Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Daniel Roos

Daniel Roos

Medlem
  • Plats Vaxholm
  • Sysselsättning Frilansande fotograf med egen firma. Även specialicerad inom Color Management, dvs digital färgstyrning, icc-profiler, prepress, fine art printing etc.
  • Registrerad 2003-01-07
  • Senast aktiv 2015-03-15
  • Antal inlägg 291

Foruminlägg

De senaste inläggen Daniel Roos har skrivit i forumet.

Ursprungligen av BlackSmp:

Iofs sant men det finns gränser på hur säkerhetsmedveten man bör vara i normala sammanhang innan man skapar problem som inte finns där.

Jag driver eget företag och i telefonen samlas mycket information och korrespondens med kunder och partners. Så det är inte alltid bara ens egen säkerhet det handlar om, utan även andras. Jag gillar att göra saker ordentligt.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Finns dokument från Apple där detta framgår. De säger egentligen det som lappen71 skriver, plus att man bör ta bort enheten från hitta min iphone och listan över sina enheter. Det senare är dock inte direkt relaterat till din frågeställning/oro.

Då får jag väl lite på det då, även fast det känns lite läskigt.

Ursprungligen av keptang:

Som @lappen71 skriver, återställ den bara.
Att man behöver skriva över en hårddisk flera gånger för att den ska bli "raderad" är inte sant, en myt, en gång räcker.

Så återställ din telefon.

Nej det där stämmer inte. Du kan återskapa bilder från minnekort som raderats med speciella program. Du kan återskapa filer från en hårddisk som lågnivå- formaterats (skrivits över en gång).

Ursprungligen av lappen71:

Återställ den flera gånger om det får dig att känna dig bättre

Nja... nog måste det finnas ett bättre sätt än så. Någon freeware som gör en säker formatering. En telefon innehåller ju väldigt privat information och jag kan ju inte vara den första som har dessa funderingar.

Ska sälja min iPhone 5 och känner mig osäker på om en vanlig återställning ska räcka för att radera alla data så den inte går att återställa. En hårddisk ska man ju skriva över flera gånger så att datan inte kan återställas. Men hur går jag tillväga men en iPhone?

Så nu har jag gett Apple lite feedback

Problem: Today I do not dare turn on contacts, calendar , email etc on my iPad because I fear that my children will make a mess by accident . Settings > Restrictions is too limited and too complicated to have to remember to activate every time the kids want to use the iPad and then deactivate later.

Solution: I would like to confine my children acess to only a few selected apps. This connects to a separate login passwords from the lockscreen (much like a guest password ) . Myself log in with my master password or TouchID and get full acess to my iPad, its apps and what ever.

Följande lösning hade varit så enkel för Apple att skapa, men jag gissar att Applle inte kommer göra det för de vill sälja flera enheter i stället.
Det handlar om en enkel lösning för låsa vissa appar och dess innehåll för andra användare, t.ex. barnen eller svärmor.
I mitt fall så har jag en iPad mini som mina barn använder när de bor hemma hos mig. Men jag har valt att inte aktivera/synca kontakter, mail, kalender etc via iCloud för att jag helt enkelt är rädd att barnen ska öppna dessa appar av misstag och ställa till problem.
Det hade varit så enkelt om man kunde sätta upp restriktioner för åtkomst till vissa appar/data genom ett gästinlogg. Ett lösenord (alt. touch ID) som ger full access till iOS-enheten och ett annat lösenord som ger begränsad access.
Jag vet att under inställningar finns "begränsningar". Men det är för krångligt och har för få parametrar att ställa in. I mitt fall hade det varit perfekt att ge barnen tillgång endast deras appar och spel och allt annat hade varit låst.

Någon har web-adressen till vart man kan ge feedback till Apple?

Ursprungligen av Mattias Hedman:

Det är det lätt värt kan jag säga. Det finns hur många Workflows som helst att hämta. Alfred är det första jag installerar när jag installerar en burk. Jag kan inte leva utan det längre.

Köpt!

Ursprungligen av Mattias Hedman:

Du kan göra MASSOR med Alfred. MASSOR!
Kopplade själv ett kortkommando till att pausa iTunes nästan samma som att pausa Spotify.

Fast då måste man man köpa Powerpack för 17 pund. Ingen big deal, men ändå…

Tänker inte ge mig mig på Appelscript, men Alfred låter som en bra lösning. Sedan kom jag på att jag kanske kan programmera en knapp på min Wacom Intous5 som gör just detta?

Behöver ett snabbt sätt att paus iTunes när telefonen ringer på kontoret.
Tänkte skapa ett snabbt kortkommado tex "cmd + space" som pauser iTunes oavsätt vilket program som är aktivt för tillfället.
Hur gör jag det?

PS. nej jag kan inte trycka på mute-knappen på tangentbordet eftersom högtalarna är kopplade via toslink/optisk kabel och tangentbordets volym och mute-knapp då är satta ur funktion.

Tar självklart emot andra förslag för att snabbt pausa iTunes utan att behöva sträcka mig efter högtalarnas fjärrkontroll

tack! Ska leta reda på det!

Jag har en videofil i formatet m4v som är uppdelad i 2 delar som jag vill sammanfoga till EN enda fil.
Hur gör jag det lättast?

/Daniel

Apple Keynote borde fixa biffen. Finns både till Mac & iPad.

Jag är mycket nöjd med min plantronics Voyager. Inte snyggaste headsetet men sitter bra och fungerar klockrent med min IPhone 4.