Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
julian-c

julian-c

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Sysselsättning Bygger webbplatser på fritiden och är allmänt förälskad i Apples produkter och nyfiken på en iMac. Musik: Michael Jackson - rakt av.
  • Registrerad 2010-06-12
  • Senast aktiv 2012-08-20
  • Antal inlägg 162

Foruminlägg

De senaste inläggen julian-c har skrivit i forumet.

Vad kan ha hänt med min ett halvt år gamla MacBook Pro?

Har inte gjort något speciellt utan endast surfat och stängt locket, lagt den i vila, kollat på en film. Öppnar upp locket igen surfar runt och ska använda min kamera. Okej, här kommer det skumma. Kameran, iSight, den inbyggda, slutar fungera och "är inte ansluten"? Efter många omstarter så fungerade den igen, tills de att jag rörde på locket, skärmen för att vinkla den mer uppåt. Då slocknade den gröna lampan och kameran frös, när jag återigen provar i photobooth dyker samma problem upp igen. Men nu lyser den gröna lampan men ingen kamera hittas. Lampan lyser mindre än vanligt, som om det är glapp, slår jag lite lätt på skärmens baksida (locket) så kan gröna lampan blinka till ibland.

Hur som helst fungerar inte kameran längre och hur kan jag lösa detta? Vad kan det vara och någon som vet vad det kan bero på? Evigt tacksam för all hjälp jag kan få.

SVT kommer att sända dokumentären Steve Jobs One Last Thing (som också finns att köpa på DVD) på måndag. Dokumentären som SVT har valt att döpa till Hur Steve Jobs förändrade världen sänds i SVT 1 klockan 20.00 och är en timme lång:

"Här får vi höra Steve Jobs berätta om sin livsfilosofi och möta Appleanvändare och personer som arbetat med honom, somliga ända från starten i föräldrarnas garage. Vi får lära känna ett geni som inte alltid var så lätt att arbeta med."

Nu på måndag kl 20.00 på SVT 1.

Hur Steve Jobs förändrade världen - Dokumentärfilm | svt.se

Senast redigerat 2011-12-15 11:08

Ok tack ska kika på det. Men vad menar ni med svullet batteri? Har sökt på forumet utan framgång, någon som kan länka?

Jahapp, då var min styrplatta trasig på min 1 år gamla MBP. Jippi.

...Eller det är vad jag antar? Problemet startade idag och det för sig som så att det känns som den inte riktigt längre reagerar när jag trycker på den. Jag får trycka en eller två gånger till lite hårdare för att den ska klicka.

Man kan ju välja att dubeltappa eller trycka ned själva styrplattan för att den ska klicka, mitt val är, och har alltid varit, på att trycka ned själva plattan. Gillar det och vill helst inte byta till det andra valet.

Någon som varit med om detta och såfall vad kan man göra? Är det kört eller vad kan det bero på.
Äter aldrig vid datorn och den lämnar aldrig sin plats så nej jag är inte ovarsam med den...

=(

Väl talat planB.

Precis det är , Ta emot på jag menar... Men då förstå jag. Tycker dock Apple förklarat aningen rörigt den här gången under iMessages inställningarna... Men nu förstår jag. Tackar

Ursprungligen av julian-c:

Min vän har uppdaterat sin iPod Touch till iOS 5. Han synkroniserade allt först och gjorde sedan en säkerhetskopia - sedan uppdaterade han till iOS 5 utan problem.

Nu till problemet:

Alla hans appar, musik och filmer är borta. Bilderna är dock kvar. Tittar han i Itunes i datorn så finns ingen musik kvar, där heller, och under program är det helt tomt.

Han använder senaste iPod Touch och Windows, någon som har en lösning på detta? Vad kan ha hänt?

Han har försökt återställa säkerhetskopian 3 gånger utan resultat.

någon?

phuu tack.. men får jag då bara fråga varför det under inställningar>>meddelanden>>imessages, går att logga in med sitt apple id för att kunna använda imessages? Det står så och jag har inte ens loggat in där ännu, ja har som ni bara kört på. Skumt men antagligen så är det bara att köra på då... Har läst på en del om imessages så förstår hur det fungerar nu men det är bara just detta jag är lite fundersam över...

Kan tillägga att en del meddelanden jag skickat kommer fram som sms till de att personen svarat (då blir det imessages)... men sedan under hela konversationen så ligger den på iMessages och inte sms.

Okej såhär är det.

Jag började använda iMessages idag med min iPhone 4.
Då flera av mina vänner har iOS 5 nu och även då har iMessages så har vi testat denna tjänst lite.

Det verkar fungera på bra utan några som helst problem... Nu till det underliga...
Enligt de jag själv läst på Internet så ska iMessages bara börja fungera då du gått in i inställningar och loggat in med ditt apple id under iMessages, och valt vilken epost du ska ta emot sms till.

Detta har varken jag eller mina vänner gjort - det enda vi har gjort är att gå in under inställningar slagit på imessages och valt att "skicka som sms om imessages inte är tillgängligt" ..

Sedan har vi som sagt börjat testa tjänsten. De är blå textbubblor och det står ---iMessages---- vilket indikerar på att meddelandet är skickat som iMessages (gratis)?

Men nu till min fråga.. hur kan detta fungera även fast vi inte loggat in med vårt apple id under imessages i inställningar? Är det verkligen gratis nu eller är detta någon bugg? Känns lite halvskumt...

Någon som kan förklara lite närmare?

Min vän har uppdaterat sin iPod Touch till iOS 5. Han synkroniserade allt först och gjorde sedan en säkerhetskopia - sedan uppdaterade han till iOS 5 utan problem.

Nu till problemet:

Alla hans appar, musik och filmer är borta. Bilderna är dock kvar. Tittar han i Itunes i datorn så finns ingen musik kvar, där heller, och under program är det helt tomt.

Han använder senaste iPod Touch och Windows, någon som har en lösning på detta? Vad kan ha hänt?

Han har försökt återställa säkerhetskopian 3 gånger utan resultat.

Nu så! Äntligen! Fick jag hem iOS 5 och nu återställer den från min backup, sweet!

Ursprungligen av Chaosstar:

Alltså gissa vad som just hände.
Jag högerklickade på As iPhone i iTunes och valde en återställningspunkt från tidigare i kväll.
Telefonen återställs, tar lite tid, men är äntligen klar.
But gues what. I now have iOS5!
Och alla bilder, ja allt är som det var runt nio tiden i går kväll, fast med 5an installerad också.
Wieee
Tack alla som hjälpt.

grattis!

Lösning på loopen i iPhone?

Ett återkommande problem hos många verkar vara ”Apple Logo -> Spinning loop”. Telefonen har ”fastnat” och startar om sig själv gång på gång och det finns inget du kan göra förutom att svära 999 gånger på 10 olika språk. Tja, lugn, det finns en lösning. Om du har tur. Prova följande:

Håll ner strömknappen (ovanpå telefonen) + hem knappen tills skärmen stängs av, håll sedan endast in hem knappen, medans du kopplar in USB sladden till datorn. Håll hem knappen nedtryckt tills ”ansluter till iTunes”-logotypen visas, släpp sedan hem knappen.

Det har fungerat för väldigt många och kan kanske vara lösningen på ditt problem.

saxat från min blogg... hoppas det kan hjälpa någon.