Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
macmonstret

macmonstret

Medlem
  • Plats Lomma
  • Registrerad 2006-06-14
  • Senast aktiv 2007-09-26
  • Antal inlägg 30

Foruminlägg

De senaste inläggen macmonstret har skrivit i forumet.

Ursprungligen av anjuna_beats:

Jag förstår inte hur kan folk hata windows?

Jag har använt Windows i ca 10 år nu, visst har jag suttit och irriterat mig på många saker, men sedan jag började använda Windows XP -2002 har allt bara blivit enklare, men ännu mer enklare när Service Pack 2 kom, och min nuvarande PC som är ca 3 år gammal (Pentium 4, 2.8 Ghz, 1.5 Gb Ram) är fortfarande riktigt j*vla bra och snabb, har nästan aldrig haft problem med den, jag älskar den och kommer nog aldrig göra mig av med den, även om jag blev erbjuden 4000 kr av en polare häromdagen för den, hur som helst jag älskar Windows, virus har jag fått 2 ggr bara (har riktigt bra antivirus program) och endast behöva formatera om datorn 2 ggr på 3 år, vilket bara gjort den mycket snabbare varje gång

Men vad är det som är så kasst då? Snälla förklara till mig varför ni tycker så, och säger inte bara Tiger äger Windows Suger....

Windows är ett logiskt OS, Enkelt, Snyggt och ja kanske lite omodernt till utseendet, men fortfarande logiskt och enkelt att förstå sig på (t.o.m en 3 åring förstår sig på det) Kanske uppfattas det som negativt?

Mac OS X är mycket komplicerat tycker jag i början men väl enkelt när man lärt sig det tror jag.

Och till er information
Jag har bara använt mac sen igår! och funderar starkt på att sälja den och återgå till min Windows Burk, pga att det är så jäkla komplicerat alltihopa på en Mac.

Men visst är man privat person som bara vill ha en virusfri dator ska man ju ha en Mac, men sen vill man ha nåt enkelt så är PCn riktigt bra, men med risk för virus tyvärr

Windows Rular!! (Fortfarande bäst enligt min mening)

Jag switchade från windows förra året, och har inte ångrat det en sekund.
Att windows skulle vara mer logiskt än OS X håller jag inte alls med om! Faktiskt, tycker jag det är skitsnack. OS X är hundra gånger mer logiskt än windows, som inte är logiskt alls. Kan du till exempel förklara varför kontrollpanelen ligger som en mapp i explorern? Eller varför det bara skapas en genväg när man drar ett program till skrivbordet? Är det logiskt?

Ursprungligen av tooticki:

Jag kör med image capture (ingen aning vad det blir på svenska, kör engelskt OS) och sätter bilderna från kameran direkt i mappar på en extern hårdskiva. Sen importerar jag bilderna därifrån till iPhoto, som har sitt bibliotek på macens hårdskiva.

På detta sätt får jag automatiskt en backup på alla bilder på samma gång jag tömmer kameran. (Med automator skulle detta antagligen gå att göra enklare, men eftersom jag inte är så duktig på automator har jag inte lyckats med detta..)

Bilder av mer privat karaktär behöver man inte importera till iPhoto, och känner man sig riktigt paranoid kan man ju lägga dessa i en lösenordsskyddad skivavbild.

Bildinsamling heter den på svenska

[QUOTE="Zebbe";1260410]Nej det var ju så sjukt enkelt. Men som switcher från Windows så har jag inte fattat att det självklart är det mest självklara är rätt... Man krånglar till allt för att man tror att det ska vara krångligt![/QUOTE]

Tänk på att när du tömmer iPhotos papperskorg försvinner bilderna också ur iPhotomappen i Finder.

Jag gör så att jag har de bilder jag har tagit själv i iPhoto och resten har jag i olika undermappar i mappen Bilder i Finder.

Ursprungligen av Dalle:

Så, här kommer då mitt lilla bidrag i leken. Min nya lilla ögonsten.

Fint med katten på hyllan;)

Ursprungligen av Rickard A:

Att den inte kommer upp som en enhet beror säkert på att SonyEricsson inte gjort det möjligt.

Det kallar jag att göra det onödigt jobbigt!:mad:

Vänta nu, är iSynk bara för att synka kalender och kontakter? Hur gör jag om jag vill föra över bilder jag tagit med telefonen? Den dyker inte upp i iPhoto när jag ansluter den. Varför kommer den inte bara upp som en extern hårddisk?

Ursprungligen av Rickard A:

Du synkar via bluetooth. Gör enligt följande:
http://docs.info.apple.com/article.html?path=iSync/2.0/en/isc6.html

Ytterligare en bra sida:
http://www.apple.com/support/isync/

Och om min dator inte har bluetooth?

Edit. tack.

enligt listan ska SE k608i funka, men hur? Jag är lite grör på mac så jag undrar hur jag gör. när jag pluggar in telefonen dyker den inte upp som en "removable disc", och isynk kan inte hitta den när man trycker på hitta enheter.

Jag försökte logga in på 99pod med mitt 99mac konto, men det funkade inte. Ska inte det gå?

Jag försstår inte dehär anklgelserna mot mighty mouse! Jag hade inte äns märkt att man måste lyfta vänster finger för att högerklicka, och att vila handen på musen är väl inte så svårt. Jag är helnöjd med min mus, ända prodlemet är at smuts syns så bra på den blanka, vita ytan.klämmfunktionen är ju jättebra också. jag har lagtt exposse på dem:)

Tack. men finns det något som gör samma sak med itunes?

Hur spelar man wma filer i mac? i windows komverterar itunes ju vwa filer till aac, en det händer inte i macen. tacksam för svar.

hej! jag har nyligen switchat, och jag undrar nu om man behöver något antivirus. Visst, de flesta virusen är för pc, men man vet ju alldrig.:confused:

Hej. Jag har hört att msn messenger för mac inte kan komunicera med msn för windows, är det någon som kan bekreäta detta? Sen undrar jag om mac mini g4 har front row.

Tack på förhand.

/blivande switsher

Ursprungligen av Kellogs:

hehe, jodu jag vet att man ska avsluta så och det gör jag alltid ;D

AA, jag tänkte bara om du är ny macanvändare, det är liksom ett vanligt nybörjarfel.