Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
buenoben

buenoben

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2002-08-21
  • Senast aktiv 2013-01-10
  • Antal inlägg 82

Foruminlägg

De senaste inläggen buenoben har skrivit i forumet.

1Ghz
512MB minne
Airport kort
Laddare

- Behöver en ny hårddisk
- Batteriet fungerar håller inte så länge

Funkar fint annars!

900kr

Hmm, som Jörgen säger så ska det finnas en sådan begränsning. Jag köpte min kamera från en liten lokalhandlare. Hur exempelvis företaget play.com kommer förbi detta vet jag inte, de måste sälja för ganska stora summor men jag har aldrig stött på att paket därifrån momsbelagts. Samma fråga gäller för de tyska nätbutikerna som brukar ligga lägst på mycket elektronik om man kollar på prisjakt.nu eller pricerunner, vad jag vet så brukar inte deras paket fastna heller.

Tyskland är inte så dumt att köpa från, då slipper man extra tull&moms. Köpte själv en lite dyrare dv-kamera därifrån för ett par år sedan.

kollat några recensioner nu o WD disken verkar vara en av de långsammaste på marknaden i den storleken/utförandet. Men om man bara ska ha den som backup disk gör det kanske inte så mycket .

Ursprungligen av Sunkan:

Jag är mycket intresserad av hårddisken som condon nämner (Western Digital Dual option Media center) , den kostar 1890:- på komplett för 250 Gb.

Jo den ser intressant ut! Vad jag skulle vilja veta innan inköp...

Ljudnivån?

Går den i vila/stängs av när datorn gör det?

Fungerar kortläsaren via Firewire interfacet (d.v.s. behöver man inte koppla in USV kontakten också för att det ska fungera)?

Är du säker på att din dator stödjer den där tv adaptern? Min 2:a gernerations iMac globe 17" stödjer bara en mini-vga adapter. Om du skaffar en sån + denna vga->tv adapter http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010072855 (har själv denna, funkar fint och ger bra bild via äkta rgb scart eller s-video om man så vill det.

i ditt fall rekomenderar jag iof att du skaffar en lång vga kabel (behöver inte vara tjockare eller särkillt mycket dyrare än en s-video kabel och ger mycket klarae bild) som du kopplar med apples mini-vga adapter i ena änden och en vga->dvi adapter i andra änden (förutsätter att din tv tar dvi-a eller dvi-i, dvs anolog signal via dvi kontakten).

Ursprungligen av Pocahontas:

Vad har ni mot Seagate Barracuda?

Seagates firewire hdd:ar krävde manuell påslagning/avstängning sist jag kollade, har det ändrats?

Den finns ute för demo i flera vodaphonebutiker där du kan testa en utan att ha någon som andas i nacken på dig (om du nu inte bor ute i skogen, men där får du ingen 3g täckning ändå ). Tycker själv att den var helt ok, inga problem att få ner i ett par vanliga jeansfickor men rent estetiskt tycker jag att den kändes lite stor o ful, speciellt i utfällt läge.

Min iMac har endast USB 1 vilket är otillräckligt för att hantera DV strömmen. Sedan använder jag kameran under redigering via firewire för att visa bilden på en tv. Men även om man bortser från detta hade det inte varit aktuellt att sitta och byta anslutningar bara för att kunna använda mig av Lacie diskar, även om jag är nöjd med den gamla lacie FW400 disken jag har.

Tyvärr tycks det inte finnas särskillt många bra alternativ. Maxtor diskar verkar ha en vis benägenhet att crasha från vad jag kunnat utläsa på olika forum och tester.

Ja, det är så jag tolkar Lacie support svaret som jag citerade ovan. Synd att inte Lacie säljer diskar med endast FW400 längre annars hade jag kanske köpt en sådan.

Ursprungligen av Patrik G:

var läste du om problemen med Canon DV och LaCie-diskar?

Fick själv erfara problemet på min iMac med en Canon XM2:a. Fick detta svar från Lacie:

Citat:

The Canon camcorder cannot coexist with any device that supports FW800 like
the Extreme; this is a Canon limitation.

Solution is to establish separate FireWire bus for the camcorder to isolate
from other FireWire drives. Can be added with PCI card in G4/G5 computers or
PC Card in PowerBooks.

This is the only workaround.

Problem is due to camcorder not supporting the FW800 interface as found in
the Extreme, even when used with the FW400 port.

Canons support kände inte till problemet men lovade att höra av sig, har inte hört något från dem än och det har gått mer än en månad :/ Lacie hårdisken är tillbaka hos Dustin.

Tycker att den ser helt ok ut. Bluetooth och expanderbart minne borde varit standard för länge sedan, så det är bra att det kommer till en sådan här telefon. I specsen så står det at den stödjer SyncML vilket borde möjliggöra iSync kompatibilitet!

Fungerar v800/z800 med ett vanligt gsm kontantkort?

Jag har c:a 5 APS filmrullar som jag skulle vilja få inscannade. Detta för att de papperskopior som gjordes samtidigt som framkallning visade på väldigt dålig kontrast, färgåtergivning med mera. Då dessa gjordes vid olika lab misstänker jag att det är kameran som är problemet.

En kompis lämnade in sina till något fotolab i stan och fick tillbaka rätt så dåliga bilder i xga upplösning och i jpeg format, han fick dessutom betala ganska bra för detta slarvjobbet. Någon som känner till bättre alternativ?

Alternativet skulle vara att scanna in papperskopiorna på min flatbäddsscanner, fixa till dem i Photoshop och lämna in dessa för utskrift. Blir mycket jobb med att klona bort fingeravtryck och annat skräp men frågan är, blir slutresultatet något bra?

Ingen annan som vet hur det ligger till med maxtors OneTouch firewire diskar? Slås de på/av automatiskt när datorn slås på/av och går i/ur viloläge när den är kopplad via firewire?