medarbetare som envisas med Outlook Express. Och: det går inte att skicka mejl längre...

”Det gick inte att skicka e-post till kontot (det egna kontot)” (det är för övrigt det man skickar från, trodde jag...)

”Det finns inte tillräckligt med minne”

”Error -108”

Har jag råkat köpa en Epson-skrivare som inte funkar till Mac (OSX)? Men visst vore det konstigt om det inte fanns drivrutiner för en sådan till OSX..

Fixade det. Kopierade text till ordbehandlaren och listade på så sätt ut att jag hade fått teckensnittet Helvetica Fractions. Tog bort detta från Suitcase och så blev det rätt i Safari!