Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
eccevery

eccevery

Medlem
  • Namn Erik Gunnarsson
  • Registrerad 2015-01-06
  • Senast aktiv 2019-05-07
  • Antal inlägg 15

Foruminlägg

De senaste inläggen eccevery har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av keptang:

Be leverantören uppdatera licensen.

Vi kan inte göra det utan att omaktivera appen på ett antal maskiner. Det är därför jag försöker hitta en workaround. Men det verkar inte som nån som direkt lyckats med detta på senare versioner av macos.

Ursprungligen av frazze:

Varför behöver du byta MAC-adress?

Jag har en licens knuten till en macadress på en gammal laptop (pc). För att aktivera programmet på den nya laptopen måste nic med rätt macadress finnas. Och innan nån börjar nämna licensbrott så har jag kollat detta med leverantören och har ett skriftligt ok att göra på det här sättet.

Vet nån hur man byter en mac-adress för WLAN-NIC? Interfacet heter en0 och även om jag byter mac-adress med ifconfig är det endast ifconfig själv i terminalen som ser den nya mac-adressen, och den används även i det paket som skickas. Men alla appar i övrigt ser den ordinarie mac-adressen vilket är vad jag vill fixa.

Testade att skapa en plist och använda launchd för att ändra vid boot, och det blir samma sak. Den byter MAC-adress, men om man t.ex. alt-klickar på WiFi-symbolen syns ändå den riktiga mac-adressen där. Övriga appar som listar mac-adresser ser också den riktiga MAC-adressen.

Senast redigerat 2019-04-19 10:36

Jag kör MacOS 10.12.5. Nyligen råkade jag ut för en bugg där outlook kraschade och startade om i en oändlig loop. Det löstes med en ganska fet uppdatering till 15.39 (171010) av Office-sviten. Sen kom nästa bugg, Outlook kan inte uppdatera eller spara nya lösen i keychain. Den frågar efter lösenordet varje gång jag startar programmet, även om jag klickar i checkboxen att den ska spara det. Hittar ingen direkt info om detta för en såpass ny version, dock har samma fenomen funnits i tidigare versioner.

Här är vad jag testat:

- Tog bort den sparade infon i KeyChain. Ingen skillnad
- Testat olika format på användarnamnet, typ kalle, \kalle, \domain\kalle osv
- Omboot
- Kollat efter nya uppdateringar, det finns inga.
- Tagit bort exchange-kontot ur outlook helt, lagt till igen.

Tips, nån?

Installationen gick kalas, efter lite reparation av filsystemet som tydligen var krassligt.

Ursprungligen av sextontio:

Var har du läst att du inte skulle behöva ett USB-minne? Din Mac behöver en installationskälla. Den tar inte en .iso-fil från befintligt hårddiskutrymme och använder genom installationen.

- Du behöver ett USB-minne.
- Ja, du får rätt drivrutiner om du istället installerar Windows 10.

Här t.ex. http://blog.twocanoes.com/post/130203487014/a...

Men jag testar väl. Ingen minns en fegis.

Hej,

Jag tänkte testa att bootcampa windows 10 på min macbook (15" retina mid 2014). Efter vad jag läser behöver man i El Capitan inte längre använda USB-minne, men när jag kör boot camp ser jag inget alternativ. Har jag inget USB-minne i burken kommer jag inte vidare. Dessutom står det "windows 7 or later" i alla steg. Tog ett screenshot på det jag ser. Dom flesta guider jag hittar ser inte ut sådär.

Jag kör 10.11.6. Ska jag bara köra på eller? Får jag rätt tools till w10 även om det står "windows 7" hela vägen i boot camp guiden?

Ursprungligen av IngoX:

Pröva nollställa nätverk. Kan hjälpa vid strulande mobiluppkoppling, men nollställer även wifi-nätverk och lösenord så se till att ha dessa tillhands.

Inställningar > Allmänt > Nollställ > Nollställ nätverk.

Nice, det funkade! Tack!

Ursprungligen av keptang:

Startat om?
Gjort hård reset (ström+hemknapp tills Apple-loggan kommer fram)?

Japp, i samband med uppgraderingen.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Börja med att berätta vilken telefon du har.

Kan ju kanske vara bra

Iphone 6s, 16 GB
Operatör Telia
APN för Personal hotspot är online.telia.se

Upptäckte idag att jag inte kan använda personal hotspot i telefonen. Jag kan se alternativet i inställningarna, men jag kan inte slå på funktionen, den är liksom "disabled". Körde 10.1, uppgraderade till 10.2 men det blev ingen skillnad.

Googlade en del och det finns en del info om hur man kan göra om hotspotalternativet inte syns. Det är inte mitt problem dock, jag kan se det men inte slå på funktionen.

Nån som vet nåt om detta?

Jag tror precis jag löste mitt problem. Det var Junos Pulse, en VPN-klient jag använder, som inte verkar rensa upp efter sig i Keychain när man avinstallerar den. Gjode det manuellt, installerade om klienten, sen verkar saker vara som vanligt.

Jag har samma problem. Installerade om 10.11 från scratch, funkade bra några dagar men sen blev det samma fel igen. Det verkar vara relaterat till keychain. Jag får även felmeddelanden när den accessar på annat sätt, t.ex.ansluter till WLAN:

Keychain "System" cannot be found to store "Local-Wifi"

Eller inloggning på iclound:

Keychain "Login" cannot be found to store "[email protected]"

Hej,

fick precis hem en Henge Docks-docka för min 15" MBP Retina. Enligt märkning och manual så fungerar inte thunderbolttillbehör i de kablar märkta Mini-DP, de hänvisar till att man skall ersätta kablarna med thunderbolt-kablar. Jag får ingen bild på 27"aren från Apple som väl har TB och inte Mini-DP. Och visst, byta kablar kan jag väl göra, men jag hittar inte en enda thunderboltkabel med hona i ena ändan. Finns en sådan? Eller hur gör man...?

EDIT: Det ordnade sig. Inget kabelbyte behövs, det var magsafe som lossnat en halv millimeter och macbooken gick aldrig igång med locket stängt.

Senast redigerat 2015-07-23 08:14
1