Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
från Tokyo

från Tokyo

Medlem
  • Registrerad 2003-02-10
  • Senast aktiv 2006-01-30
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen från Tokyo har skrivit i forumet.

1

Hej,

någon säkert känner till detta problem. Mycket tacksam för din hjälp.

Då jag öppnar en sida i FrameMaker med skissar i tre dimentioner, t ex en maskinstruktur, kommer bilden upp en linje i taget, ibland tar nästan en minut. Min utrustning är Mac G4 800Mhz QS med 512Mb minne. Jag tror detta skulle räcka för att arbeta med sådana bilder som finns i en manual. Men jag misstänker att jag skulle behöva installera ett grafikkort som Radeon.

Jag vet ej varför bilder visas så långsamt och hur kag kan lösa detta problem.
Någon som arbetar med ritningar eller skissar känner till detta orsak och lösningsmetod.

Tack på förhand

från Tokyo

Hej, Någon som känner till detta problem skulle kanske hjälpa mig.

Härom dagen installerade jag OS X 10.2.6 samt ordnade jag genom kopiering Microsoft användare data(i OE 5.06 med OS 9.2.2) från den gamla mappen(i Dokument) till mappen, Users-Dokument som OS X verkar att använda.
Då startade jag OE kunde jag inte se de gamla inkomande meddelandes innehåll, förutom titlar till alla gamla meddelande(övre rutan i OE). Men det fans fortafarande de gamla utgående meddelande både titlarna och innehållen.

Jag har försökt på många olika sätt att få fram de gamla inkommande data, men förgävs.

Finns det någon som upplevde samma eller likartade problem och kunde lösa?

I så fall skulle jag vilja gärna få veta hur man kan lösa detta problem. De meddelande var viktiga korrespondenser och därför måste jag hitta en lösningsmetod.

Tack så mycket på förhand

från Tokyo

En tid sedan köpte jag en ny G4 800Mhz med 512Mb minne. Men jag märker ingen hastighetsskillnad med min gamla G3. Jag brukar köra OutLook Express, Explorer, word, FrameMaker, Illustrator m.m. och Jag använde tidigare G3 400Mhz med ovannämnd applikationer och nu är det samma i stort sätt. En enda stor skillnad är G4 QS är installerad även OS X 10.1.5, men jag kör i Klassisk OS 9.2.2.

Jag undrar om det finns testprogram för att analicera den hastigheten ?
eller om det finns någon som upplevde så här prestanda problemet och hur man kunde förbättra dess prestanda. Det kan vara svårt att påstå vad orsaker är utan att veta alla omständigheter ligger omkring detta problem.

Jag undersökte många sätt men nu är det give-up. Jag är mycket tacksam om någon kan ge mig några tipsar.

Tack på förhand

från Tokyo

Jag skulle vara mycket tacksam om någon känner till detta problem och åtgärder.

Jag arbetade med FrameMaker 6 för att redigera texter med många perspektiva skisser till en verktygsmaskin. Men FM rörde sig jätte långsamt att ibland tog så lång tid som en minut tills det kunde visa färdigt hela skisser och de flest tog 20-30 sekunder. Det här var min först upplevelse och jag fattade inte vad orsaker var.

Jag körde G4 800Mhz med 512 Mb´s minne och dessutom FM körde jag också Ms Word och Acrobat Reader med mindre filer. FM filen var ganska stor, ca 35 Mb och därför delade jag 100Mb till FM.

Finns det något att ställa in eller installera något kort ?

från Tokyo

Hej Peter M,

Tack för din hjälp. Jag har förstått att det krävs juprars inställnigar.
Gått i IBM´s hemsida tog reda på hur skulle man ställa in. det står två olika heading system, 16 logical och 15 logical. Är inte lätt!

från Tyo

Hej, Jag är mycket tacksam om någon kan hjälpa mig med nedanstående problem.
Jag har monterat en ATA hårddisk som satte på G3 BV till G4 som andra enhet i läget 3 på ATAenheten. Men datorn kan inte starta efter monteringen. Det visar bara symbolen "? ". Läste noga instruktionen men där står ingenting om konfiguration eller inställningar.
Behövs det sådarna? Ber om ursäkta att jag ställer en sodan enkel fråga. eller denna håddisk ej kompatibel med G4?

Tack! från Tokyo

Drygt 2 månadr sedan har jag installerat G4 800Mhz, 512Mb minne med OS 9.2.2. Alla aplikationer är nästan samma som använts i G3 400 Mhz med 256Mb minne. Ändå den nya visar inte sin hastighet jämfört med Gammla G3 trots dubbel hastighet och minne. Utan den låser sig oftare, tar längre tid än G3, t ex, att starta, att bygga om skrivbord, köra diskdoktor, m.m.
Även med Internet Explore märker jag inte något snabbare än den gamla G3.

Inställningar etc är den samma som för. Vad kan det vara för orsaker ? Om det finns någon som vet eller upplevt ungerfär samma tendensen skulle jag gärna få lite råd om orskaker och åtgärd.

Förskökte själv vad detta kunde vara, men hittade ingen resonliga orsker.

Tack på förhand

Om någon känner till detta problem är jag så gärna få ett råd.

Jag har en G4 och G3, tänkte att koppla ihop som ett lite nätverk genom Fire Wire. Så försökte jag hämta ovan program, men det blev ett dokument. Jag vet inte värför det blir så här. coockie är på, hittar ingen annan tänkbara instälningar.

MVH

Tyo

1