Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Fillepipe

Fillepipe

Medlem
  • Plats Helsingborg
  • Registrerad 2010-10-08
  • Senast aktiv 2013-03-03
  • Antal inlägg 26

Foruminlägg

De senaste inläggen Fillepipe har skrivit i forumet.

Okej tack! Har det hänt för just www.icoud.com eller för olika webbsidor?

tack!

Har precis raderat hela min hårddisk och installerat Mountain Lion. Skulle gå in på www.icloud.com via Safari och fick då upp en ruta med texten "Safari kan inte bekräfta identiteten för webbplatsen "www.icloud.com".

Vad betyder detta? Något att oroa sig för?

Jag valde avbryt och testade sedan gå in på www.icloud.com lite senare och då fungerade allt som det ska.

Tacksam för svar!

Har samma problem. Någon som har en lösning?

Ne, det verkar som att det är ny disk av annat märke som gäller. Tråkigt när man annars har en väl fungerande 1TB hårddisk. Men som sagt. Det känns inte bra att låta den va igång 24/7.

Jo att den inställningen finns det vet jag. Tror dock inte den inställningen går att göra på min Airport Extreme ?

Tjena!

Har har kopplat både en extern WD hårddisk och en extern Lacie Rugged hårddisk till min Airport Extreme. Från den kommer jag som bekant åt filer via nätverket.

Nu vill jag dock att dessa hårddiskar inte ska spinna 24/7, utan jag ser gärna att de går i vila då de inte använts på ett tag. WD disken gick i automatisk vila, medans Lacie hårddisken fortsatte snurra tills att jag "matade ut" den.

Hur fungerar detta? är det hårddiskarna själva som styr när de ska gå i vila? Är det bara vissa hårddiskar som går i vila av sig själv?

Tack!

Lånar tråden lite.

Vad händer om man sätter en sata 3 ssd i en sata 2 dator? Mer än att den stryps till sata 2 hastigheten?
Finns det någon mer nackdel än att den stryps och är lite dyrare? något man ska tänka på?

Planerar att köpa en ny dator om kanske ett halvår, men är sugen på en SSD redan nu till min Macbook Pro 13" 2009. Tänkte då att man kanske skulle köpa en sata 3 SSD redan nu så är det bara att flytta med den över till den nya datorn. Lite mer "ekonomiskt" än att köpa en sata 2 SSD nu och en nya sata 3 SSD till den nya datorn?

Tacksam för era svar och funderingar!

Någon som vet om 10.6.7 åtgärndade alla problem?

värme, fläkt och frysningar?

Härligt att höra!

Jag funderar på att köpa 15" med 2,0 eller 2,2 processorn. Sen kastar jag i en Vertex 3 där orginaldisken sitter och flyttar i sin tur över den vanliga "HDD" till optibayen. Det bör flyta på rätt bra

Någon som har tänkt på att ljudnivån på datorn gått upp? Tänker mest på att den vanliga hårddisken sitter på ett ställe som inte är lika isolerat och därmed ger mer ljud när den spinner upp ?

Jag har provat både 1080p och 1080i samt ändrat inställningarna från 50HZ till 60HZ. Min TV kör 100HZ är det något som kan spela in?
Alla filmerna ligger på den interna disken. JAg har även provat att koppla minin till tvn via TVns PC port och det hjälpte inte det heller. Kan det vara någon inställning på TVn? Har sökt runder lite och har hittat några till som har samma problem. "The picture is lagging" är vanligt förekommande. Dock har jag inte hittat någon lösning.

Tack!

Det är den senaste Mac Minin med 10.6.7 och jag kollar på vanliga långfilmer typ avi och sen har jag någon disk image fil. Jag kollar på dem med VLC och har testat att koppla både hdmi till hdmi och minidisplaybort till tvns PC ingång (VGA). Filmerna hackar på ett störigt sätt och det är ytterst lite. Ljudet fungerar som det ska.

Har haft min mac mini kopplade via HDMI tidigare och då har det fungerat kanon. Skillnaden nu är att jag har en ny tv. Sony 46" LED med 100HZ. Innan hade jag Samsung 50HZ. Kan det spela någon roll?

Tacksam för alla tänkbara tips!

Tjena!

Har precis köpt en ny 46" Sony LED TV och får inte bilden flyta på riktigt bra. Mac Minin är kopplad via HDMI till TVn och när jag kollar på en film så hackar bilden lite då och då.

Någon som har bra tips på inställningar osv?

TACK!

// Filip

Okej! Tack för mycket bra info!

Men vist borde en SSD som läser och skriver i 500 fungera bra i de nya macbook Pro modellerna?

Okej. Vad är det för problem du har med din Vertex disk? Har läst lite om att de har haft problem med dem? Jag har varit inne på att köpa en sådan då dem läser och skriver i 500 vilket är rätt mycket mer än andra SSD diskar.

Kanon! Tack för svaret!

Är det något annat du tänkt på som man kanske inte funderar på förrän man dragit igång med optibay?

Vilken hårdisk har du i optibayen? Går din 7200 disk i vila när den inte används ?

Tack för svaren!