Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
zend2marz

zend2marz

Medlem
  • Plats Sollentuna
  • Registrerad 2006-01-08
  • Senast aktiv 2008-01-22
  • Antal inlägg 20

Foruminlägg

De senaste inläggen zend2marz har skrivit i forumet.

Det har nu hänt vid ett flertal tillfällen att när jag klickar upp dashboard så fryser widgetarna och hämtar inte någon info från nätet, det går sedan inte att komma ur dashboard så man är tvungen att stänga av datorn igenom att hålla ner på-knappen på baksidan av datorn.

Är detta ett känt problem, någon som har upplevt samma sak, finns det en lösning på problemet?

Låter intressant, finns det någon beskrivning på hur man går tillväga för att fixa en sådan folder?

Jag har iWeb på min data men besväras av att den inte har någon inbyggd ftp klient, har provat rapidweaver men jag tycker det är lite väl jobbigt att hålla på med all css kodning (om det nu heter så) för att lyckas med sidans layout.

Finns det fler bra program för enkel websides publicering (förutom sandvox som vägrar starta)?

Jag vet mycket väl att .Mac är det mest effektiva sättet att publicera sin sida på om man arbetar med iWeb men jag har inte valt att investera i det så jag undrar helt sonika vilket som är det snabbaste sättet att publicera på om man inte har .Mac?

Är det att (som jag gör nu) spara sidan till en folder på datorn och sedan ladda upp den med Transmit? eller finns det bättre varianter?

Jag provade att installera ett par Service pack på microsofts hemsida och till slut fungerade det!
Kan dock inte minnas att jag någonsin uppdaterat programmet när jag först installerade det...

Tack för hjälpen i alla fall!

Tack, det var ju enkelt fixat!

Har varit tvungen att installera om Entourage pga. av ett konstigt fel, när jag installerat om Entourage kommer skylten "det går inte att öppna den här identiteten med den här versionen av Entourage" upp och sedan stängs programmet ner.
Någon som vet vad som är felet?

Observera att det fortfarande är samma version av Entourage som innan installationen så det är konstigt att medelandet kommer fram över huvudtaget tycker jag...

Tacksam för förslag

Säkert jättedum fråga men jag har inte lyckats med att stänga av autoimporten av bilder i iphoto, jag vill importera dem till mina egna mappar på datorn istället.
Jag undrar helt enkelt hur man stänger av iphoto som förinställd fotoimportör?

Tack för tipset!

Programmen i sig är av samma storlek såväl original som dubblet så det ska nog inte vara några problem som du understryker.

Det går och jag har provat men då faller ljudet bort eftersom quicktime inte verkar uppfatta att mpeg2 filerna innehåller någon form av separat ljudfil, för när jag spelar upp det i quicktime hör man ljudet men när jag konverterar till DV och spelar upp försvinnner det.

Har lyckats lösa problemet!

Fråga inte varför men när jag i slutändan valde isight format för projektet så importerades klippen i rätt format!

Underbart!

Stötte på en jättekonstig bugg sist jag använde Automator. Jag hade specifierat ett arbetsflöde att gå och hämta bilder från min digitalkamera men den verkade inte hitta kameran och efter att den stått och arbetat en halvtimme så visade det sig att automator hade gjort dubbla kopior av alla mina program och klistrat in i en fotomapp.

Nu undrar jag om jag kan ta bort de kopierade programmen, alltså alla de nya dubbletterna, utan att tappa någon form av information.
Observera att originalen fortfarande ligger kvar i programmappen, om det inte är så att detta bara är små hänvisningar till programfilerna som numera ligger i den ena fotomappen (eller vice versa)? Kommandot i Automator var trotts allt att flytta filerna från ett ställe till ett annat...

Ett annat problem som detta lett till är att dubblet-programmen inte går att ta bort eftersom datorn säger att "filerna är låsta".

Någon som vet vad jag ska ta mig till?

Är rädd att det där med att allt vad quicktime kan spela upp kan också imovie importera är bara delvis sant...
Jag har köpt en mpeg2 komponent till quicktime för att kunna spela upp dito filer men de går fortfarande inte att importera i imovie (5), antar att det fortfarande inte går i nya imovie 6?

Du har förstått rätt men problemet kan dock ej sitta i kameran eftersom jag tidigare importerat det inspelade materialet till t.ex. premiere och där blir det mycket riktigt det inspelade 4:3 som dyker upp. När jag spelar upp materialet i Quicktime så ser det också normalt ut, 4:3.

Väldigt konstigt...

Har försökt få testversionen av 3D programmet ac3d för max OSX att starta men den vägrar och säger att "programmet oväntat avslutats".

Någon som har haft samma problem?

http://www.ac3d.org

Senast redigerat 2006-02-23 19:48