Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
phindus

phindus

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2005-10-19
  • Senast aktiv 2021-01-02
  • Antal inlägg 435

Foruminlägg

De senaste inläggen phindus har skrivit i forumet.

Är det så att du har MobileMe med Back-to-my-Mac aktiverat?

Ursprungligen av Ricard:

Kuro?

Pioneer Plasma.

Ursprungligen av macwitty:

För de som registrerade sig och hamnade i något team finns nu ytterligare minst 1 program att hämta http://www.macheist.com/forums/viewtopic.php?id=15476

Äh detta kanske skulle varit i den andra tråden om MacHeist3 men den hittar jag inte

Hmm, och givetvis var man i team lila. Förstod aldrig vad man fick poäng för.

Tråkigt, inget som passade mig alls :(.

Ursprungligen av svantet:

Jag har kört PDANet en del på landet och det funkar, men jag tycker inte det går speciellt snabbt. Men det borde väl rent teoretiskt bli exakt samma hastighet som om jag hade ett 3G mobilt bredband från samma operatör med USB dongel?

Förutom att iPhonen inte stödjer hastigheter upp till 7.2Mbit som många USB donglar gör. Tror den endast klarar 3.6Mbit.

Ursprungligen av jahve:

Kommentarerna till det där blogginlägget vittnar om att många av mina medkunder i banken är ohyfsade och allmänt uppfordrande. Urk.
För den som gjort ett ärligt försök fungerar BankID och Mac alldeles utmärkt med såväl Firefox, Safari och Camino. Jag slipper gärna det fåniga kodkortet.

Folk har en tendens att vara betydlig mer ohyffsade när de är anonyma på nätet. Mina erfarenheter av bank id kommer från Swedbank där java-appleten hade vissa problem att ladda i både Safari och i Firefox. Dock vet jag att jag lyckades lösa det tillslut så att det fungerade. Hur som helst så är det säkert bättre än certifikat som ställer till det om man är flera användare på samma dator. Samtidigt så skall de ju ha samma lite variant som Swedbank har med bara lösenord/SMS, smidigt när man reser.

Förresten, har svenska skandiabanken någon liknande lösning som den norska (pda.skandiabanken.no) som fungerar på iPhone?

Ursprungligen av ktd:

Vet inte om du känner till att dom håller på att göra om hela Internetbanken?
I den nya kommer vi att logga in med bank-ID och då kommer det funka med Safari.

Skandiabanken har en blogg om ombyggnaden, http://skandiabanken.net/hem/blog/templates/pages/AltBlog____1883.aspx

Den som väntar på nått gott...

Jo, det var en av orsakerna att jag håller på att byta tillbaka. Tråkigt bara att det skjuts på framtiden framtiden.

Bank-id är ju inte min favorit precis då jag gillar SMS-inlogningen, men det kanske blir någon kombination. Tack för länken, har letat efter den bloggen men hittade bara den andra :).

Åter skandiabanken kund efter att ha testat lite olika banker ett par år men jag trivdes nog bäst med skandiabanken trots allt. Tråkigt dock att det inte fungerar med Safari. Någon som vet hur det blir med den nu fördröjda uppdateringen? Är den mer Mac vänlig eller blir det ett steg tillbaka?

Ursprungligen av Johan Gunverth:

Med största säkerhet fel codec på ditt material. Om du stream:ar EyeTV via VLC är det MPEG2 upp till 8MBit, vilket inte AppleTV:n inte klarar i nVidia-kortet

Precis det jag syftade på, ja. Men det fungerade iaf :). Eventuellt att man skulle kunna transcoda det på något sätt on the fly så som PS3 Media Center gör till h.264 och spela upp det via QT, men då krävs det nog lite mer jobb än jag är beredd att lägga ned.

Ursprungligen av Tim:

Hej, kapar den här tråden. Finns det verkligen inte någon som kopplat en USB TV-tuner på en hackad Apple TV. Har sökt massor men inte hittat något, men det känns helt enkelt som om det borde fungera för att spela in TV program...

Har inte testat själv då min tuner är FW men awkwardTV har en artikel som beskriver hur du skall göra. Har lyckats streama från iMacen till ATVn genom VLC, men det hackade för mycket. Antagligen för svag hårdvara.

Ursprungligen av kebarb:

Har det dykt upp något bra och enkelt GPS program ännu som tillåter mig att göra följande:

Lägga in en .jpg bild av karta, ange VART på denna karta jag befinner mig just nu, förflytta mig 100meter och sedan ange detta igen, förflytta 100m och ange igen. Detta föra att den skall få en bra referens om skalan.

Och sedan skall man kunna använda denna .jpg bild som karta utan att behöva vara uppkopplad mot internet.

Om denna applikation inte finns, så kanske någon har en bra applikation som tillåter mig att ha kartor och GPS funktion UTAN att använda 3G data eller vara online?

//K

G-Map finns, men endast över US. Känner inte till något annat alternativ för icke jailbreakade iPhones. Dock skall tydligen G-Map komma för Europa också.

Med FW 3.0 så lär ju fullfjädrade alternativ komma via AppStore.

Standby är det ändå, dock är den ganska sparsam på strömmen i det läget.

Ursprungligen av Patrick:

När jag skulle slå ihop sista filmen så går det inte att välja "passera" i quicktime, det är grått.
Jag har inte ändrat något i kodningarna utan väljer apple tv i handbrake.
Vad kan ha blivit fel?

Dum fråga kanske, men du har betalt för QT Pro? Annars är ju funktionen avmarkerad.

Edit: Kan tillägga att klipp och klistra alltid fungerar bra för mig i QT Pro (med passthrough så klart) med handbrake rippade DVDer.

Senast redigerat 2009-04-06 11:05
Ursprungligen av Ingemar Ragnemalm:

Förresten så börjar det se rätt ljust ut för 400000-gränsen ändå. 339000 just nu, det är ett skutt uppåt.

Frågan är väl bara hur högt de har satt de sista två programmen. Espresson hade varit skoj, men iom att man fick Delicious Library idag så är jag glad ändå :).

Ursprungligen av studiox:

Tror du ärligt talat att Apple i cupertino sitter på styrelsemötena och skrattar åt hur dumma vi måste känna oss över att England är det enda land i Europa som har möjlighet till att hyra filmer?

Tror du dom resonerade på samma sätt när dom släppte itunes music store i USA endast?

Film och Musikindustrin är en multi-miljard industri och alla vill ha en del av kakan. Framförallt handlar det ju som svenska skivbolag och internationella skivbolag med svenska filialer som vill ha en del av Apple kakan.

Men om du vill hyra film idag över nätet finns det ju alternativ. Både Bredbandsbolaget och Telia har ju SF Anytime och Live Networks, som är två svenska bra alternativ tillgängliga. Om du orkar boota din dator i Windows så kan du köra båda dessa från din dator, tom i HD kvalité.

Ganska dyrt att köpa windows bara för att kunna hyra film...