Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ola@inserdesign.com
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2010-05-03
  • Senast aktiv 2015-06-04
  • Antal inlägg 20

Foruminlägg

De senaste inläggen [email protected] har skrivit i forumet.

"Inga problem upptäcktes." Säger hardwaretestet efter utökat test genomförts ...

Återkommer imorgon.

Hej igen, kör hardware test lång version nu och ska se om man får nån mer info ... gränssnittet här känns 15 år gammal, men det verkar som om den testar ...

Har även kört skivkontroll o skivbehörigheter utan framgång. Dels m mina gamla originalskiva, men även m min leopard upgrade skiva. Bifogar dump på vad den säger. Återkommer när hardware testet är klart!

Tack så mycket för er hjälp.

Ola

Tack till dig också Rajje, bilden börja klarna ...

Tack så mycket!

Dina svar väcker ett par frågor:
– Ska jag hålla ner C eller D när jag startar datorn m OSX-skivan isatt (den sitter redan i)
– Firewire var ju en jättebra idé, starta om och hålla ned T och slanga över grejjerna till en annan mac? Den dyker väl upp som diskavbildning, eller?
– Jag har inte originalskivorna här (kan fixas dock), men min egna macbook är inköpt vid ungefär samma tillfälle och de skivorna har jag. Tror du det kan bli problem att reparera hårddisken utan exakt rätt skiva?

Jag har ärvt en iMac (Ca 2.5 år gammal, integr kamera, Intel). Den har 75% av hårdisken upptagen av Windows och resten Mac. Skulle tro att hårdisken är ca 160 gig totalt. Uppgraderade till leopard direkt när jag fick den för en månad sen. Vi har bara kört OS X och bara surfat samt använt PhotoBooth (ungarna har tagit sjukt många bilder och filmer, men jag har svårt att se att det oskyldiga missbruket skulle fyllt hela hårddisken).

Precis innan den la av ca ett dygn innan gick det knappt att surfa (segt och ovanligt betéende) på den och Photobooth blev också trögt.

Jag skulle förmodligen kunna starta den med OSX-skivan och formatera hårddisken, men jag skulle gärna vilja rädda bilderna och behålla windowspartitionen om det går.

Har hittat många trådar om att minnet ev kan sitta löst etc. men hittar inga riktigt relevanta trådar om iMac i just det här fallet.

Hoppas det finns någon där ute som är lite sugen på att ge lite feedback.

Hälsningar
Ola