Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Stephen Kirk

Stephen Kirk

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2011-08-09
  • Senast aktiv 2019-07-11
  • Antal inlägg 32

Foruminlägg

De senaste inläggen Stephen Kirk har skrivit i forumet.

Jag hade bootat från skiva eller en extern enhet och sett om det hjälpt.

Ursprungligen av g0tr00t:

Vad körde du med innan då? Någon version utav iOS som inte finns ute ännu då du nedgraderade till iOS6 som är den senaste. Jag som är utvecklare har inte sett någon ny version ska komma ut...

Jag tyckte att uppdateringen till iOS 6 var en stor nedgradering, då jag fått profiler fast med ett finare namn i utbyte mot att typ allt är trasigt.

Ursprungligen av BlackSmp:

Jag skulle börja med standardåtgärd 1A: Starta om mobilen. Det löser väldigt många av denna typen av problem men eftersom du redan har gjort det så skulle jag fortsätta med att prova det som barbapappa föreslår - återställ telefonen - men prova först med att inte återställa till säkerhetskopia - och om det fungerar - återställ till din säkerhetskopia. Det känns bara smidigare att gå i den ordningen.

Och du är dessbättre (kanske inte för dig) ganska ensam om de problem som du beskriver - vilket gör att jag tror att en återställning är ganska sannolik att lösa dina problem.

Testade att återställa bara "inställningarna" utan att blåsa hela mobilen, och den tycks fungera mycket smidigare nu. Den hänger sig inte varje timme som den gjorde förut.
Ska låta den rulla ett par dagar, händer det igen blåser jag den. Jag kommer inte göra misstaget att köra backup via iCloud igen (vad är det för idioti att den måste hämta hem hela backupen bara för att överföringen avbryts på typ 95%?) utan tar den lokalt. Eller så kör jag bara på en tom mobil, photostreamen backupas till min NAS och alla kontakter osv ligger på Google.
Nåväl. Tack för tipsen!

Jag har lyckats identifiera följande scenarier som får kameraappen att krascha direkt till hemskärmen:
1. Att ta en bild med den vanliga kameraappen, sen direkt välja att visa bilden genom att trycka på miniatyren nere till vänster
2. Att ta en bild med t.ex. Twitter eller den inbyggda SMS-appen som utnyttjar den inbyggda kameraappen
3. Att ta en bild med en app som använder kameran (t.ex. Instagram eller VSCO Cam)
4. Att exportera en bild med VSCO Cam som fick kameran att krascha (de andra verkar gå bra)

I princip är alltså enda gången kameraappen inte kraschar när jag tar en bild med den och sedan återgår till hemskärmen.
Jag har testat att starta om telefonen. Jag har testat att ominstallera de appar som använder kameran.
Det är en iPhone 4S det rör sig om. Problemet existerade inte alls innan jag nedgraderade till iOS 6.

Detta gör mig fruktansvärt förbannad i kombination med de usla kartorna, den värdelösa batteritiden och att auto brightness är ungefär hundra gånger sämre nu - särskilt som att musiklyssnande och fotograferande står för halva min mobils användning.

Således undrar jag - har någon tips på hur jag kan tänkas gå till väga för att lösa detta? Jag har inte energi eller tid att lämna in mobilen.

Kan ju säga att efter att ha "uppgraderat" till Mountain Lion är jag sugen på att dra in Windows 8 på Airen istället - det var ju faktiskt en uppgradering, till skillnad från Mountain Lion som var ett steg åt sidan. (Fantastiskt notifikationssystem, men varför i €"#%"6£{¤%/ har de tagit bort återstående batteritid från statusbaren?)

Just för amatörfilmer är FCPX bra, men det slutar verkligen där. Det är i princip en glorifierad iMovie med lite proffsverktyg och mer muskler, men ändå inte lika avancerat, pilligt eller featurerikt som riktiga proffsprogram.

Nog för att jag personligen både klipper snabbare och gör mer i Sony Vegas, men då är vi inne på Windows och då diskuterar vi fel saker.

Jag har då hela min dator lagrad just nu i Lion.

Om jag skulle installera om hela datorn från scratch á "kasta ut skiten och börja om" i Mountain Lion via till exempel ett USB-minne, kan jag välja att återställa i princip alla filer och program via Time Machine – förutsatt att dessa backups ligger på en extern disk, förstås – eller kommer den gråta för att TM-backupsen är gjorda I Lion?

Ursprungligen av stile:

Snyggt.

Tack ska du ha!

Jag är rätt känd för att ha en avsky mot Heineken på glasflaska, till skillnad från vad bratsen på Stureplan säger.

Jobbade lite häromdagen.

Ursprungligen av nevarakka:

sitter med 3 skärmar.. 2 st matta samsungare 19" på var sin sida.. blir nog itne så snyggt med en glossy i mitten.. men antar att apples skärmar är glossy?

Men dåså, kör på Dellen. Den är inte glossy.

Du har två alternativ – U2711 eller U3011 (alternativt en av Dells lite äldre 30-tummare, de får man ännu billigare...)

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Vill man inte ha LED-bakgrundsbelysning om man köper en ny skärm idag? (Dell-skärmarna, både U2711 och U3011, har ju "gammaldags" lysrörs-bakgrundsbelysning)

Eller finns det fördelar med lysrören?

Färgomfånget på U2711 springer cirklar runt cinema display trots att de annars kör med samma panel.

Ursprungligen av nevarakka:

Det enda skilnaden med LED är väl varmeutvecklingen?.

Svar nej.

Två olika produkter med två helt olika användningsområden. Det är nog Android som kommer att tappa mest – nu finns det ett alternativ som inte är jättekonstigt.

Jag kan se användningsområdet för detta. Den kan säkert vara bättre för bildbehandling än min jävla Air, i alla fall, som inte duger till annat än att redigera vimmelfoto med den kassa skärmen.

Du får hem en U2711 för 5500 från Komplett. Den springer cirklar även runt Apples skärmar, såvida man inte har oturen att inte klara av antiglare-coatingen.

Lightroom på hårddisken och 1280x800 är begränsningarna på den datorn. HD4000 klarar Lightroom rätt fint.

Ursprungligen av @ndreas:

Kan ngn redogöra ang upplösningen, om de program som inte stödjer Retina kommer de se sämre ut ? eller kommer de ta upp större skrivordsyta jämfört med Retina stöd ?
Problemet jag anser med min 13" MBA är ju upplösningen att man bara kan jobba med ett fönster i taget nästintill och att dela skärm med min far som bor i Österrike för att hjälpa honom som har en 27" skärm så är det ju lönt i fan att se vad det står på skärmen... Men detta borde ju Retina skärmen vara guld för?
Hade MBP High Res för ngt år sedan som jag upplevde som bra upplösning, Retina borde ju således vara ännu bättre (Mer plats för fönster) vad gäller mindre ikoner och text gör mig inget för jag har alltid på minsta

Tyvärr ser de vidriga och pixliga ut by default. Det går däremot att köra "simulerad" 1680x1050 och 1920x1200.

Lite sent, men Lightroom fungerar alldeles utmärkt även med 5D Mark II's filer på den gamla MBA'en. Däremot är skärmens gamut inte speciellt bra.