Ursprungligen av tqila:

ok, får skippa time machine för tillfället då. pallar inte köpa en time machine för 1,5-2k eller vad den kostar. har ändå inget viktigt på macbooken då allt sparas på servern. (eller i detta fall med bilderna, en usb-disk)

Jag är så trött på hela skiten. Det började med att jag installerade Lion via app store. Helt plötsligt var hela fotobiblioteket borta. Bl.a har jag tankat ner foton från svärfars digitalkamera vid två olika tillfällen under senaste året, i juni och nu en gång i januari. De korten är helt borta. Det kvittar att jag installerar en gammal kopia av iphotolibrary. Det kom inte upp några kort alls, trots att jag prövade att gå till olika tillfällen på time machine. Det blev samma. Jag har nog hittat 1/3 av alla kort. Logiskt borde korten från svärfar borde ligga på samma ställe eller på samma mapp så bara jag hittar mappen så så borde jag hitta alla kort. Har testat med att söka på .jpg och leta efter kort via förhandsvisning. Inget resultat men väldigt tråkigt. Det knäppa är att jag inte förstår systemet med vilka kort som jag hittar och vilka som bara är borta ifrån systemet.

Det andra som hände var att time machine-backupen på time capsule kajkade ihop totalt. Har inte hittat några kort utöver de som finns i datorn. Sen blev det helt plötsligt problem att gå in på säkerhetskopian. Till slut ändrade den namn till iMac.purgeable. Nej, det gick inte att laga den med skivverktyg. Försökte att laga den via terminal eller åtminstone bara hitta sparsebundle-filen men vågar inte gå in grundligare. Egentligen skulle jag bli glad om jag bara hittade korten. Det är ju bara backuper som ligger på tc och datorn har ju inte kajkat ihop men korten..var är de? Nån som vet