Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Hane73

Hane73

Medlem
  • Namn Hans Eriksson
  • Registrerad 2013-11-26
  • Senast aktiv 2014-03-05
  • Antal inlägg 20

Foruminlägg

De senaste inläggen Hane73 har skrivit i forumet.

Nu fungerar det. Jag ändrade till manuell tilldelning av dhcp.

Datorn har ip 192.168.2.243
delnätmask 255.255.255.0
routeradress 192.168.2.1

När jag tittar på klienter i routern så står datorn med två ip adresser. En med den nya som den fick när jag kopplade in nätverkskabeln och en med ip adressen när jag körde wifi (192.169.2.183). Wifi är ej på i mac:en nu.
I DNS står routerns ip adress

Nätverkskabel är ny och den är inkopplad i rätt port.

Hans

Högst upp står ethernet ansluten.
Sedan står det status ansliuten:
konfiguera ipv4 med dhcp

Hans

Hej!
Jag har precis dragit en nätverkskabel från min router asus rt n66u till min mac mini. Problemet är att den vill inte ansluta till internet. Via wifi fungerar det klockrent. Jag kommer ut på nätet via iphone mm så problemet tror jag inte ligger i routern. Är det någon inställning i min mac mini jag har missat?
Hans

Det finns ingen hårddisk ikon på skrivbordet. När jag tar visa info på disken så har den ett hus som symbol. Har det någon betydelse? Min macmini har två diskar och den andra gick bra att döpa om.
/Hans

Under "Favoriter" på vänstra sidan i Finder så finns:
Hämtade filer
Alla mina filer
Airdrop
Skrivbord
Ammarwara (som jag vill byta namn på)
Program

När jag dubbeltrycker på musen över Ammarwara så finns följande valmöjligheter:
Öppna i ny flik
Visa i överordnad mapp
Visa info
Ta bort från sidfältet
Lägg till i Dock

Dessvärre kan jag inte ändra namnet. Vad kan det bero på?

Hans

Den säger att det inte fungerar med bootcamp pga att det är två diskar. Jag måste köra skivverktyg. När jag markerar bootcamp och radera vad ska det stå i "Format"? Fat 32 är förvalt.

Hans

Fungerar tyvärr inte.

Hej!
Jag har köpt en begagnad mac mini server och skulle vilja döpa om hårddisken. Jag är inte så sugen att installera om allt. Hårddisken heter Ammarwa och jag skulle vilja döpa om den. Hur kan jag göra det?

/Hans

Hur gör man en ominstallation på mac?

Jag har nyss köpt en mac mini server med win 7 installerad med bootcamp och den hårddisken är på 250 gb. Jag tror att min mac mini har 2x500 gb. Jag använder inte Windows 7 partionen så min fråga är om jag riskfritt kan ta bort den med hjälp av skivverktyget? Jag vill inte förlora informationen där mitt Maverick är installerat. Kan jag enkelt ta bort partionen och få en stor hårddisk?

/Hans

Med vilken app kan jag styra min mini via iPhone?

Hej!
Kan jag streama en film från min macbook till macmini (som är ansluten till tv)? Det finns ju en del streamingsidor på nätet och det hade varit smidigt att via safari eller annan webläsare kunna skicka det som airplay till macmini. Jag har installerat airserver på macmini men hittar ingen funktion i webläsare att skicka filmen till macminin.

/Hans

Tack för tipset. Borde inte min mac se hårddisken ändå?
/Hans

Hej!
Japp, den har NTFS. Fungerar det inte då? Det har fungerat bra när jag tidigare hade den kopplad mot min router, asus rtn66u. Då delades den ut så jag såg den på min macbook. Jag har ca 1 tb filmer på den så jag vill helst inte formatera om den :-).