Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mindstorm

Mindstorm

Medlem
  • Namn Karl Westman
  • Registrerad 2013-10-23
  • Senast aktiv 2021-03-16
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen Mindstorm har skrivit i forumet.

1

Någon som kan tipsa om bra EU sajt att beställa ett par HomePods från? Beställde hem ett par mini från Fnac i vintras, men deras lager är tomt på de större HomePods. Vill gärna få tag på ett par innan de försvinner helt..

Ursprungligen av Megolon:

Mår du dåligt över att andra inte tycker att högupplöst ljud inte betyder något?

inte alls. Det är upp till var och en att tycka för sig själv. Mina inlägg var ett svar på de påståenden att det inte finns några vetenskapliga/empiriska belägg om huruvida människor uppfattar skillnader i ljudkvalité.

Om du inte vill ha en strömningstjänst som är bättre än 256kbs så är det ditt fria val. Jag bryr mig inte om vad du väljer.

Mitt sista inlägg i frågan om ljudkvalite

Ser man verkligen skillnaden mellan en film i SD, 720p, 1080i eller 4k? Ja, fast det beror mycket på vad du har för TV och hur bra din syn är.

(Då många verkar tro att ljudkvalité enbart är marknadsföring och hokus-pokus, så gör jag denna liknelse till bildkvalité)

Senast redigerat 2015-06-09 20:05

För de som vill testa om de kan höra skillnad mellan komprimerad musik och okomprimerad: http://test.tidalhifi.com/

Ursprungligen av Megolon:

Gemene man nöjer sig med den ljudkvalitet som Spotify och iTunes levererar.
Eftersom iPhone6/6+ inte stöder högre bitrate än vad som nu finns i iTunes ter det sig onödigt att erbjuda högre kvalitet.

Det är förmodligen sant att gemene man inte bryr sig, men det finns en stor och enormt kraftigt växande hi-fi industri som levererar hårdvara till personer som bryr sig. Apple var ett tag inne på ljudkvalité spåret med "Mastered for iTunes", men den satsningen verkar ha kommit av sig. Jag hoppas att denna satsning får nytt liv nu.

Att iPhone inte stödjer högre bit rate än vad iTunes har är rent strunt prat! Tidal appen för iOS strömmar i 16/48 (100% CD-kvalité), det finns dessutom tredjeparts appar i iTunes som gör att du kan strömma 24/96 från en NAS. Om du har Apples USB-lightning adapter så kan du utan problem få ut ljudet i en DAC.

Ursprungligen av Redaktionen:

Apple visar under WWDC upp sin länge omtalade strömmande musiktjänst Apple Music som ska utmana bland annat Spotify.

Läs hela artikeln här

Den största och hitintills obesvarade frågan är "hur blir ljudkvaliteten?". Jag finner det lustigt att Apple i ena andetaget säger att de älskar musik, för att i det andra säga att det inte är någon ljudmässig skillnad mellan 256 kbs AAC och förlustfri FLAC. Alla som har ett par bra hörlurar eller en hyffsad stereo vet att det inte är sant. Även om iTunes har ett större utbud än Tidal så gör ljudskillnaden att jag inte kommer att byta.

Ursprungligen av BlackSmp:

Vilken tid lyckades du med deb beställningen? Jag är bara nyfiken efter kör jag lyckades komma in kring 0:40 så såg dessa ut att vara slut över allt

Liksom andra har svarat så löste det sig för mig runt 00:37

Hängde på låste vid 00:01 och kom fram till beställningen... som krashade. Efter det såg det riktigt mörkt ut, ingen av web shopparna fungerade. Men lögn den som ger sig! Vid 00:35 kom jag igenom hos Telia. Såg att det var slut i de flesta butiker, men i Sthlms ytterområden fanns det ett antal butiker som hade enstaka ex kvar. Vid 00:40 var allt slut....

Jag tror att Telias shopp fet-krashade vid öppnandet. Teknikerna fick upp den igen vid ca 00:30, några minuter senare var det hela över.

Ursprungligen av Onceyougo:

Är det någon som vet om det går att förhandsbeställa iPhone 6 på svenska applestore före den 26:e September? Jag kollade runt på olika mobiloperatörer och det verkar som att det går att förhandsbeställa hos de flesta redan den 19:e.

Jag lyckades, efter mycket om och men, beställa en svart iPhone 64 GB hos Telia för hämtning i butik nästa fredag ...SAMT en likadan via post leverans från Tre Anledningen till att det blev två telefoner var en ren "olyckshändelse" då jag satt med tre datorer och samtidigt laddade ett flertal webshoppar

Jag tycker att iTunes Match har sin plats som musiktjänst. Kan förstå att de flesta inte förstår hur tjänsten skall användas och varför. Om du inte har ett stort musikbibliotek och du inte är intresserad av att lyssna på "din" musik så Spotify eller Wimp bättre.

Har nu matchat mitt musikbibliotek med ca 17 000 låtar, och ja. Jag äger samtliga album i form av fysisk CD. Alla skivor är rippade i ALAC, totalt sett är det ca 400 gb musik. iTunes Match gör nu att jag kommer åt hela samlingen från min jobb dator och mina iPads och iPhones, äntligen slipper jag välja vad jag ska bära med mig! Last.fm appen har nu fått en självklar plats på mina devices. Appen gör att jag upptäcker "ny" musik som jag glömt bort att jag äger ?

250 kr/år tycker jag inte är något att tjafsa om, kommer att behålla mina prenumerationer på både Spotify och Wimp Hi-Fi, varje tjänst har sin funktion och sin plats...

Beträffande iWork uppdateringen: Jag uppgraderade min mbp 13" till Mavericks igår kväll. På denna maskin har jag (... eller hade jag) en gammal version av iWork installerat från DVD. I dag när jag kom till jobbet och startade min mba så kunde jag installera/uppgradera till senaste iWork versionen trots att jag aldrig har installerat iWork på min mba... tack för det Apple! ?

Är det bara jag som tycker att App Nap, Power Nap, och Timer Coalescing är det som verkligen gör Mavericks till det bäst OS'et?

1