Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Tobias Rydholm
  • Plats Tenhult
  • Registrerad 2011-03-07
  • Senast aktiv 2020-12-26
  • Antal inlägg 35

Foruminlägg

De senaste inläggen Tobias Rydholm har skrivit i forumet.

Ursprungligen av kenjon:

Tråd är alltid att föredra, trådlöst är en nödlösning. Det finns väldigt fina kabelkanaler idag, så kabeln syns inte (t ex i stället för golvlister).

Jo det är klart det blir bättre. Men lat som man är så vill man ju prova det som ger minst jobb först. Byta golvlister är inte aktuellt, då vi bor i en 1800-talskåk, däremot så är det väggfasta hyllor hela vägen mellan TCn och Expressen, så det går att gömma sladdar bra.

Ja det är andra generationens Express. Då får jag testa att dra lite tråd nu då.

Hej,
Jag har ibland problem med hastigheten till min ATV. Mitt nätverk består av en TC som huvudrouter, och två AirPort Express som trådlöst utökar nätverket. ATVn i sin tur ansluter trådlöst till den ena Expressen. Så det är väl egentligen inte så konstigt att det inte funkar klockrent alla gånger. ATVn befinner sig på ett annat våningsplan än de andra enheterna, och utanför täckningsområdet för TCn.

Min tanke nu är att jag skulle kunna dra tråd mellan TCn och den Express som ATVn pratar med. Redan där borde jag få en prestandavinst va? Sedan tycker jag att det borde gå att dra en tråd mellan ATVn och lan-porten på Expressen, och på så vis få trådad anslutning hela vägen till TCn, och min Plexserver.

Skulle detta fungera? Om det har någon betydelse i sammanhanget så är TCn bryggad, och routern från min ISP är DHCP-server.

Hej. Sedan jag skapade tråden har jag kastat ut DIR-655:an och ersatt den med en Time Capsule, och sedan skaffat en express till. Men jag hade problem med nätverket både med 655:an och TC:n ett tag. Problemet verkade då vara att jag hade bryggan modemet och lät 655:an/TC:n sköta IP-tilldelningen. Mitt problem var att internetuppkopplingen försvann titt som tätt, och jag var tvungen att starta om alla komponenter. Vad jag då gjorde var att brygga TC:n och lät modemet vara router. Sedan använder jag bara det trådlösa i TC:n. Efter det har jag inte haft ett avbrott, och det var flera månader sedan. Förut kopplade det ner 1-5ggr per dag. Det kanske kan vara värt att testa i ditt fall också? Dr hände också förut att jag tappade kontakt med Expressen, och det problemet är också borta.

Hej
Jag har en 2TB TC som jag använder till Time Machine. Sedan har jag en NAS på 1TB för film. Eftersom min MPB har en hdd på 250GB tänkte jag att det räcker med 1TB för Time Machine. Resterande utrymmet på TC vill jag använda för att backa upp min NAS. Så jag skapade en skivavbild på 1TB på TC där jag lägger över filmer från NASen. Men även om skivavbilden är på 1TB så tar den inte upp det utrymmet på TC. Är det ändå reserverat på något sätt, eller kan Time Machine fortfarande äta upp det utrymmet också? Skivavbilden är en gles skivavbild.

Så, nu har jag skaffat en Time Capsule 2TB, och allt lirar perfekt. Efter en hel del googlande lyckades jag nu brygga 4G-routern, så TC får agera huvudrouter. Det var inga problem att ansluta Expressen heller, och mottagningen är nu kalas i hela huset. Frågan är hur jag ska tuna in allting nu.

Jag har följande enheter som ansluter till TC:
1) Seagate Nas via lan-port
2) Mac Mini via lan-port
3) Airport Express (2nd gen) via WiFi
4) MBP (mitten 2010) via WiFi
5) iPad 3
6) 2 st iPhone 4s

Sedan är ju modemet anslutet på wan-porten också. Ska jag reservera Ip-adresser för alla enheterna? De enheter som stöder 5GHz, i mitt fall 3st, har ju dubbla Mac-adresser. Ska jag reservera 1 ip för varje mac-adress då? Och ska jag reservera ett ip för modemet med? Finns det för övrigt någonstans man kan se vilka enheter som är anslutna via lan? I airport-programmet hittar jag bara vilka som är anslutna via WiFi.

Som jag kan se det nu är det bara att låsa ip-adresser jag behöver. Men man vet ju aldrig framöver. Då är det med andra ord fritt fram att handla. Eftersom jag behöver en till Nas är det ju lämpligt att köpa en Time Capsule.

Ursprungligen av Capeman:

Att reservera IP-adresser mot MAC-adresser går dock alldeles utmärkt även på AirPort Express.

Jag har min express inställd som klient. Kommer det fler alternativ om man ansluter den som huvudrouter då?

Gäller det både Extreme och Time Capsule? Beträffande att vara en riktig man är frågan om det inte är kört när man börjar köpa designade datorprylar ändå...

Hej
Jag funderar på att köpa en Airport Extreme eller en Time Capsule och byta min huvud-router. Men jag undrar om de är för enkla? Kan man exempelvis reservera IP-nummer för Mac-adresser? Eller är det som med Airport Express att nästan ingenting går att ställa in?

En Apple tv vill jag naturligtvis också ha. Problemet är bara att tv:n i sovrummet inte har några hdmi-ingångar. Dessutom ligger barnens sovrum vägg i vägg. Så vi kan ändå inte kolla på film där på kvällarna. Och vid den andra tv:n har jag redan en Mac Mini, så där känns en Apple tv klart överflödig! Men en Time Capsule har jag behov av, alternativt en Airport Extreme med en extern backupdisk.

Nu har jag skaffat min Airport Express. Efter att ha slutfört förberedelserna inför kvällens fest så gav jag mig på att installera den. Resultatet blev något av ett antiklimax. Det tog två minuter och sedan var allt uppe och snurrade. Det är ju i sig fantastiskt med tanke på hur nätverksprylar brukar vara. Men jag hade ju ställt in mig på att mixtra åtminstone en halvtimme. Så nu har inget att göra, förutom att njuta av funktionen. Genast ökar ju suget att byta ut D-link:en mot en Airport Extreme eller Time Capsule. Men det får vänta till nästa månad. Tack för hjälpen!

4G-routern har DHCP-servern påslagen ja. Den går inte att stänga av. Så du säger att det inte är några problem då. Ska jag då tilldela den ett fast ip i den routern då? Eller funkar det om ja bara kopplar in den också? Jag har en Nas och en Mac Mini inkopplade med lan till den sekundära routern idag, med dynamiskt ip, och det funkar fint.

Hej!
Jag är sugen på en Airport express, för att strömma musik till ett par högtalare i köket, men jag är osäker på om den kommer fungera i mitt nätverk. Enligt vad jag läst på Apples supportsite ska det funka att ansluta den i klient-läge till ett icke Apple-nätverk. Men jag är ändå lite osäker, och jag vill inte bli sittande med en router som jag inte kan använda.

Min setup ser ut så här:
Först har jag en 4G-router från BBB, en D-link DWR-923. Denna går tyvärr inte att brygga, så från lan-porten har jag en kabel till lan-porten på en D-link DIR-655. Den senare står för WiFi-nätet, men har DHCP-servern avstängd. Anledningen till att jag har den andra routern är att den första har så dålig WiFi-täckning, och att den inte har Gigabit-switch.

Det jag är rädd för är då att Expressen inte skulle funka i nätverket, eftersom 655:an inte är DHCP-server. Detta kanske är korkat, men jag är inte så insatt i hur nätverk funkar. Vad tror ni, kommer Expressen att funka?

Ok, jag kanske borde låna en Apple tv och prova helt enkelt. Ingen aning om den stöder hdcp. Det enda jag vet är att den klarar hd-upplösning.