Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
baaki

baaki

Medlem
  • Plats Eslöv
  • Registrerad 2006-10-17
  • Senast aktiv 2007-03-05
  • Antal inlägg 26

Foruminlägg

De senaste inläggen baaki har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • Eslöv
  • 2007-02-17 17:14

Hade samma poänger genom hela inlägget.
Vill man ha allt 100% plug and play som du vill och inte behöva läsa sig fram till något måste ALLT följa strikta standarder. Ingen kan komma med något nytt alls eftersom då är risken att stödet för tidigare funktioner försvinner. Varför hade du sådana problem med att få igång xbmc? Var alla installer-diskar, forum och wikis med all info om det nere när du var igång? För dokumentation finns där i MASSOR. Du tyckte ju att ställa in IP var för komplicerat med. Är det verkligen så svårt att gå in under settings-> network och välja automatisk eller statisk adress? Har man väl kommit så långt att man har en massa datorer i tvbänken bör man vara någerlunda kunnig iaf. Ska man desutom streama musik/film måste man ju sedan tidigare ha satt upp ett nätverk i hemmet, även om det bara är ett totalt oskyddat wlan... Har själv 1st 3,2:a htpc, 1st 360 och ett vanligt xbox. xbmc var utan tveckan det som var lättast och smidigast att fixa. Att få win att fungera tillfredställande på en htpc kunde man glömma, satt i flera timmar igår och bråkade med allt från att ens få in Vista, till att streama musik via media center till 360:it vilket för övrigt är äkligt segt. De timmarna jag la bara på att pilla ihop dom "tillfredställande" hade jag lätt kunnat lödda 3 xboxar och lägga in xbmc.
Så dina anti-xbox-argument har jag inte mycket för. Det är relativt lätt och där finns massor med step by step-guider och hela köret, det ska till ett "geni" för att inte lyckas.
Det enda motargumentet du har är misstandet av garanti men samtidigt åt andra hållet måste man lyckas klanta sig två gånger innan det ska bli lika blodigt som att skaffa appleTV. Där finns en anledning till att xbox med xbmc lever kvar i så många hem (speciellt i hembio-system) och det är inte spelandet utan just för att den är i dagsläget överlägsen som media center, speciellt med tanke på bang for the buck.

  • Medlem
  • Eslöv
  • 2007-02-17 16:26
Ursprungligen av Niklas Brunberg:

Egentligen:
1. Köpa en xbox,
2. ta reda på att den behöver bli chippad och ta reda på ett ställe att få den chippad
3. Bryta garantin och få den chippad.

AppleTV: 1. köp den.

Hur mycket det kostar är egalt i den här diskussionen då det handlar om hur jobbigt det är att få en xbox att bli ett mediacenter för gemene man jämfört med hur enkelt det är att få en Apple TV att bli ett mediacenter.

4. Strunta i fjärrkontroll och försöka lista ut hur en pryl byggd för spel används när man håller på med att se/lyssna på media.
5. Tvingas sitta två meter från sin xbox varje gång man vill göra något med den.

6. Hitta programvara och ladda ner.
7. Bränna programvaran.
8. Installera den. Tolka vad allt betyder, eller var det tre ja ett ok och till slut tre ja. Varför händer inte det automatiskt om det är så varje gång man ska installera xmbc?

Jo just det, det är inte så enkelt att förstå vad de olika avsnitten i installationen betyder. Att man ens behöver göra en installation av mjukvara på sitt mediacenter borde ju någon idé om vart jag vill komma med mina argument. Eller?

9. Ännu ett ur en vanlig användares perspektiv onödigt. Antar att du skulle älska att ställa in IP-adress på din stereo också? Dessutom är "ställa in IP" inte lika enkelt som du verkar tro att det ska vara, det krävs mycket mer än att bara skriva in ett par siffror på rätt ställe. Det är helt onödigt att behöva göra sådana saker, det ska prylarna göra själva.
AppleTV: 2. Stoppa in sladdarna.
AppleTV: 3. Det finns inget steg tre.

10. Ordna med rättigheter och utdelade mappar på sin dator.

Det hela är alltså komprimerat till tio stadier varav åtta är totalt onödiga. Det märks att för er så är det en xbox med nedladdat mediacenter som gäller. Det har jag aldrig argumenterat emot, kör hårt. Men försök inte tro att det är lika enkelt som ett mediacenter dedicerat till användning som ett mediacenter. Inse någon gång att det är inte något trivialt eller på annat sätt bekvämt att få xbox+xmbc att fungera.

Jag använde "standard-argumentet" som du så fint kallar det i samband med användbarhet, inte med vad som installeras.

Mitt argument, eftersom du inte förstod vad det gick ut på, var att det är trevligt att inte behöva göra en massa extra handgrepp och konstiga inställningar när man väl köpt något. Att det bara fungerar direkt när man kopplat in strömsladden är en bra sak. Jag har redan insett att ni inte kommer skaffa någon appleTV eftersom ni själva kan bygga och ladda ner komponenter till en billigare xbox-lösning som dessutom är ful. Men även estetiken är något ni inte bryr er om.

Det har aldrig slagit er att vissa vill hellre njuta av en enkel, direkt fungerande mediaupplevelse än att meka och installera programvara hit och dit. Att du inte ville ha en fjärrkontroll var dessutom rätt komiskt, i och för sig antar jag att du använder kontrollern som fjärr. Men ändå:

En hårdnackad en. Nej visst, ditt argument du kör rakt igenom allt är "köp-pluga in-100% fungerande direkt" Saken är ju att för att sånt ska fungera i praktiken rakt genom hela världen krävs kommunism. INGEN får lov att köpa en annan router, ingen får köpa en annan dator och ingen får köra annan mjukvara. Är man nu totalt IQ-befriad när det gäller att ens montera fram en pryl finns där ALLTID manualer, antingen i digitalform på nätet eller tryckt. Men sen finns där ju dom som är #1 södermalmsbarn #2 bara speciella i allmänt och vägrar lära sig att läsa en manual för att någon annan ska ha gjöra "jobbet".
Men visst, med ditt argument i åtanke tar jag nu och stoppar in en skiva i min hyffsat nya iMac (en mycket vanliga skiva med ett mycket vanligt program på)
WTF?! Det som är vanligast i datorvärlden funkar inte på min mac?!?!?!!
Shiiitt, vad ska jag läsa nu? Nu måste jag ju göra något. Nej det måste jag inte, min mac är sämst för den inte är plug and play med 80% av datorvärlden, så säger Nicklas, funkar det inte är det fel på produkten/konceptet, inte personen som inte orkar vända sig till någon och se vad han behövde göra för att få igång sin mjukvara.
*bankar lite på sin mac för att PHotoshop vägrar fungera*
erro...........

  • Medlem
  • Eslöv
  • 2007-02-17 10:49
Ursprungligen av Niklas Brunberg;1216825 Mmm, jag har ingen koll på hur tekniska prylar fungerar. Tack för att du tillförde det till diskussionen. 1. Köpa en Apple TV. 2. och koppla in den till TV och nätverk 3. I ett gränssnitt som följer standardiserade interaktionsmodeller navigera och till sin mediasamling från soffan? eller att: 1. Köpa en xBox 2. Få den chippad och inse vad det betyder. 3. Införskaffa extraprylar till sagda xbox 4. Koppla in 5. Installera tredjepartsmjukvara på sagda xbox som saknar garanti eller ordentlig support om något skulle gå fel. 5. Från soffan navigera en begränsad del av sin mediasamling från ett gränssnitt som inte ens beaktar enkla gestaltlagar? Bara det att man behöver installera xmbc på en icke-standard-maskin borde vara bevis nog för folk att inse att något är fel. Kan du inte inse det kan man undra vad du gör i en diskussion som till stor del handlar om användbarhet och användarvänlighet. Man kan sätta in en V8 i en Volvo V70 på en verkstad likaså, men det gör det varken bilen till vad bilen var tänkt att användas till eller en mer lättkörd bil. Inte heller speciellt användbart heller. [SIZE="1":

(klappar mig själv på ryggen som såg till att datordiskussionerna fortfarande kan plågas av referenser till bilindustrin). [/SIZE]

Då ska vi se:
1. Skaffa xbox: lämna iväg och få chippad för någon hundring/köpa chip själv och lödda för ca 250kr.
Inga extra grejs behövs (om man inte vill vilket man så klart vill, orka sladd)
2. Stoppa in en installer-skiva (om man nu chippat själv, annars brukar detta göras där man fått den chippad) välj installationspartition. Vänta, vips dash, xbmc osv installerat.
3. Ställ in IP
Sen på 5:an, jag vet inte hur mycket du kan komma åt med din appleTV men xbmc kommer åt varje mapp du väljer att dela ut på datorn, bara att sortera hur man vill. (gäller både bilder, musik och film)

Icke standardmaskins-argumentet, gnällde du lika mycket när dom började utveckla boot camp? Ush, köra ett OS på ett system utan support...

Till sist: Volvo var på väg att släppa v70 med v8 nu med nästa "face lift" (som för övrigt är skitful) men man får vända sig till xc70 eller s80 istället om man vill ha v8:a

  • Medlem
  • Eslöv
  • 2007-02-15 12:46

Någon som har aktiverat 802.11N nu när det är tillgänligt och testat det mot annan 802.11N-utrustning? Hade ju varit surt att inte komma över 0.5-1mbyte/s på utrustning som SKA fixa 300mbit/s under optimala förutsätningar. (Funderar nämligen på en N-router)

  • Medlem
  • Eslöv
  • 2007-01-06 11:07

Har kört in RushHourPatch1.sit, märktes ingen större skillnad. :/
Småstörigt att ett spel man vill spela ska vara så uselt.
Tycker dom får släppa en 5:a med intelbinary bara för det. (Givetvis kodat för mac direkt så inte aspyr kan fördärva allt igen)

  • Medlem
  • Eslöv
  • 2007-01-06 08:26

Jo, misstänkte det lite med med tanke på att det kom i slutet på -03.
Upplösningen fick jag iaf rätt på tillräkligt. 1600*1000, är acceptabelt iaf. Var ju för lätt att fixa. Starta spelet med commandknappen intryckt så var det bara att välja där.
Nåja, jag är iaf sugen på att testa det jag skrev i första inlägget bara jag får reda på den "koden". Läste att någon hade haft urusel prestanda med ett 9000pro och han hade fått en "ny" sån kod då originalet skulle vara fel och efter det flöt det visst bra.
Jag gogglar vidare lite till iaf efter "koden".

Edit: Har hittat det "Vendor ID´t" och lagt till 7600gt i både video cards.sgr och graphics rules.sgr, verkade inte hjälpa så mycket, hackar fortfarande fram och det tar en sekund eller två för datorn att rendera om bilden när man zoomar in/ut. Så antingen har jag gjort fel eller så är rosetta så dåligt att inte ens en c2d med 7600gt är lika snabb som en 3år+ gammal ppc med, 9700 hade dom då va? Är rosetta verkligen så uruselt på att emulera cpun att det drar ner prestandan så otroligt mycket?

Senast redigerat 2007-01-06 09:32
  • Medlem
  • Eslöv
  • 2007-01-06 07:20

Hallå ja, skaffade min första mac i höstas (24" iMac med 7600gt, resten stock)
och har nu hittat 2 spel jag tror jag kan gilla på macen varav Simcity 4 Rush hour är ett av dom.
Men jag har lite problem, grafikprestandan är under all kritik med tanke på min hårdvara.
Jag kollade i filen med listan över grafikkort som finns i spelet och där finns inte nyare nvidia med än gf4 ti4600, detta kanske kan vara en sak som spökar? Någon som vet "koden" som ska stå för 7600gt i denna? (card 0x0250 "GeForce4 Ti4600") <-- sådan.
Ett annat lite störande problem är upplösningen. 1024,1280,1600 är de där finns, alla 4:3, iMac-skärmen klarar av att skala om 1280*1024 så det blir helskärm med 1600*1200 ger svarta ränder på sidorna, tänkte ifall detta kanske går att lösa på liknande sätt som i t.ex. Unreal tournament där man kan ställa in exakt upplösning i en .ini-fil, något ni har hört något om?

Får jag bara rätt på detta kommer jag propagera än mer för mac i min bekantskapskrets (de flesta börjar ifs redan bli trötta på min kärlek till mac )

Jag tackar i förhand så länge.

  • Medlem
  • Eslöv
  • 2007-01-04 09:18

Fixar parallels att bränna nu? Noterade att XP hittar min dvd-rw som matshita som den är nu vilket det inte gjorde innan.

Testade Fusion enbart för det men för att man skulle kunna bränna i fusion var man tvungen att ändra till scsimodul istället för atapi eller vad som nu var standard och det går inte att göra i fusionbetan. :/

Edit: Hade jag bara orkat läsa på parallels sida hade jag sett att dom skrivit att man kan bränna osv som om dvd´n är en nativeenhet.

Senast redigerat 2007-01-04 09:54
  • Medlem
  • Eslöv
  • 2007-01-02 20:24

Den finns inte med bland blåtand-enheterna när du kollar där?
Har för mig man kunde bocka i att enheten var en "HID"-device där med bland egenskaperna i kontrollpanelen. (HID är tangentbord, mus och liknande) Innan jag bockade i hid så tappade XP anslutningen rätt ofta mellan enheterna.

  • Medlem
  • Eslöv
  • 2007-01-02 11:21

Låter ju perfa. En sak jag saknade i parallels var att kunna bränna dvd´s osv då win bara hittade dvd-rw´n som en generic-device eller vad man ska kalla det. Men funkar det där river jag ntfspartitionen och slänger in fusion i osx istället. Woho.
Tack för födelsedagspresenten Johan. (Jo, så pass tajmat var det)

  • Medlem
  • Eslöv
  • 2007-01-02 02:29

Men suck, varför hittade jag inte detta om macdrive förän nu? "Compatibility...Hard disks with multiple partition types (i.e. dual-format)

Dual-formatted hard disks are not supported. Neither Windows nor MacDrive will be capable of working with a drive configured in this manner." http://assist.mediafour.com/index.php?_a=knowledgebase&_j=questiondetails&_i=32&nav=+%26gt%3B+%3Ca+href%3D%27index.php%3F_a%3Dknowledgebase%26_j%3Dsubcat%26_i%3D1%27%3EMacDrive%3C%2Fa%3E

Så störigt, varför ska man inte kunna använda macdrive på ett dualboot-system? Vad finns det mer för alternativ? Macopener har jag letat efter men hittar rätt lite om det. Trillade över hfsexplorer men det var mest jobbigt och read-only. Störiga FAT32 limit med 4gb/fil och alla mina dvd DL-images >:(

  • Medlem
  • Eslöv
  • 2006-12-11 20:27

Johan: I parallels, Tryck på VM -> Install parallels tools så monteras en image (cd-image) i windows så du kan installera parallel tools i windows med bla. map delning.

Jag har själv ett annat problem med MacDrive, Jag har 200gb till OSX och 50gb med ntfs. En del saker jag laddar ner MÅSTE brännas i windows (Jag har iaf inte hittat så man själv kan ställa in Layerbreak i Toast). Jag har alla filer på HFS+ men kan inte skriva de till ntfs från OSX, fat32 är inget val då där är 4gb/fil limit och jag har köpt MacDrive för att istället komma åt filerna från win. Men när jag installerat MacDrive och vill lägga till HFS+-partitionen så säger MacDrive att hårddisken är en windows-disk och att man inte kan göra macpartitioner på windowsdiskar. Har kollat genom FAQ´s och all annan dokumentation men förstår ändå inte varför MacDrive gnäller om att min disk skulle vara en Windowsdisk.

  • Medlem
  • Eslöv
  • 2006-12-03 11:52
Ursprungligen av tompa747:

I nya parallells behovs bara en installation.

Fixar parallels av att dra igång en "riktig" partition med OS på istället för att bara dra igång emulerings-filen/"partitionen"? Hade kunnat vara rätt fräckt men där blir väl för stor hårdvaruskillnad mellan native och emuleringen. Men säger du att det fungerar borde man nästan orka testa.

  • Medlem
  • Eslöv
  • 2006-11-26 09:59

Kan ge dig denna som en liten fingervisning http://service.futuremark.com/compare?2k1=9072634
Tänk dock på, vista drar ner poängen, precis som att det endast är windows egna drivrutiner, dvs en helt stock windows installation.
Den råspöade trotts allt min maxklockade och tweakade 3200+ med 9800xt utan större problem trotts det var stock.

  • Medlem
  • Eslöv
  • 2006-11-25 20:09

Jo, det där med patent låter som en rätt bra orsak. Bara att hoppas att någon 3:e parts utvecklare kan fixa det bra då.