Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
phindus

phindus

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2005-10-19
  • Senast aktiv 2021-01-02
  • Antal inlägg 435

Foruminlägg

De senaste inläggen phindus har skrivit i forumet.

Ursprungligen av zappee:

Vad har det med denna tråden att göra?

För att den dyker upp om man inte har en korrekt ipcc installerad. Det är iaf min erfarenhet.

Börjar misstänka att min hårdvara inte räcker till, tråkigt men A2 är fortfarande bra iaf :).

Fuskigt, jag vill också köra A3! A2 är ett av mina absoluta favoritprogram men att det det skall ta ett par sekunder för bilden att uppdateras när man lägger på adjustments (när man redan tillämpat ett par adjustments) är inte inte roligt. Då kan man inte göra finjusteringar så som i A2 och programmet är gjort för. Kör på en iMac 2.8 GHz 4GB RAM. A2 kör helt fel fritt.

Läser man runt på olika sidor så verkar många stöta på alla möjliga konstiga buggar så som tex here4areason gjort här. Hastighetsproblemet verkar också vara ganska utbrett även om många även rapporterar goda resultat.

Trögt kan jag hålla med om. Aperture 2 flyter på helt perfekt och Aperture 3 hackar och är allmänt segt. Hoppas de får ordning på hastighet och buggar snart så man kan uppdatera!

Tyvärr verkar det inte ha löst så mycket av mina problem. Fortfarande oanvändbart på min UB MBP 2.26GHz 4GB RAM. Tar runt 1 sek för bilden att uppdatera sig när jag drar i ett reglage. Detta renderar Aperture funktionsdugligt när man vill göra finjusteringar.

Får testa på min iMac i kväll :(.

Ursprungligen av bartender:

Otroligt dålig uppgradering. Faces, places... bla bla bla. Ska en större uppgradering som kostar 1000 kr (50% nypristet) motiveras med sådant? Jag har inte krävt någon uppgradering av mina kunder på 6 år. Jag vill ha en fungerande Aperture 3 med nya bildredigeringsfunktioner. Just nu så kan jag inte redigera bilder i Aperture. Version 3.1 please!

Brushes är väl ändå ett kraftigt nytt verktyg som motiverar till uppgradering. Sedan om det är värt 1000:-, tja.

Kraschat har det inte gjort för mig heller, men segt blir det, och då har jag bara ett 20-tal bilder inlagda. RAW givetvis, inga JPEG.

Skönt att man inte är ensam att uppleva detta iaf, vill verkligen börja använda brushes!

Ursprungligen av crwt:

Om jag har förstått saken rätt så kom det uppdateringar till Aperture 3 ngn dag efter att aperture kom ut. Är Aperture buggig och har dålig prestanda efter dessa uppdateringar också?

Tyvärr, är det så fortfarande. Men jag förväntar mig att detta rättas till inom några veckor så jag avvaktar tills dess.

Tror mycket hänger på tycke och smak och vad man är van vid. Testade både lightroom och aperture när de var nya och föll för Aperture då det föll mig mer naturligt och kändes mer intuitivt. För mig kändes det som om jag fick en bättre överblick över mitt bibliotek och alla mina bilder på ett sätt som jag inte fick i Lightroom. Tror att mycket av detta har att göra med att jag redan var van vid iPhoto. Att byta mellan de två olika programmen kan jag förstå är lite svårt för man är van vid att det skall fungera på ett sätt.

Dock är jag väldigt missnöjd med Aperture3, inte på funktionssidan utan på prestandasidan. A2 flöt alltid på helt perfekt och krashade eller hängde sig aldrig. Med A3 har jag stora problem och ny dyker det upp rapporter om kraftiga minnesläckor osv. Jag längtar tills jag kan börja köra A3 men jag kommer att vänta lite till Apple får ordning på prestandan.

Skall man byta? Nja, det är ett stort steg och det kräver att man lägger om hela sitt arbetsflöde. Nu har jag inte testat Lightroom på länge men jag är ganska övertygad om att jag skulle finna det på samma sätt som du gör med Aperture, ointuitivt och rörigt. Saker finns inte där man är van vid och allt tar längre tid.

Ursprungligen av Hagelin:

Är den färdig med alla engångsgrejer den kör efter uppgraderingen? Tyckte också att det gick långsamt och hackigt när jag började testa, men upptäckte sedan att den höll på att leta ansikten och generera lite nya förhandsvisningar. Titta i Window->Show Activity.

Jodå, jag väntade ganska länge. Importerade endast ett projekt för att testa.

Kanske gjorde den saker i bakgrunden som jag inte kunde se för efter ca 20 min gick det bättre OM jag inte lade på för många adjustments. Gör jag för många olika adjustments på en bild så blir det segare och segare ... som väntat antar jag. CPU användningen går upp till ca 140% så fort jag börjar göra något, men nu kan jag iaf arbeta med programmet. Får nog testa lite till men jag tycker inte det är riktigt samma flyt som i 2:an, panelerna är segare och sedan stör jag mig på att texten är så mycket större :).

Upplever kraftigt försämrad prestanda i Aperture 3 Trial jämfört med Aperture 2. Speciellt när man gör adjustments. I version 2 så uppdaterades förändringarna direkt och steglöst "på" bilden men med aperture 3 så "hackar" uppdateringen av bilden ganska kraftigt. Inte alls någon trevlig upplevelse. Någon som upplever något liknande? Läser mest på nätet att folk är förbluffade över den ökade prestandan :(.

För att återgå till ämnet med iPad så kan jag förstå hur Apple tänker med att de vill kontrollera och skapa en bra och väl fungerande upplevelse för användaren, men för mig börjar detta bli för mycket. Accepterade inlåsningen på iPhone till en början, men när det gäller iPad så tycker jag det går för långt. Lösningen blir helt enkelt att jag inte köper en iPad och troligtvis inte fler iPhones heller, vilket känns tråkigt då jag varit beroende av min iPhone sedan första generationen kom ut.

Absolut bästa lösningen som jag ser det hade varit att Apple fortsatt med kontrollen över sin App Store där de kan garantera "upplevelsen", men tillåtit att användaren installerade apps från andra källor på eget bevåg.

Ursprungligen av tomeriksen:

Tack!
Ah, nu fick jag upp baksidan av 610:an. Den har en CI-slot, betyder alltså att kostnad för CA-modul tillkommer?

Någon som har eyeTV Hybrid + eyeTV CI och fått det att funka (för Com Hem)?

Så du finns här på 99:e också :).

TerraTec H7 kanske också kan fungera. Hittade den på inwarehouse och enligt TerraTecs sida så är den kompatibel med eyetv.

Ursprungligen av tummen89:

stämmer det att man måste ha en mac för att eyetv ska fungera?

EyeTV finns väl bara för mac.

Japp, när det fungerar. Har man en massa brandväggar och dylikt i vägen kan det bli problem :).

Senast redigerat 2009-07-03 21:35