Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Larsevert

Larsevert

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Sysselsättning Internetberoendetraktorintresseradsmåbarnspappa.
  • Registrerad 2006-06-10
  • Senast aktiv 2009-11-13
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen Larsevert har skrivit i forumet.

1

Jag har försökt ändra inställningar, dns server, men det går inte. Det kommer upp en ruta att "inställningarna har ändrats av ett program" när jag klickar ok kommer den tillbaka och jag måste tvångsavsluta systeminställningar.( inloggad som admin)
Har ett minne av att jag såg texten när jag installerade netgear, men kan ej hitta det programmet för att avinstallera.
Ja, någon med lite goda råd? Bredbandet funkar i huset iaf, tonåringen som kör xp kan surfa.

Transmission finns, men det är stängt.

Har 8mb och har inte någon annan läsare installerad och just nu kan jag nog inte hämta tex ff.

Det gäller nog alla sidor även om tex aftonbladet är helt hopplös. Besöker jag ett forum kan startsidan laddas på en sekund medan ett delforum tar flera minuter. Det är hela tiden olika, lamporna på modemet blinkar inte heller när det hänger sig.

Kan tilläga att hastigheten tycks variera, från normal till att sidan inte vill laddas alls. När jag skulle uppdatera itunes häromkvällen varierade förväntad tid mellan 2 min och ett dygn. uppdateringen avbröts till sist.
Nu är bredbandet oanvändbart och det tycks ju vara ngt med datorn. Allt annat (program) fungerar.

Det handlar om mitt bredband, har en i-mac från 06 som fungerat utmärkt till nu. Det tar evigheter att ladda en sida. Har adsl från telia, provat med bredbandskollen och har enligt den förväntad hastighet. felsökning via telia tyder också på att det fungerar. Kopplade bort min router och körde med modemet direkt, ingen skillnad.

Kan det vara virus? Vad göra i så fall? Os är tiger som jag hela tiden uppgraderat , safari som läsare.

Tacksam för svar och ber samtidigt om överseende med att varianter av denna tråd säkert redan finns.

Enkelt ritprogram sökes, fick ett tips om detta http://www.gimp.org/macintosh/
Har hämtat det men kan inte köra, en fil kallad x11 saknas får jag ett meddelande om. Det informeras också om att x11 ska finnas på installationsskivan"optional nånting". Har kollat och får meddelandet att inget finns att installera. Har också försökt hämta x11 från apple, då får jag meddelande om att jag har redan en nyare programvara. hmmm?

Ja det såg ut som ett medelande från safari, när man klickade på det dök varningen upp och en rekommendation att skaffa viruskydd upp.
Har följt rådet här om inställningar "brandvägg" jag fick här. förövrigt har jag fått fart på musen och skrivaren, återigen tack för hjälpen.

Tack alla för svar nu kan jag åter terrorisera andra på mina favoritforum med kul bilder, genom att ctrl klicka. Finesser med mightymouse blir ev kvällsuppgift att forska i.

Någon som vet något om drivrutiner till en multifunktionsskrivare Lexmark7170? Hittar ej cd som följde med, inget i osx eller lexmarks hemsida, mysko. skrivaren är max två år.

"så kan du välja copy, paste, Copy Image Adress osv."
Det var väl ungefär det jag efterlyste, nej jag vet inte riktigt vad jag sysslar med. Har bara haft mac ett par dagar en så länge. Den mus jag har kallas för "mighty mouse", kanske ska ta och byta ut den.

Hej, har nyligen köpt en nästan ny imac, det är några funktioner jag saknar jämfört med xp. Jag är van vid att högerklicka för kopiera, klistra in eller ta red på vad en bild har för adress tex. Det senaste är ju användbar när man som jag roar mig med att skriva i div forum, en kul bild är aldrig fel. Jag hittar inte motsvarande funktionr i osx, ja rullgardinen med kopiera etc men inte "egenskaper " på något objekt (adress).
När jag surfade igår dök ett fönster med en varning om virus mm upp, jag läckte ip adress och borde skydda mig, jag böt snabbt sida, men borde jag ta detta på allvar och skaffa virus skydd etc? Hoppades jag skulle slippa det med mac..

1