Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ola@inserdesign.com
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2010-05-03
  • Senast aktiv 2015-06-04
  • Antal inlägg 20

Foruminlägg

De senaste inläggen [email protected] har skrivit i forumet.

Tusen tack för att du tog dig tid.

Hälsniningar,
Ola

Hej igen ...

När jag kopplade till strömmen imorse så kom nätet igång igen. Av allt att döma med ny-tilldelad ip-adress ... Se ny dump.

– Tycker trots allt att detta är en gåta ... har det att göra med ip-tilldelningen och modemet som tar emot signalen vid entrén eller motsvarande måntro?
– Eller kan detta trots allt vara ett tecken på att den håller på att dö?

Tacksam för alla teorier som kan tänkas ...

Hälsningar,
Ola

Tack, ska göra det!

Upplever ju att sedan airporten kom så har bäst-före-datumet på elektorniken i dessa gått från kassa 12 månader till måttligt kassa 24 månader ... Om den nu e defekt. Vet inte hur många airports som däckat de senaste 10 åren ...

Hej,

Har en några år gammal TC 2GB som jag använder för trådlösa nätverket också (Internet kommer via fiber till lägenhet med modem i hallen och kabel vidare till TC -> "O").

Wifi och nätverk(en) jag skapat (och återskapat) fungerar men Internet-kopplingen gör det inte (signal verkar finnas, nätverkskabeln direkt i en mac-mini ger Internet.

Har nu ägnat flera timmar åt att kolla forum etc, återställt till fabriksinställningar och startat om alla involverade apparater (och även låtit dem varit avstängda upp till 45 min) men utan något positivt resultat.

Problemet upptäcktes imorse efter utrustningen varit avstängd under natten (ett liknande problem inträffade för nån månad sedan, men då fungerade det med en hård omstart av TC:n).

Stadsnätet är Framtidens bredband och Internetleverantör är Universal Telecom.

Tacksam för tips eller trådar där detta diskuteras. Se även bif. fil.

Hälsningar
Ola

Tackar ... har du testat den själv? Den har bra rejting, men jag funderar på om det är väldigt pilligt m tanke på att iphonens storlek/yta att styra ifrån?

Jag undrar om någon vet om det finns en app till iPhone som funkar som Apples Remote desktop, alltså inte fjärrkontrollen som man får med datorn utan jag vill kunna logga in på min dator hemma från min iphone ...

Det verkar finnas en uppsjö appar för Windowsmiljö, men jag hittar ingen som verkar vara för mac? Helst ska den funka på icke-Intelmaccar också ...

Det var ju goda nyheter. Tack ska ni ha!

Kom på en grej, jag kör eyetv med en firewirekabel (400) till min mac mini idag och tänker göra så i framtiden med. Men, vad jag förstår är det en firewire 800 på minisarna idag. Vet ni om de adaptrar som finns fungerar bra?

Återigen tack för all matnyttig info!

Tusen tack,

"när som helst", förstår att du kanske inte vet exakt när, men om du får gissa tror du att det handlar om: inom en–två månader?

Ola

Hej,

Jag ska nu ersätta min 5 år gamla Mac mini mot en ny med Intelprocessor. Jag kör TM idag och undrar om det bara är å tanka in allt från den gamla datorn (eller från TM disken rättare sagt) till den nya datorn. Jag kör Leopard i den gamla.

Hälsningar
Ola

Tack så mycket för alla tips för min kernel panic situation med min iMac. Jag formaterade hårddisken förut och idag fick jag originalskivorna till datorn. Installationen gick som smort och så även uppgraderingen till leopard.

tack! återkommer när jag testat med originalskivorna ...

hej

Ok, tack ... jag måste helt enkelt fixa fram originalskivorna och testa ... när jag startar om nu utan att göra något (ingen tangent nedhållen, ingen skiva i) så får jag upp en mapp med frågetecken ... har för mig att det betyder att den inte hittar startskivan eller vad det nu heter ... den saknar väl operativsystem helt å hållet nu när jag raderat den eller?

Hej alla,

Har också goda erfarenheter av diskwarrior, men valde nu (eftersom jag inte äger en egen dw-skiva) att iaf radera hårddisken ...
Tack för alla fina tips.

Jag har nu kontrollerat skivan och den svarar inte negativt utan säger att den "skivan verkar vara felfri" ...

Men, jag lyckas däremot inte installera osx igen ... den säger att det inte går att installera osx ... och då har jag testat med mina originalskivor till min macbook, 2,5 år gammal ... tror ni att det beror på att jag inte har iMacens originalskivor eller att den är kraschad?

Jag testade även att "återställa sytemet från säkerhetskopia" (från min timemachine till macbooken), men den reagerar inte på det kommandot över huvud taget ...

Misstänker att den är kraschad och det att det är ny disk som gäller?

Tack för alla fina tips.

Ola