Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
soundside

soundside

Medlem
  • Plats Ljusdal
  • Sysselsättning Håller för fullt på att skaffa mig min första Mac :)
  • Registrerad 2006-02-16
  • Senast aktiv 2010-10-18
  • Antal inlägg 94

Foruminlägg

De senaste inläggen soundside har skrivit i forumet.

Ursprungligen av JGalaxy:

Ja Plex knäcker! Gick från XBMC till Plex och "App-store" gör att det är svårt att vända tillbaka.

Det går att använda sig av "US-only" streamar om du använder dig av en proxy. Antingen kan du googla fram någon snabb US proxy och knappa in den i din browser. Eller får den som inte orkar mecka så finns tex appen Hotspot shield.

Med några av dessa alternativ så kan jag streama tex HULU. Hastigheten varierar dock. Ibland streamar det fin-fint, och ibland laggar det. Men, men bättre än ingenting..

Ok tackar, så det behöva inga inställningar i nätverksinställningar och liknande utan det räcker alltså med att skriva in något i webbläsaren? Fattar ingenting av det här... Någon som har en snabbguide, eller är det här tillfället jag blir tillsagd att använda google i 4 timmar?

Tjena, jag har x antal filmer inspelat med en gammal dv kamera i 4:3 format. Jag vill föra över dem till datorn och har provat handbrake. Det programmet "klipper" bilden uppe och nere till widescreen format antar jag.. Jag har provat att ställa in.under "picture settings" och "size" men problemet kvarstår.
Finns det några inställningar att aktivera så att detta inte inträffar? Eller finns det något annat gratisprogram som kan lösa problemet att konvertera från 4:3 DV till Mpeg4.

/ Victor

Tjena, har nyss börjat använda Plex och tycker det är sjukt bra, snyggt smidigt och lätt att styra med apple remote/iphone. Nu till saken, jag har googlat runt en del men inte hittat någon bra lösning. Det är ju så att man kan lägga till apps i Plex så man ska kunna titta på amerikanska tv-serier, sport med mera via Hulu etc.. Har någon här kommit fram till någon smidig lösning för att få det att fungera här i Sverige ännu?

Som jag läst mig till så måste man ha en Amerikansk ip-adress. Finns det något sätt att ordna det och sen få det att flyta på bra?

Hej.

Som rubriken lyder så vill jag att GimmeSomeTune ska ändra sitt fönster från att stå som "behind desctop icons" till "above all" när min skärmsläckare startas.. Och givetvis tillbaka igen när skärmsläckaren kopplas ur.

Hur gör jag detta, har försökt läsa lite och det kanske går med AppleScript? Men hur gör jag då, kan ingenting om sådant. Någon som har en bra idé och kan hjälpa till??
Det vore sjukt snyggt!! ;D

Mvh Victor

Ursprungligen av Björnström:

Jag tror riskerna är väldigt små - men i teorin måste det väl klassas som ringa varusmuggling vilket ger en liten böteslapp

Ok, tack så mycket. Intressant.

Ok, hoppas att ingen försöker sig på det då

Men kan man råka ut för något förutom att betala moms om man försöker ta in den ändå?

Jasså ok. Jobbigt läge.

Men, det skulle alltså kunna funka om man bara tar med sig Iphone i fickan precis som om den vore ens egen telefon, hivar kartongen å sånt. Iofs så är väl tullen rätt van vid sånt haha, men vad kan dom göra vid ett sånt läge?

Ursprungligen av Björnström:

Det är 25% moms när du passerar tullen oavsett om det är privat bruk, gåvor eller något man ska gödsla med i trädgården tyvärr

Vad gäller den lokala sales tax som du betalar i butiker i USA har dom inte någon tax refund för detta. Du kan inte få tillbaka pengarna när du lämnar landet.

Så hur man än gör blir det $399 + sales tax (varierar per stat) + 25% moms. Allt annat verkar innebära att någon trollat med knäna

Så det går alltså inte att komma bort från att betala dom där 25% moms? Inte ens om man låter en polare som ska till USA köpa den, öppna den, och typ slänga förpackningar och sånt (haha vem vet det kanske hjälper) och sen bara traska hem med den som med sin egen telefon?

Sry om jag upprepar någon fråga nu, hittade inget iaf. Jag blir inte klok på det här

hej hej, var nyss och köpte mig min första dslr efter många om och men blev det en Nikon D40. Verkar vara en bra instegskamera

Nu är det såhär att jag har fotat lite sjyssta bilder och vill kolla på dem i min macbook. har en kortläsare kopplat till den, men när jag sätter in sd kortet står det bara att det inte kan läsas och jag får frågan om jag vill formatera/ignorera eller mata ut.

Hur ska jag göra för att använda kortläsaren, jag har ju redan formaterat kortet i kameran. kommer det funka om jag gör det i macen?

Vore tacksam för ett snabbt svar
/ mvh Victor

grymt det verkar funka... för enkelt tack så mycket!

Damn jag fattar inget av detta.. försöker installera Xiph så att jag kan köra OGG. låtar i Itunes men hur sk ajag installera??? det står att jag ska lägga filen i Library/components mappen.. men det finns ju ingne sådan? snälla hjälp mig, jag får panik snart

Sjysst, synd bara att det inte går att tanka från deras sida nu bara.. finns Handbrake att hämta från någon annan källa?

Tackar. Men komme rjag kunna köra filmerna direkt i front row sen då? vill ju helst slippa dra igång VLC hela tiden.

Jag åker mycket tåg och gillar att ha med mig macbooken och sitta å kolla på film för att döda tid. Dock så börjar jag tröttna på att dra med mig alla mina dvd-skivor hela tiden.

Hur gör jag för att kopiera en film+text till hårddisken för att sedan kunna köra den i front row?

Finns det några bra gratisprogram för det?

Men kontrollerar det itunes oxå?