Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
pannapek

pannapek

Medlem
  • Plats Kiruna
  • Registrerad 2012-12-10
  • Senast aktiv 2012-12-18
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen pannapek har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av reboot81:

Time Machine sparar lokala säkerhetskopior om det finns ledig plats på den lokala hårddisken, vilket du har.
Ponera att du vill återställa lite filer från TM, då finns de redan lokalt på din hårddisk och då går det snabbare att återställa lokalt istället från TM. Dock är det 'samma' information.

Skulle du börja fylla upp din hårddisk så kommer dessa säkerhetskopior att krympa, för att hela tiden se till att du har minst 20% ledigt på din hårddisk. När hårddisken är 80% full så försvinner de lokala kopiorna av datat från TM.

Så sitt lugnt i båten och gläd dig över en effektiv TM!
Både Finder och Skivverktyg rapporterar rätt, men de säger olika saker.
Finder hur mycket utrymme DU kan nyttja och Skivverktyg hur mycket som är ledigt om man bortser från att TM ”lånar” lite av din lediga disk för att göra saker och ting snabbare/stabilare.

Vill du läsa mer finns det en sida på engelska som förklarar det mer ingående: Time Machine - Frequently Asked Questions 30. What are Local Snapshots?

Dock kommer det upp en sån här grej där det står att min startskiva börjar bli för full ganska ofta... Detta resulterar i att jag tar bort filmer och bilder jag egentligen vill ha kvar :/

Ni har helt rätt! När jag gjorde som du sa joakimo så ser jag ju att det är säkerhetskopior som tar störst plats! Hur åtgärdar man detta? Jag vill ju inte att de ska ta upp så mycket utrymme!

Ja jag använder time machine, men jag förstår inte hur det skulle kunna ta plats. Jag har ju en extern hårddisk, lagras inte allt då på hårddisken - eller?

Ja, min finder tycker att jag har mer ledigt utrymme än skivverktyget. Med tömt papperskorg!

Jag funderar på att göra en ny timemachine-backup idag och sedan installera om alltihopet. Någon som tror att det skulle kunna lösa problemen?

Men om jag går in där kan jag inte klicka på Partitionera... För det finns inget partitionera där!

Nu?

Angående pincett i datorn så har jag försökt lite försiktigt, inte lyckat resultat. Ska försöka mig på onyX så fort jag kommer hem. Sedan vet jag inte vad en partitionskarta är för något?

Jag har en tom papperskorg... Jag ska ta en printscreen! Och angående skivan som sitter fast så har jag provat kreditkort... Inte hjälpt. :/

Hej!

Jag är faktiskt inte någon expert på datorer, och jag vet inte ens om jag postat tråden på rätt ställe, men jag har i ala fall ett problem.

Jag har en MacBook pro inköpt våren 2011. När jag skulle reparera skivan i skivverktyget såg jag att endast 86,67 GB finns ledigt på min Macintosh HD. Tittar jag dock på Macintosh HD på finder står det att det finns 290,03 GB ledigt.

Hur kan detta komma sig?

Ett annat problem jag har är att en skiva sitter fast i datorn. Jag trycker på eject knappen men den åker inte ut. Har prövat hålla in den vid omstart, hålla inne alt vid omstart, hålla inne touchpaden vid omstart - inget hjälper. Vad göra?

1