Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
alex126

alex126

Medlem
  • Registrerad 2010-10-11
  • Senast aktiv 2020-07-02
  • Antal inlägg 40

Foruminlägg

De senaste inläggen alex126 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av marcushedenstrom:

Om du har Dock i nederkant på skärmen flyttar du den till den andra genom att placera muspekaren längst ner på den skärm du vill flytta den till och dra nedåt.

Men så länge du inte rör nederkanten på den skärmen som inte har Dock på sig så ska den hålla sig på den andra skärmen.

Uppfattat!!
Tack för tipset!!

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Vilken version av macOS?

Sierra

Hej, God Fortsättning och Gott Nytt År på alla!

Jag har en mac mini med tre st skärmar. Min fråga är hur jag behåller Dock på en och samma skärm. Som det är nu så flyttar dock från den ena till den andra och till den tredje skärmen med jämna mellanrum. Jag vet inte vad jag gör för att den flyttar förutom att jag har märkt att om jag flyttar musen från ena skärmen till en annan så flyttar dock på sig.
Hoppas ni förstår mitt problem.

Biblioteket på datorn är på 42 GB. På iPhonen upptar bilder i kamerarullen 525 mb och iCloudbiblioteket 11 gb. Men som jag förstår räknas dessa 11 gb av från mina 200gb.

Tack för svaret. Optimera lagring är ibockat. Likaså överför till min bildström och iCloud bilddelning.

Hej,

Jag behöver hjälp med att få mina bilder som ligger på min Mac mBilderna ligger i appen Bilder och jag har lagt de i olika album. Sammanlagt är det ca 4000 bilder.
Jag vill nu att dessa bilder ska vara tillgängliga på min iPhone och iPad. Jag betalar för 200 GB lagringsutrymme på iCloud. Min iPhone har endast 16 GB minne och iPad har 32 GB.
Till en början givk det bra och bilderna/albumen började dyka upp på både iPhone och iPad. Men nu tar det stopp. Det är bara hälften som dyker upp.

Jag försökte göra om på iPhonen genom att avmarkera iCloud-bibliotek och fick då en varningsruta att alla bilder skulle raderas från iPhone. Om jag ville hämta tillbaka de igen behövdes det 10 GB ledigt utrymme på iPhonen.

Jag trodde inte att iClouds lagringsutrymme hade något att göra med iPhonens fysiska minne? Vad gör jag för fel?

Hur får jag hela mitt bildbibliotek tillgängligt på alla enheter?

Tacksam för svaren!!

Hej,

jag använder ett program som heter iStubler som "övervakar" mitt hemmanätverk. I programmet ser jagatt jag är ansluten till mitt hemmanätverk, men jag ser också två nätverk till med samma namn, som jag av misstag skapade när jag installerade mina AirPort-enheter. De två andra nätverken går ej att ta bort i iStumbler.

Jag har gått in på Systeminställningar->Nätverk->Plats->Redigera platser och där är det helt tomt.

Har jag flera nätverk med samma namn eller är det fel på iStumbler?

tack för era snabba svar!

jag har provat allt det ni har föreslagit, men jag tror inte att felet ligger däri. Jag har 70 GB kvar på HD och kör inteså många program samtidigt. Inte ngt annorlunda då datorn var snabb.

Gick in och kolladevad som drog ner cpu och såg att en process som heter "HP Device Monitor" pendlade kraftigt mellan 0,5 till 20 %. Jag vet inte om det stämmer tidsmässigt, men jag köpte och installerade en ny hp skrivare för ett par månader sen.
hittade en artikel där flera användare hade upplevt samma sak. provade att lägga filen som heter hpdevicemonitor.pls i en nyskapad mapp "LaunchAgents_Disabled". Får se om det blir bättre.

Såg också att program som inte är igång just nu, exempelvis spotify drar fortfarande på cpu. från min windows-tid vet jag att det går att stänga av program från autostart. har kollat på systeminställningar under konton, startobjekt och där är det tomt.

Hej,

har fått ett problem som jag tycker börjar bli mer och mer irriterande:

Jag har en MBP 15" från mitten 2010, 2,4 Ghz Intel Core i5, 8GB RAM och jag kör OSX Mountain Lion (10.8.2).

Jag tycker att datorn har blivit mycket seg, att starta program tar cirka 15 sek, (t.om att skriva den här texten går tidvis långsamt, bokstäverna hänger liksom inte med).

Vad tror ni att det beror på?

Hej!

Snabb fråga: en iPhone 5 som är köpt i USA, kommer den funka här hemma i Sverige?

Kommer ihåg att 3GS gjorde inte det..

Går inte ansluta till Itunes står det, förösker använda passbook

Hej igen.. Väcker liv i tråden igen..

Har återigen kopplat MBP till min förstärkaren med samma resultat, upplösningen ändras inte vid nästa uppstart. Har återigen återställt PRAM som det skrevs ovan.

Min fråga: ska man verkligen behöva göra det varje gång eller finns det nån annan inställningen för att datorn ska återgå till den ursprungliga upplösningen?

Hej!

Tack för tipset, problemet löst med ovan kommando!!

Hej på Er och trevlig fortsättning på Midsommarfirandet!

För en tid sen kopplade jag min MBP 15" till min Denon förstärkare med en mini-HDMIkabel och på så sätt speglade jag både ljud och bild till min TV. Efter att jag kopplade bort kabeln från datorn så har upplösingen strulat.
När datorn är under uppstart så är grafiken väldigt suddig och förstorad (jag kan inte se vilken upplösning det är). Min profilbild hamnar längst ned till höger och efter att jag angett lösenord och loggat in så återfår datorn rätt upplösning 1440X900.
Jag har kollat så att ovan upplösning är inställt innan jag startar om datorn men får samma "fel" varje gång.
Nån som har upplevt samma sak eller har en lösning på problemet?

tacksam för svar!

Har nu testat att reparera skivbehörigheter, dock utan resultat. Allt är fortfarande borta i biblioteket. Blir att bygga upp på nytt...