Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
danneo

danneo

Medlem
  • Namn Daniel O.
  • Registrerad 2013-02-08
  • Senast aktiv 2018-11-22
  • Antal inlägg 11

Foruminlägg

De senaste inläggen danneo har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av zinned:

USB är väl generellt sett kass att köra OS på. USB 3.0 kör väl sin data i bursts precis som USB alltid har gjort, till skillnad från Thunderbolt.

Hade hoppats kunna omvandla USB-C till Thunderbolt 1 och köra så istället, men verkar inte finnas någon sådan adapter. Allting utom uppstarten går riktigt snabbt och det är ändå hundra gånger bättre än den interna hårddisken.

Ja, men som jag har förstått det så finns någon bugg som gör att Mojave startar upp långsammare över extern SSD kopplad via USB 3.0 jämfört med USB-C. Om det kanske finns nåt sätt att fixa det?

Ursprungligen av danneo:

Ja, GUID och allt.

Tillägg: efter att ha stängt av TRIM så funkar det nu att starta från externa SSD-disken.

Får man bumpa sin egen tråd?

Jag undrar om det går att lösa den ganska långsamma uppstarten som blir iochmed att Mac OS Mojave verkar ha problem med extern SSD med APFS över USB3? Allt flyter på blixtsnabbt väl inne i systemet, men det tar minimum 1 minut och 47 sekunder för den att boota om.

Ja, GUID och allt.

Tillägg: efter att ha stängt av TRIM så funkar det nu att starta från externa SSD-disken.

Senast redigerat 2018-11-09 11:33

Jag försöker installera en bootbar version av senaste Mojave på min nya externa 500gb SSD. Den kopplas via USB3, den större porten och inte USB-c. Jag har följt samtliga howtos på youtube till punkt och pricka och testat både med APFS eller Mac Os journaled som filsystem, testat installera via recovery (Det står att den installerar, efter några minuter startar den om och går över till interna disken utan att installera nåt ytterligare) och även testat att klona disken rakt av. Disken visas enbart under startskivor men inte när man håller in altknappen på startskärmen. Väljer jag externa SSD-disken som startskiva så startar datorn ändå från interna disken.

Dator: Mac Mini 2014, 2.6 ghz.
System: Mac Os Mojave 10.14.1
Samsung T5 kopplad till 3.1 USB

Det försvinner tillfälligt när jag startar om datorn, men återkommer efter några timmar. Brukar köra program i fullskärmsläge så jag har inte sett när det switchar om till det här konstiga läget. Extraskärmen var inkopplad med en Thunderbolt till DVI-adapter samt en lång DVI-kabel från datorn till skärmen. Upplevde problem i form av att det inte ens funkade att starta om datorn ibland och att min huvudskärm då inte hittades samt att datorns startljud inte hördes. Jag blev då tvungen att tvinga datorn att stänga av sig samt trycka igång den igen. Jag har inte märkt av några problem med omstarter o.s.v. nu när jag kör utan extraskärmen. Känns på något sätt som om Mac OS kommer ihåg den tidigare skärmen ändå och vill använda den upplösningen istället för huvudskärmens.

Vet inte exakt i vilken del av forumet jag ska posta detta så jag ber om ursäkt ifall det blir fel.
Jag har på senare tid fått ett skumt problem där min bakgrundsbild visas upp endast över en liten del av skärmen trots att den är inställd för att fylla hela skärmen och bilden är i rätt upplösning. Testade att starta om Finder men det hjälpte inte. Dock när jag startar om hela datorn så blir det normalt igen och bilden fyller hela skärmen. Ska tillägga att jag tidigare hade en extraskärm kopplad via Thunderbolt till DVI-adapter och upplevde många problem med detta. Nu känns det som om Mac OS vill minnas den andra skärmens upplösning och skalar ned bakgrundsbilden till denna storlek. Vad kan vara fel tror ni?

Jag har en Mac Mini från 2014 med Mac os 10.11.6.

Ja precis. Jag har en Mac Mini från sena 2014. Kör OS X 10.11.5.

Uppdatering: Har lyckats få igång internetdelning via Wifi igen, fast endast genom att skriva in alla uppgifter manuellt. När den ska känna av automatiskt så vill den fortfarande koppla upp emot Bredbandsbolaget ibland, eller så hittar den inget IP alls ibland.

Senast redigerat 2016-10-08 21:20

Hej!
Jag har ett irriterande problem som jag skulle behöva hjälp med; bytte nyligen internetleverantör till Bredband 2 från Bredbandsbolaget. IP-adressen osv hittas utan problem så jag kommer ut på nätet med datorn. Däremot så blir det strul när jag försöker dela uppkopplingen över Wifi då mitt gamla IP från Bredbandsbolaget kommer upp istället för det nya. Det står att "Wifi har en egentilldelad IP-adress och kommer inte kunna ansluta till internet". Försökte med att skriva in uppgifterna manuellt istället men då står det bara och tuggar när jag försöker ansluta till nätverket via mobilen även om det står en grön prick bredvid Wifi. Jag har ingen router eller så och har aldrig haft utan endast kört med ethernetkabeln in i bredbandsuttaget, det fungerade alldeles utmärkt tills nu. Vad kan det vara för fel?

Senast redigerat 2016-10-07 23:44

Eftersom jag inte tycker de är värt att skapa en ny tråd eftersom jag har samma fråga så skriver jag den här istället;

Skulle det vara ett rimligt pris att sälja min gamla 2,3 ghz i5 Mac Mini fr 2011, med uppgraderat minne till 8gb, för 3000 kr?

Jag har inte lyckats få Soundflower att fungera med nuvarande Mac os version, men jag har kört det tidigare. Försöker minnas om det var någonting speciellt jag behövde göra för att det skulle kicka igång tidigare. Det borde väl räcka med att bara välja Soundflower som ljud in? :/

Edit: Det var jag som inte tänkte till ordentligt. Nu är det löst, tack ska ni ha.

Senast redigerat 2013-02-09 16:10

Jag behöver kunna spela in det som på Windows sidan kallas "Stereo mix", men det verkar omöjligt att hitta ett bra, gratis och lätt sätt. Dom enda programmen jag har hittat är något gammalt plugin som inte fungerar längre och något shareware program för audio hijack. Jag ska inte behöva betala ett öre för en ganska standard funktion som borde ha implementerats i Mac Os X redan från första versionen.

Varför ska det vara så krångligt att göra en sådan simpel grej?

1