Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
fredrikwelander
  • Plats Huddinge
  • Sysselsättning Frilansar med fotografi och grafisk form. Har precis gått tillbaka till Mac och använder en MacBook Pro, 2GHz.
  • Registrerad 2006-04-03
  • Senast aktiv 2010-12-16
  • Antal inlägg 9

Foruminlägg

De senaste inläggen fredrikwelander har skrivit i forumet.

1

För känns det som Telia mobil till vänner (Telia.se - Bredband, Telefoni & Digitaltv - hr hittar du tjnsten fr dig!) i kombination med flatrate 199 kr/mån är en vinnare. Ringer lite. SMS:ar lite, men använder mail, safari, googlemaps etc en hel del.

Den fasta kombon för 268 kronor/mån plus lite kaffepengar för samtal känns strålande. Egentligen oavsett pris på telefonen. Det här var vad jag ville se. De nya abb:en känns som de kvittar. Tror inte de kommer funka i jämförelse.

Kanske inte en nyhet för alla, men från och med måndag ingår MB och MBA i Telias sortiment. Kanske gör det att spekulationerna om att Telenor varit klara för iPhone sedan länge eftersom de säljer Apple-produkter kan nyanseras en aning.

http://www.99.se/nyhetstips-mac/241544-telia-s-ljer-mb-mba.html#post1509940

Från och med typ nu återfinns MacBook och MacBook Air i Telias sortiment har jag hört ifrån en fasligt säker källa. Hoppas inte jag kommer med gamla nyheter.

Förutsättningar: Ny MacBook 2.4ghz m. Leopard 10.5.2, Apple Wifi med Extreme som basstation och Express som slav/förlängare.

Problem: MacBooken hittar inte nätverket om den inte står precis bredvid antingen Extremen eller Expressen. (Då går det bra.) Alternativt hittar den nätverket men kan inte logga in då den levererar felmeddelande "Anslutningen nådde en maxgräns" efter cirka tio sekunder.

Min MacBook Pro, med Tiger 10.4.11 funkar alldeles utmärkt. Full täckning och hastighet.

Har farbriksåterställt såväl Extreme som Express och testat med både WEP, WPA och helt öppet utan skillnad. Har läst trådar om bugg i Leopard, men det känns inte riktigt som samma problem.

Nån som upplevt liknande? Kan det helt enkelt vara fel på Airport-kortet i MacBooken? Jag är frustrerad...

Har varit medlem ett tag men mest lurkat runt i forumet som läsare. Heter Fredrik och bor söder om Stockholm med familj. Switchade tillbaka till Apple för ett par år sedan när jag startade egen firma som konsult/fotograf/formgivare. Har sedan dess blivit allt mer övertygad om Apples förträfflighet, mest på grund av användarvänligheten och innovationsförmågan. Till skillnad från många andra förstår jag och uppskattar Apples affärsmodeller också.

Använder MacBook Pro och iPod Touch dagligen. Laptopen för bildbehandling och grafisk formgivning, poden som musikspelare kalender och surfverktyg. Dottern har en Mac Mini. Nätverket har en Airport Extreme som nav. Väntar ivrigt på att kunna investera i en äppelteve och en iPhone (som jag väntar på att Telia ska släppa ).

Utrustningen jag använder ihop med mina Appleprylar kommer nästan uteslutande från Nikon (D200 och D2H plus optik). Bloggar med Wordpress som CMS på fredrik.welander.org och med Pixelpost som CMS på 365bilder.se. Skriver om musik på dagensskiva.com.

Läser dagligen trådarna om aktuella rykten och iPhone här på 99.se.

Sån är jag.

Ursprungligen av Patrik D:

Det var det dummaste jag har hört, isåfall ska inte ungen ha abonnemang, det finns ju något som heter kontantkort, och det finns till AT&T tillsammans med iPhone. Vad är det för saker man kan ladda ner via Safari i iPhone som kostar 15000? Inget.

Vad är det för föräldrar som stoppar sitt barn att ladda ner program och surfa på internet med sin telefon? Herregud.

Jag. Min dotter har köpt prylar till sin avatar på TV4:s Blip för femtonhundra spänn via SMS och hemtelefon. Utan att tänka på att det skulle betalas av någon. Hon är elva. Jag vill på inga sätt hindra hennes användande webben, men heller inte ha den där elaka räkningen på för mycket.

Har dock valt att spärra telefonerna från att använda betaltjänster. Inte webbanvändandet.

Varken jag eller dottern är korkade, men communityns betaltjänster är inte så tydliga för barn. Gränsen mellan gratis och det som kostar är inte alltid så lätt att förstå/vilja förstå för den som växer upp med föräldrar som aldrig betalar med kontanter.

Ursprungligen av AndréNordqvist:

Problemet ligger (förmodligen) lika mycker hos våra operatörer som hos apple! Nu har väl TELIA/TELENOR sagt något knasigt utan att tänka efter som vanligt och gjort apple upprörade samt en hel del mac/iphone älskare i Sverige arga..

[CW]André out.

Jag tror snarast att problemet är att vi lever i ett pyttelitet land. Apple tjänar enormt mycket mer pengar på att satsa på typ hundra andra länder före lilla Sverige. Trots att vi själva tycker vi är världsmästare på IT.

Jag tror inte Sverige är med den här gången heller. Däremot skulle jag bli förvånad om det inte snart kommer presenteras en nyhet som går ut på att även Telia kommer sälja Apples andra produkter i sina butiker. Jag har absolut inget fakta, men en känsla. Telia vill bli mer av en provider för det digitala hemmet. Då borde ju Apple sitta som en hand i en handske.

Ekvationen iPhone och Sverige är inte så ljus för oss som väntar. Liiiiiiten marknad som inte är högprioriterad för Apple. Dessutom krävs nästan 3G för att iPhonen ska gå att sälja till oss som inte redan skaffat oss en iPhone.

1