Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
vamk

vamk

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2006-05-17
  • Senast aktiv 2010-05-01
  • Antal inlägg 72

Foruminlägg

De senaste inläggen vamk har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-02-28 15:38

visst, bra med rabatt, men priserna är ju inget extra. egentligen. krävs betydligt mer i rabatt för att jag skall göra ett spontaninköp.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-02-14 17:40

skulle inte ens lägga in programmet om jag så fick betalt.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-01-30 14:31
Ursprungligen av draags:

Veckans bästa skämt.

hah, ja. verkligen veckans bästa skämt.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-01-30 01:48
Ursprungligen av William WM:

iPaden är ju en förvuxen iPod touch, varför ska den inte ligga under iPod?

iPad är en egen produkt, klart som fan det vara en egen flik.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-01-30 01:12

troligtvis sista gången jag författar ett inlägg om denna iPad tills jag själv har fått hem den (vilket jag hoppas blir snart), men spontana tankar kommer här.

*fjärrkontroll tror jag personligen är fel användningsområde. Det ser ju bara förjävligt ut, det är ju nästan som om att använda iPaden som telefon. Det känns liksom inte rätt. Men med en bra app för detta (tycker remote.app är för omständlig) så kanske även jag brukar den som fjärris. Men bara kanske.

*mail, surf, youtuba, läsa böcker, surfa, lyssna på musik, se på filmer, enkla redigering av foton osv och jobba med keynotes, det är ju för dessa saker den är skapad. det är inte tänkt att den skall ersätta din vanliga dator, vilket många verkar tro. jag vågar nästan skriva att dessa enkla saker är typ 75 % av användningsområden på internet, det är detta man gör. då är denna manick helt. jävla perfekt för dessa saker? eller? om man inte har en bärbar dator och söker efter ett sådant alternativ (vilket det är många som gör, därav netbook-begreppet), då är den väl som GJUTEN för dessa ändamål? vem fan vill gå tillbaka till 90-talet och använda tangentbordet? står man i butiken och ser dessa IRL och skall bestämma sig för en produkt (samma pris, prestanda osv) så tror jag 9 av 10 väjer just iPaden. för det är något nytt.

*för mig har användarupplevelsen absolut mest betydelse. även om det skulle komma en pryl från PC-världen som är dubbelt så bra, för samma pengar, så skulle jag aldrig köpa den. varför? för denna användarupplevelse skulle vara helt åt eftersom det troligtvis skulle vara Windows installerat. visst finns Linux som ett ganska (nåja) alternativ, men jag vill ha en sak som bara fungerar ur boxen.

OSX (oavsett om det är iPhone OS eller OS X till Mac) så är det grundstenen i förälskelsen. i iPhone är man ju helt galen, så varför skulle inte samma koncept fungerar, fast på en större device? i hemmet? på tågresan? på jobbet? i skolan? exakt samma användningsområden som en bärbar dator har, fast MYCKET roligare att använda.

*varför är alla så sjukt intresserade kring det Apple skapar? är det Apples marknadsteam som är det bästa i hela världen på att just marknadsföra saker och reta upp var och en? är det Apple som gör alla förväntar sig hjältedåd varje gång det är event? innan eventet hade en jävla massa redan köpt denna iPaden/iSlate (bestämt sig för det, snare), men blev så jävla besvikna när den väl lanserades. nu har den totalsågas som aldrig förr, och pojkarna har inte ens testas denna i verklighet. varför är det så? är det enbart PC-världen som vill visa sitt agg gentemot Apple? varför denna hotbild?

*flash är ett helvete. silverlight eller vad det heter, är ett helvete. HTML5 är framtiden. även om typ 70% av alla rörligt material är flash, så är det skit samma för mig. ingen saknar Flash på iPhonen, som har REVOLUTIONERAT surfandet på mobil enhet. jag har aldrig haft en bättre upplevelse på nätet än vad jag har med iPhonen - och detta sker utan FLASH. tackar för detta, Jobs.

Senast redigerat 2010-01-30 01:36
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-01-28 13:43
Ursprungligen av PeeMaN:

Det är ju skönt att ALLA inte surfar på samma sorts hemsidor du.

Det är ju skönt att Apple berättar för dig vad du vill ha, så slipper du tänka kritiskt själv också.

HAH, då är det ju extra skönt (tydligen) att jag och Apple går hand i hand, att de skapar produkter som jag verkligen gillar och att jag också köper dessa. Jag bara tackar och tar emot. Det kan ju inte bli mycket bättre.

Och varför skall jag tänka kritiskt? Varför? Jag upplever iPaden som en alldeles förträfflig pryl, varför skall jag då leta efter en massa jävla misstag som Apple (enligt dig) har gjort? Jag kan vara enögd å andra sidan, men jag tycker iPaden är helt fenomenal, så jävla bra. That´s.

kloka ord hittar ni här: http://www.danielaberg.se/?p=4460

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-01-28 13:35

MEN alltså. fyfan vad less jag blir. FLASH, är ni helt dumma i huvudet? Vem fan behöver det? Vem har nytta av det? HTML5 är framtiden och det har redan YouTube och Vimeo fattat. OK?

Jag har plugin på Safari som blockerar all typ av flash, vilket är så jävla skönt. I iPhone OS fungerar det inte för fem öre, vilket är ännu skönare. Och tänk då att surfa på iPaden, utan flash - YES. Jag är så jävla glad att Apple pekar ett stort jävla finger åt Adobe och stänger ut det värsta från webben.

Och kamera? PLEASE. Det skulle ju vara årets mest onödiga funktion.

Det jag saknar är multitasking, men det är sådana saker som enkelt kan läggas till av Apple i en framtida software.

Fan. Det här låter EXAKT (verkligen EXAKT) när första gen iPhonen lanserades, hur tråkigt det var utan 3G, MMS och fan vet jag. Bara en massa klagande. Och jag har aldrig mer njutit av en pryl som jag har gjort med iPhonen (även den första generationen *tänker tillbaka till 1.2*), och det är tack vare Apple, som vet vad man vill ha.

Det känns nästan enligt vissa som att man är tvungen att köpa en Apple-pryl (bar för att), och sedan blir man så jävla besviken när den lanseras. Varför är det så?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-01-28 03:22
Ursprungligen av Pontzy:

Undrar också när event-videon ska komma fram? Vill se nu!!

http://www.apple.com/quicktime/qtv/specialevent0110/

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-01-28 03:06

nyss tittat igenom keynoten (och ni som inte har gjort - gör det! det skapas en så mycket bättre uppfattning kring produkten efter att man har sett den blivit uppvisad), OCH jag är så jävla glad. detta blir mitt nästa köp, inget snack. så snygg lösning på allt. med iBookstore osv. det är verkligen något jag kommer behöva, och som kommer hjälpa mig i vardagen.

har en iPhone och en iMac 27", och det enda jag gör under dagarna är att surfa, lyssnar på musik, tittar på filmer, lyssnar på podcast, kollar youtube, spelar enkla spel på iPhonen - iPaden är perfekt för mig, och många fler - vi som inte kräver det mest hårda. istället för att köpa en Macbook Air/Macbook för dessa behov, så kan jag lika gärna köpa denna maskin som jag tror är en betydligt roligare upplevelser.

Flash är ju bara bra att skippa, så uråldrat.

att jag sedan också tycker att denna maskin har BRA prestanda är ju inte helt fel. IPS på skärmen är BRA. Designen är fin, jag gillar faktiskt kanterna. Priset är fruktansvärt bra. Jag räknade iskallt med 10k för denna pryl, och nu ser det ut att det blir 5-7000 kr, beroende på modell, med studentrabatt. VÄLDIGT BRA!

att jag också är kopplad till amerikanska iTunes gör ju det hela till ett givet köp. man missar ju mycket om man inte kan dra hem filmer/serier/böcker osv direkt från iTunes, vilket jag kan förstå som ett bra argument varför man inte skulle köpa denna, men jag lirar iallafall på den amerikanska marknaden. undrar egentligen hur lång tid det tar för svenska Appleavdelningen att ordna fram kontrakt.

frågan är dock: WiFi eller 3G? Kan man para den med iPhonen (internet thethering, vilket man borde kunna göra eftersom det går prima på iPhonen) så är det givet med Wifi, annars vete tusan. Jag vet inte om jag orkar vänta tills juni (eller april, för då får vissa länder 3G - är Sverige ett sådant land?) Det är ju också ett annat SIM-kort än det vanliga och det tar väl tid för Telia (eller någon annan operatör) att ta fram ett sådant SIM-kort så det passar. WiFi har jag haft på min bärbar dator och jag är "van" med det.

det enda minuset är multi-tasking. men det är ju en software-grej som jag tror kommer bli verklighet till 4.0.

SNYGGT, Apple!

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-01-22 13:41

jag ser Tableten som det grymmaste och mest ultimata komplementet för mig (och säkerligen många fler), om den nu bara lanseras till Sverige innan man hinner tröttna på väntan. Tror den kommer lanseras först i Sverige om typ ett halvår eller så, men det är en annan femma.

undertecknad har en iMac 27" där jag utför all typ av hårdare arbete (bildredigering osv), när jag nu behöver göra detta. jobbar inte med detta, men ibland så vill man leka av sig lite. och utöver detta har jag givetvis en iPhone, som jag nästan brukar mer än själva datorn nuförtiden - och det är just till enkla saker, saker som inte tar så mycket prollekraft, men som tillfredsställer mig desto mer, som jag ser den absolut största marknaden för Tableten.

iPhone är nästan för bra för att vara sant, kan jag tycka ibland - och ibland funderar jag på ett liv utan dator, att det faktiskt är en möjlighet. och det är just på denna punkt där det händer: istället för att införskaffa en tredje bärbar dator från Apple, så är u Tableten helt perfekt för mig. på sikt är det inget snack om att denna Tablet kommer att ersätta den billigaste Macbooken, eftersom den kommer leka runt i samma prisnivå och alla gillar nya saker.

en Tablet är pefekt för den som vill lyssna på musik, svara/ta emot mail, kolla på film (räknar med en 9.7"-skärm) och surfa. lägg därtill att Apple ordnar några specialeffekter som underlättar hanterande något otroligt, multitouchen och i samma storlek som Macbook Air (om inte än mindre), och jag tror det blir en bästsäljare.

en extra vän som håller reda på saker och ting i hemmet skulle man kunna beskriva det som. och det är väl också där Apple ser den potienlla marknad (tänk serien Sjunde Himlen), att erbjuda något till hemmet som underlättar arbetet och som ger en sjuhelvete fräsch användarupplevelse.

jag tror denna manick kommer vandra samma spår som iPhonen gjorde - att den öppnar upp nya möjligheter man icke torde existerade. Och med en schyst lösning till iTunes med musik genom molnet (även om inte film erbjuds i Sverige) så tror jag detta kan bli en grym lösning. det är MOLNET som är framtiden, och med Apples inköp av Lala och utbyggande av serverfarm så tror jag vi snart är där. och DÅ JÄVLAR KÖR VI! och då ligger också Spotify pyrt till.

Senast redigerat 2010-01-22 13:57
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-01-21 23:33
Ursprungligen av Adrian B:

Om så är fallet så sätter jag en slant på att det inte är AT&T

med stor sannolikhet är det nog Verizon (som alla rykten har pekat på).

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-01-21 23:18

MEN,

släpps den enbart i USA så kommer den ändå först skickas i mars/april, så det finns en del tid att planera på. och släpps den enbart i USA så gissar jag på att den kommer bli låst till en operatör, exakt samma utgång hade iPhonen hade.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-01-21 15:56
Ursprungligen av lasselu:

Oj, det var ingen dålig förhandsinformation som Aftonbladet har...:tveksam:...namn och allt...

Apples surfplatta till Sverige tidigast till hösten « Aftonbladets prylblogg

jag kontaktade skribenten under gårdagen och frågade vilka källor osv han hänvisar till, men fick såklart inget svar på den frågan, vad hade jag räknat med.

med tanke på att det inte har kallas till någon satellit-presskonferens i London (vilket det brukar göras vid lanseringar som går ut till hela världen, samtidigt) så kan det mycket väl vara så att produkten enbart riktar in sig på USA, till en början iaf.

att Aftonbladet också fick nobben av Apple när de ville närvara kan ju tyda på att man enbart vill ha folk från den amerikanska mediamarknaden. och innan ni skriver något: Aftonbladet har varit på de största Apple-eventen tidigare och bevakat, så de brukar vara på plats.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-01-20 13:55

men ja.

det är klart som fan att nya MBP:s kommer att anlända, med i5, det är ju skrivet i stjärnorna - om inte detta kommer nu, så ligger Apple mycket pyrt till, för det är ett måste, det ligger verkligen i tiden. det är också klart att 4.0 kommer visas och man, i egenskap av utvecklare (som förra året när 3.0 lanserades) kommer få tillgång till betan på direkten, vilket gör att man kan börja testa på en gång. och ONE more thing kommer givetvis vara iPad/iBooken (med ENORM sannolikhet att det är något av dessa två namn), den kommer dyka upp i 9.7"-format och kommer ej vara OLED (som vissa har påstått). priset kommer landa på cirka 9500 kr. och den kommer börjar skeppas från mars månad.

iLife kommer, men det är en bagatell i jämförelse med storebröderna, som ingen egentligen bryr sig om.

det jag ser fram emot mest är tänket med molnet och operativsystem, hur man kommer utveckla detta till nya höjder. där har nog LALA en MYCKET stor betydelse för musiken, medan iTunes store kommer ligga till grund för filmerna via "molnet". operativsystem tror jag är iPhone OS, fast i en större variant.

inatt drömde jag tillochmed att Jobs och jag satt i samma rum, och snackade - på svenska. jag mår inte bra.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-01-18 18:46

nu lär det ju komma massa med rykten osv, bilder. för nu är det 100% (som jag och alla andra har sagt hela tiden) att den kommer.

ge oss allt.