Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Zandros

Zandros

Medlem
  • Plats Gävle
  • Registrerad 2006-01-28
  • Senast aktiv 2013-01-27
  • Antal inlägg 21

Foruminlägg

De senaste inläggen Zandros har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av Macce65:

Enligt Wikipedia används inte DX10 i Xbox360, det kommer enbart i Vista:

Herregud, läser du ens vad jag säger?

Xenos (grafikchippet) i Xbox 360 är uppbyggt på en arkitektur som består av unified shaders. Microsoft använder ett superset av DX9 till Xbox 360, med stöd för bland annat programmering av unified shaders.

Som Halvarsson sade, så kommer troligtvis den största prestandafördelen med DX10 ligga i just att man kan programmera för unified shaders. Då ser vi att det är ganska uppenbart att denna fördel inte ger jättestora prestandavinster, om vi inte antar att Xenos är vekare än ett Radeon 9200.

/Adrian

Ursprungligen av Macce65:

Nya spel produceras för DX10 och jag köper i alla fall inte en dator som jag vet är omodern om ett halvår/år OM jag vill kunna använda Vista för spel framöver, vill säga.

Visserligen kommer alla spel som släpps nästa år vara producerade för DX10, men den stora majoriteten har DX9-kompatibilitetslägen (undantaget Halo2 och Alan Wake, vad jag vet). Annars skulle spelutvecklarna gå miste om en väldigt stor marknad, det vill säga den som inte uppgraderar sina datorer varje år.

Som Bijan har sagt, exakt vad kommer att få upp till tio gångers prestandaförbättring? Det jag kan tro är att saker som inte varit realistiska med DX9, som simulering av vattenpartiklar i moln, integrerade vädersystem etc. kan få stora prestandaförbättringar (gissningar från min sida, men det är sådana saker MS har visat i screenshots etc.) men det handlar inte om några större skillnader om du tar exakt samma spel och växlar mellan DX9-läge och DX10-läge.

Vad jag vet så använder Xbox 360 delar ur DirectX10 APIt (nämligen programmering för unified shaders), och jag ser inga underverk där.

/Adrian

Senast redigerat 2006-12-08 16:43

Som någon sade om videon på Dailytech: ..: "Yes I must agree. That ad is creepy and scary. The guy looks like a convicted pedophile who is trying to attract innocent kids with his pet bunny.... "

/Adrian

E6600 är Core 2 Duo, (Conroe) på 2,4 GHz. Kentsfield är i princip två E6600 på samma sockel. Den kommer med största sannolikhet vara ersättaren till X6800, och heta Core 2 Extreme.

Fyrkärnevarianten av Woodcrest kommer heta Clovertown, och är två Woodcrests på en sockel.

Ska jag gissa specs för Mac Pro så blir det såhär tror jag:

Samma för alla:

1 GB FB-DIMM
2X16 PCIe-slots
2X8 PCIe-slots
2X1 PCIe-slots
x1900XT (uppgraderas till x1900XTX eller något CAD-kort)
+x1900CF som tillval
250 GB HDD med fyra platser för hårddiskar

Top tier @ 33 000 kr:
2x Xeon 5160 (3,0 GHz)
Blu-raybrännare som tillval
x1900XTX som standard
2 GB FB-DIMM

Middle tier @ 25 000 kr:

2x Xeon 5150 (2,67 GHz)

Bottom tier @ 20 000 kr :

2x Xeon 5140 (2,33 GHz)

Kanske är lite overkill, och alla som vill ha ett billigt mactorn kommer att bli ledsna, men kanske har Apple en annan produkt till dem. Iochförsig så ser mittenalternativet ut som ett dåligt köp jämfört med toppalternativet, men men...
(Edit: Justerade priserna litet grand, så nu är det jämnare.)

/Adrian

Senast redigerat 2006-06-27 02:07

Gratulerar!

/Adrian

Ursprungligen av tobhas:

512MB släpps med 2x256MB LOL
De vill verkligen inte att någon ska köpa dem med bara 512MB RAM.

Det är för till för att få minnet i dual channel så det blir bandbredd över till grafiken. Detta behövs inte i MBP eftersom x1600 har dedikerat minne.

/Adrian

Ursprungligen av Hunter78:

Typiskt Apple att sätta någon form av begränsning i MacBook Pro. Varför just grafikkortet?
Kan man inte öppna upp så det åtminstone har samma prestanda som imacen.

Låt mig gissa... för att det blir alldeles för varmt annars? Rent teoretiskt så borde det gå att skriva drivrutiner som överklockar grafikkretsarna.

/Adrian

Om man får tro http://forums.appleinsider.com/showthread.php?s=&threadid=62803 så sitter det ett Mobility i iMacen, och ett underklockat sådant i MacBook Pro.

/Adrian

Ursprungligen av NisseO:

Kanske håller Apple på så här för att få ut några extra slantar från dem som inte bryr sig om priset bara de får det allra värsta som finns tillgängligt, fastän tillverkningen för dem kostar precis lika mycket.

Byt ut Apple mot Intel, och det stämmer.

/Adrian

Ursprungligen av coste:

Jag menade förståss Core Duo och Core Solo (?) i detta inlägg... Dual Core är väl det som PowerMacarna har? Jaja hoppas du förstod rätt iaf, och skrev utifrån Core Duo!

Ja, PowerMac har också Dual Core, samma som Core Duo chippen. Dual Core är när det sitter två kärnor på ett chip, som sitter på en sockel. Datorer med två processorer har oftast en kärna på varje sockel, men PM Quadron har två Dual Core processorer, så den har två socklar med två kärnor på varje.

Fördelen med att ha processorerna på olika socklar är att de får mer minnesbandbredd per kärna, medan de drar mindre ström och blir billigare med Dual Core (per kärna), samtidigt som de två kärnorna måste dela på minnesbandbredden.

Generellt sett kan du multiplicera en Pentium M-baserad processors klockfrekvens med ca 1.5 för att få fram motsvarande prestanda hos en Pentium 4. Detta stämmer dock inte på allt. Appliceras också bara då antalet kärnor är detsamma hos båda processorerna.

/Adrian

Ursprungligen av hansfilipelo:

Det finns två alternativ från intel som jag ser möjliga. Bägge är Intels nya "Yonah".
Antingen en Core Duo low voltage 1,5 Ghz (dubbelkärning), eller en Core Singel 1,66 Ghz (enkelkärnig). Det som talar för den dubbelkärniga är att den är en väldigt strömsnål processor. Dessa ska inte jämföras emot Pentium M då de bygger på 65 nm teknik och har en snabbare systembus.

Det som talar mot den dubbelkärniga L2300 är att den är $40 dyrare i kvantiteter om 1000 än T2300 1.67 GHz varianten, och bara $9 billigare än T2500.

Jag tror Apple har ett dilemma här, för Core Solo är bara $32 billigare än Duon. Vill de ha ned MacBook under 13000, så får de allt ta bort mycket. Måhända får MacBook vänta till Merom?

/Adrian

Ursprungligen av smozle:

Det undrar jag också då det finns 2 GB-minnen.. :S

Jag har inte hittat några 2GB SO-DIMM minnen.

/Adrian

1