Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Kalbert

Kalbert

Medlem
  • Namn Kal bertil Jonsson
  • Registrerad 2015-03-22
  • Senast aktiv 2015-05-07
  • Antal inlägg 3

Foruminlägg

De senaste inläggen Kalbert har skrivit i forumet.

1

Vad säger ni om att bli medlem på merinfo. Då kanske de slutar berätta vem jag är. Är det någon som provat att redigera sin profil och t ex ändrat sitt telefonnummer?

"Merinfo.se är en gratistjänst! Vi berättar aldrig för någon vem du är eller vem och vad du söker efter.

Om du däremot väljer att berätta för oss vem du är, genom att bli medlem helt gratis, så ger vi dig en bättre och roligare sökupplevelse om personerna och företagen du söker efter och vi lovar att du alltid kommer att få tillgång till ny information och nya funktioner före alla andra - uppdaterad dagligen!

Att gå med är enkelt, snabbt och självklart är det helt gratis.
Fördelar för våra medlemmar

Tillgång till fullständiga personnummer
VIP-status med tillgång till nya förbättrade funktioner före alla andra
Möjlighet att redigera din privata profil samt företagsprofil
Möjlighet att köpa till ekonomiskt information om både personer och företag till förmånliga priser.
Möjlighet att delta i våra tävlingar och utlottningar av fina priser.

Medlemskapet på Merinfo.se är kostnadsfritt, och vi skickar aldrig oönskade SMS.

Ursprungligen av Merinfo:

Det finns alltid ett sätt att rätta uppgifter. Detta förklarar vi väldigt noga i vår guide, för den har du väl läst?

Kortfattat så funkar det såhär:

Vi på merinfo.se får dagligen data från olika leverantörer. När det gäller telefonnummer har datan sitt ursprung hos operatörerna. Varje dag ersätter vi den tidigare databasen med en helt ny. Varje dag får vi alltså ett nytt register.

Om något är fel måste detta därför rättas hos operatören, skulle vi ändra i vårt register kommer felet tillbaks dagen efter då informationen kommer till oss i hela databasdumpar.

Kontakta din operatör, be dem rätta informationen och några dagar senare är det korrekt hos Merinfo.se. Om operatören hävdar att informationen hos dem är korrekt, be dem se till att rättning sker även hos de återförsäljare de har.

Om informationen är korrekt hos operatören samt återförsäljarna är det omöjligt att det inte är korrekt även på merinfo.se.

Att vända dig till sista ledet i kedjan löser inte ditt problem. Om du rättar hos källan rättas det överallt.

Först av allt tack för att någon från merinfo.se besvärade sig med att svara. Att jag skall behöva diskutera detta på ett offentligt forum och inte via direktkontakt med företaget är i sig ett tecken på den icke existerande seriositet merinfo.se. har. Alla övriga söktjänster (Eniro, 118100, Ratsit osv) jag kontakt har snabbt och enkelt fixat problemet.

MEN att göra som du föreslår är INTE så lätt som du tror. Jag har gjort ett omfattande research för att ta reda på hur, var och när dessa otroligt gamla inaktuella telefonnummer har kommit er tillhanda. Saken är den att det INTE går att uppdatera några databaser eller ändra eller ta bort något uppgifter hos källdatabasens upphovsmän. Vid kontakt med Telenor AB, som har varit mycket hjälpsamma även om deras förslag att polisanmäla merinfo.se nog är ett utslag av juridisk okunnighet. De skickade även ett brev till merinfo.se för att få rätt på saken, vilket Christian Nilsson ignorerade.
För att få ett utgivningsbevis krävs att uppgifterna "inte kan ändras av någon annan än redaktionen", myndigheten för radio och tv. Vilket inte innebär att Christian Nilsson skulle kunna, precis som de seriösa söktjänsterna Eniro och 118100, ändra felaktiga uppgifter. Jag skulle vilja hävda att han faktiskt kan ha en skyldighet att se till att uppgifterna är korrekta och uppdaterade så som han själv hävdar.
I detta fallet är telefonnummer 1 från ett gammalt numera nerlagt företag som i slutänden köpts av Telenor AB. Det går inte att ändra eller dölja eftersom numret är vakant (telefonnumret är inte registrerat på någon person) och har INTE varit så sedan 2011. Telefonnummer 2 är från ett överföringsnummer som aldrig användes utan kom med en telefon och som också nu är vakant sedan 2009 hos ja just det Telenor AB. Även om jag skulle återregistrera dessa båda telefonnummer i mitt namn och få det som dolt nummer, och detta är det skojigaste av allt, kommer INTE Telenor AB att lämna ut databasen med mina telefonnummer till er eftersom Telenor AB uppger att de inte längre lämnar ut sina databaser till tredje part och har inte gjort detta sedan 2013. Vilket innebär att, i alla fall, merinfo.se har köpt sina uppgifter från någon annan än teleoperatören Telenor AB och därmed ljuger igen om var uppgifterna kommer ifrån. "Vi är alltid uppdaterade och varje dag ändras tusentals uppgifter för att du som besökare alltid skall kunna lita på att korrekt information visas" skriver merinfo.se på sin blogg. Det mest sannolika är att merinfo.se och den ansvariga utgivaren Christian Nilsson får uppgifterna inte ifrån legitima teleoperatörer utan snarare ifrån att dammsuga nätet efter uppgifterna. Vilket gör att uppgifterna INTE blir extremt tillförlitliga och som jag och många andra hävdar så hittar merinfo.se på uppgifterna lite hursomhelst och de är inte uppdaterade uppgifter vilket jag just bevisat. Hur kan du lita på uppgifterna från merinfo.se när Christian Nilsson bevisligen envist håller fast vid att publicera felaktiga inaktuella uppgifter.
Om andra söktjänster använder sig av samma metoder är en annan fråga men en sak är säker och det är att ingen kan vara säker på merinfo.se uppgifter och kvaliteten på det. Jag för min del kommer aldrig att basera mina finansiella beslut på merino.se.

Kan webbsidor publicerar gamla och felaktiga uppgifter som t ex telefonnummer från databaser med hänvisning till att det är grundlagsskyddade? Hur vet vi att de databaser som de webbsidor med utgivningsbevis. I princip skulle jag kunna köpa ett utgivningsbevis av er och börja samla gamla och felaktiga uppgifter om alla och börja publicera detta och hävda att uppgifterna kommer från någon förlegad databas som någon teleoperatör eller liknande upprättat. Det går inte att ta bort uppgifterna. Det går inte att polisanmäla och det går framförallt inte att kontakta ansvarig utgivaren och be dem ändra dessa uppgifter eller ta bort det.
När merinfo.se, Ratsit och alla andra mer eller mindre hederliga webbsidor publicerar 2 st telefonnummer jag aldrig har använt och som stammar från ett nerlagt bolag och inte har uppdaterats sedan 2011. Det ställer till ett helvetes mycket problem när människor inte kan hitta rätt nummer. De här företagen som NI har gett rätt att hålla på med denna verksamhet och skyddar dem så den kan mer eller mindre utpressa vanliga människor. Hur skulle det vara om ni tog LITE ansvar för vad ni ställt till med.

Med vänlig hälsning
Ordning och reda (jag kan inte göra något åt att uppgifterna publiceras men det kan ju för f-n vara RÄTT uppgifter det publiceras)

Tack för ert mail,
Vid frågor kring information som publiceras på Merinfo.se, se vår guide: http://blog.merinfo.se/ta-bort-uppgifter-pa-m...
Vid övriga frågor eller funderingar svarar vi alltid inom 24 timmar.
Med vänlig hälsning / Regards
Kundtjänst / Customer service
Merinfo Sverige AB
[email protected]

1