Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Skumtomte

Skumtomte

Medlem
  • Namn Stefan Forsman
  • Registrerad 2017-01-01
  • Senast aktiv 2018-03-09
  • Antal inlägg 29

Foruminlägg

De senaste inläggen Skumtomte har skrivit i forumet.

Ville bara visa detta också (bifogade filer). Jag såg över mina appar i system report under About this mac.
Där påstås det att jag har ca 300 appar, många av dem som jag aldrig sett eller hört om innan. Och om jag kollar på apps i Finder visar den ca. 80 appar.
Har tänkt tanken att det kanske kan vara en massa systemstöd och hjälpprogram som man inte normalt ser eller har tillgång till? Men väldigt knepiga namn på mycket av dom och mycket dubbletter.

Allvarligt, om en mac håller på såhär så måste det väl vara nått fel?

Ursprungligen av suddgummi:

Remoteservice-filerna verkar vara besläktade med ett Symantec-program så det kanske hjälper att få väck alla spår av de programmen. De har en avinstallerare som tar bort alla deras program/filer: https://support.symantec.com/en_US/article.te...
Jag vet inte om det tar bort alla remoteservice-filer.

Jag har kört den ett bra tag nu, säkert över en timme. Den står bara och byter titel några gånger i sekunden (bifogad fil).
Och allt den har uppgett än så länge är "No such file or directory" .
Jag tar några fler utdrag.

" There are no Symantec crontab entries to delete from the current boot volume.
There are no Symantec Scheduler launchd plists to delete from the current boot
volume. "

" ERROR: Could not remove Symantec login items from:
/Users/[MyName]/Library/Preferences/loginwindow.plist "

" /Users/[MyName]/Desktop/RemoveSymantecMacFiles/RemoveSymantecMacFiles.command: line 1549: [: =: unary operator expected "

Så jag får nog fimpa ner det alternativet..
Men tack för tipset, hade det funkat hade det varit awesome!

Sen har min mac frusit med hela skärmen och visat felmeddelandetexter på olika språk på en svart/grå skärm typ 3-5 sec innan den restartar. Flera gånger har det hänt, bara idag och igår. Och jag kan inte minnas mig den texten dyka upp någon gång tidigare.
Sorry om jag glider off topic, men jag har en tydlig röd tråd här känner jag.
Och ett jättetack om någon vet nått smart och delar!

Ursprungligen av CekariYH:

Appar som Norton måste avinstallerar och inte bara dras till papperskorgen sas.
Många av den typen av appar lägger även små program som startar innan själva operativsystemet för att få full pre-koll.

Misstänkte nästan att det var nått sånt. Det var när jag skulle uppdatera Flash Player som det blev ett problem, jag var osäker på om den kunde blocka Flash från att uppdatera? Jag försökte bli av med den men det gick inte. Den finns liksom inte, eller jag kan iallafall inte hitta den.
Jag har en till tråd om bla. (eller mestadels) mina svårigheter att uppdatera Flash Player ( https://www.99.se/forum/p/2335329 . Titta gärna där med, om du har ork ).

Vet du om den där SymUIAgent.app kan hindra mig från att uppdatera Flash?
Tror du den går att få bort på nått vis? Är den harmlös?

Här är några andra grejer också!
Jag har försökt uppdatera FlashPlayer från inställningarna (bifogad bild), men båda länkarna leder till, vad jag såg iallafall, till i stort sätt samma download. När jag ska installera kommer jag till strax över 50%, sen säger den att det uppstått problem.
Om jag i inställningarna väljer "Allow Adobe to install updates (recommended)" så fryser det i några sekunder och sen hoppar den tillbaka till där den var innan, "Never check for updates (not recommended).

Sen är jag lite skeptisk emot Flash Player install manager (bifogad bild), tror ni det är någonting lurigt? Den verkar ju helt klart inte klara av sitt jobb ändå.

Skall man vara orolig när man ser massa filer med samma slut på namnet, och slutet är ".remoteservice"? (bifogad bild) Vet ni vad dom filerna gör och kommer ifrån? Jag har ingen aning om varför jag behöver remote service, men det låter skrämmande likt remote control.

Ja, vad är det för nått? Hittar den i samtliga listor i Activity monitor. Den har en Nortonlogo och någonstans i infotexten kunde jag läsa "Norton" i olika textkoder eller liknande.
Jag hade Norton ett tag, men kändes lite överflödigt till mac, så jag tog bort det. Men tydligen lyckades jag inte riktigt, SymUIAgent.app verkar vara det enda som blev kvar, och den verkar ha kommit för att stanna

Om ni tar en titt på den bifogade bilden visar den ett alias av min masterdisk. Skapad kvart över tre på natten, jag har inget minne av att jag har skapat den, eller ens någonsin skapat ett alias. Vet knappt vad det är till för, men när man hittar nått sånt i sin applista så börjar man ju fundera.
Nån som vet hur, eller varför?

Ursprungligen av Json_81:

Det är USB-C på den nya, så USB har den.
Men eftersom kontakten är annorlunda behövs adapter / ny kabel för de flesta prylar.

Ursprungligen av tooobe:

Om det inte hade varit någon prisskillnad så hade jag tyckt att du haft fel (och hade varit bättre att välja grundmodellen av 13" utan touchbar för dig isf). Men håller med om att prisskillnaden är inte värt det för ditt användningsområde. Att bara ha USB-C kommer vara riktigt trevligt när det används överallt, men vi är inte där ännu.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

13-tums-modellen utan touchbar har två st Thunderbolt 3-portar.
Modellerna med touchbar (både 13 och 15 tum) har fyra st.

Men Thunderbolt 3 är samtidigt också USB (närmare bestämt USB 3.1 gen 2), så det är alltså i praktiken USB-portar - men med en annan kontakt, och behöver adapter för att användas med "vanliga" USB-prylar.

Ska man köpa adaptrar, spec om det är apples egna grejer springer totalkostnaden gärna iväg lite. Har redan fått köpa en ethernet-adapter till denna pjäsen. Dessutom vill man väl ha lite easy "plug'n'play" sådär, och inte 4 portar som nästan ingen använder utan adapter.
Tror nog USB 2.0/3.0 kommer fortsätta dominera de närmsta 2-3 åren.

Fast det kanske är ett bra alternativ för andra.

Raise The Moon - The Goddamn Gallows

Köpte en MacBook PRO (early 2015) i julas. Tanken att jag kanske borde köpt en av dom nya med touch bar för några extra K och hålla mig mera up to date.
När jag kikat lite djupare i det fick jag syn på att den nya versionen inte har några USB-portar, bara 4 thunderbolt-utgångar om jag minns rätt. Och den där touch baren vet jag inte ens vad jag ska med till, bra för mediaredigering har jag hört nånstans. Det är inte min grej, så jag behåller nog hellre de klassiska F-tangenterna. Sen är väl den nya snäppet vassare prestandamässigt, konstigt annars.
Summa kardemumma, hade jag fått byta rakt av mot en ny så tror jag till och med att jag hade avstått.
Största minuset är nog USB-portarna, det är så skitsmidigt att ha en eller ett par USB-utgångar på sin dator.

Vad tycker ni? Håller ni med mig? Eller har jag fått något helt om bakfoten?

Ursprungligen av reboot81:

Vad är kriterierna för en bra filapp?

att den är bäst!

Ursprungligen av Fredde/pandemonium:

Documents eller Dropbox funkar väl!

Documents 5 - File manager, PDF reader and browser av Readdle Inc.
https://appsto.re/se/Vw_Vv.i
Dropbox av Dropbox
https://appsto.re/se/63ZHt.i

har provat lite, trivs nog bäst med file manager free i combo med appen downloads, för att tanka stuff från nätet.
det verkar ju safe, än så länge ialf..

vilken är den eller dom bästa file manager-apparna för iphone7

Ursprungligen av DanielForsberg:

Det låter som att det är samma problem när du har den i knät som på högtalaren.

Jag ha råkat ut för samma sak där jag haft magneter under bordet eller om jag ställt min Macbook på frugans Macbook så att magneten för locket aktiveras. Antagligen har du något på dig som gör att magneten aktiveras när du har den i knät, ditt skärp eller något i fickan kanske?

Yes, forsake lite på saken! Det var fodralet till mobilen som kom för nära den magnetiska laddporten. Verkar som att så fort den känner av ett annat magnetfält än laddaren så fimpar den skärmen, for some reason.
Hoppas det inte gör någon skada på datorn, känns ju inte jättenyttigt.

Det är en macbook pro från tidiga 2015
Första gången jag märkte detta var när jag ställde datorn på en baslåda, då slocknade skärmen, och när jag flyttade datorn tändes den igen. Då trodde jag det hade med magnetfält att göra på nått vis. Men nu händer detta även när jag bara har den i vissa ställningar i mitt knä. Och det är kontinuerligt, samma position, den slocknar, flyttar jag den tänds den igen.
Nån som har en aning?

Någon som vet vad FutureSplash Player är? Hittar den som plugin till Safari. Google säger virus.
Den har extention: spl, om det har nån betydelse.
Där finns också Shockwave Flash med extention: swf .