Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
NettySpetty

NettySpetty

Medlem
  • Plats Huddinge
  • Sysselsättning ...funderar på att bli äppelanvändare på heltid...
  • Registrerad 2010-04-12
  • Senast aktiv 2012-05-16
  • Antal inlägg 19

Foruminlägg

De senaste inläggen NettySpetty har skrivit i forumet.

1

Tyckte jag hade testat alla varianter med parenteser men tydligen inte just den där!

=OM((SUMMA(F2:F7)-SUMMA(G2:G7))>0;SUMMA(F2:F7)-SUMMA(G2:G7);0)

Vill ni förklara varför där är två parenteser kring ((SUMMA(F2:F7)-SUMMA(G2:G7)) i den första delen men inte den andra (vad nu de olika delarna här kallas.

1000 tack!

Vore toppen om någon kan hjälpa mig med denna:

=OM(SUMMA(F2:F7)-(SUMMA(G2:G7)>0;SUMMA(F2:F7)-(SUMMA(G2:G7);0)))

Jag kan inte begripa vad som är fel, jag är ingen hejare på matte men denna trodde jag faktiskt att jag förstått plus att formeln funkar som den skall i NeoOffice!

Tack för svar, detta verkar vara en bra metod. Det verkar dock som om taggarna följer med och hamnar i det som heter Keywords!! Ska bara se att all info verkligen följer med...:)

Hemma har jag numera en väldoftande MacBook Pro och håller på att klura på bästa sättet att föra över foton från min gamla HP-laptop m Windows Vista. Tidigare höll jag på att sortera foton i mappar/undermappar och så vidare, vilket är alltför tidsödande. Övergick sedan till att istället använda möjligheten att tagga bilder i Windows Live Photo Gallery. Där finns en helt superb sökfunktion som gör att man kan söka på alla sina taggar alternativt fotodatum och alla bilder kan sparas i ett enda stort "kaoslager". Jag har ännu inte testat iPhoto men jag hoppas, hoppas att det ska fungera lika bra att söka foton utan att behöva hålla på att sortera dem!!

Innnan jag för över alla bilder skulle jag vilja höra om någon av er har tips på hur jag skall bära mig åt för att få med mig all information inklusive de här taggarna jag lagt upp. Finns det något programtillägg el. dyl som kan vara användbart? Och rent allmänt, i vilken mapp bör jag lägga bilderna? Det är en rätt stor mängd foton (håller på kopierar till HD nu så jag kan inte se hur mkt) - är det lämpligt att dra in dem från HD direkt till iPhoto eller skall jag skapa mapp på annat ställe och sedan importera i mindre mängd?

Tack på förhand!

Ursprungligen av zinned:

Det är knappt jag vågar säga något, då går väl allt åt helvete igen men...here it goes :

Det fungerar för mig nu. Av någon mystisk anledning så har problemet försvunnit (peppar, peppar, ta i trä). Jag har för mig att brytpunkten var vid uppdatering till 10.6.3.

såhär ett år senare lånar jag denna tråd eftersom jag får samma felmeddelande som Zinned och undrar pm någon kan hjälpa. Sitter med en splitterny Macbook Prp samt dito sprillans Time Capsule. Jag har bara gjort den första säkerhetskopieringen, ev hann TC med någon backup efter det efter att jag fört över filer från gammal dator till TC och sedan vidare till Macen varefter jag raderade dem på TC. Kan det ha ställt till det, nog måste man kunna använda TC som en extern HD på det sättet!? Tack för tips!

Senast redigerat 2011-03-14 10:04
Ursprungligen av zweigel:

Tjoho

Beställde 2st MBP 15" 2.2Ghz med Hi-Res i fredags (den 4:e)
Idag skickades dom från Shanghai

Jag hatar att vänta på apple prylar

När tror ni jag kan förvänta mig en leverans? ni som har fått dom redan, vad tror ni? Leverans med TNT

Kanske i slutet av nästa vecka? Jag beställde min den 24/2 och den levereades av TNT igår - 9 arbetsdagar.

Ursprungligen av a-born:

Nu har den äntligen kommit. Har inte hunnit köra speciellt mycket, men det jag har testat har gått ruskigt bra

Ja, de verkar ha överlevt back-packturen Jag som är nybörjare på Mac har knorrat lite över saker som inte går så snabbt att hitta som jag vill ("vaffan är menyerna????"). Kanske inte skulle börjat med att försöka få över iTunesbiblioteket och installera Exchange (funkar inte men helhetsintrycket är mycket gott!!

Vad bra det är med paketspårningsmöjligheter! Min nya äppelleksak har åkt lastbil från Helsingborg under natten och befinner sig nu någonstans i stan, förhoppningsvis snart utanför min dörr!!!

(Hade egentligen velat uppdatera min Facebookstatus men kände att det nog skulle finnas mer förståelse för min upphetsning härinne

Ursprungligen av martinhallen:

Jag tycker faktiskt lite synd om mig själv. Beställde min 15" klockan 12.30 den 25:e och den har fortfarande inte fått något referensnummer att spåra hos "den slutgiltiga budfirman". På ena sidan står det att den ska komma mellan den 8onde och den 11. Klickar man sig vidare står det senast den 15onde! Många på forumet har fått sina specialmoddade macar. Tror ni något är fel eller har jag lite otur bara?

Du ska se att du får ett referensnummer ikväll - mitt kom igår kväll och jag beställde dagen innan dig! Imorgon kommer min!

Yess! Det tog en stund via transibiriska men nu har min fått ett referensnummer och blivit spårbar - befinner sig i Arnhem! Åker din oxå via TNT a-born? Min förhoppning är att man får lite koll så det går att vara hemma och ta emot budet!! Tur att man har möjlighet att jobba hemma

...och tidigarelagt leveransdatum: 9 istället för 12!! Oj så larvig man är när man väntar på någe trevligt!

Ursprungligen av a-born:

Jag ringde Apple idag för att kolla vad detta beror på, och enligt damen jag talade med är detta generellt för alla som beställer med andra konfigurationer än standard. Då byggs burken i Kina och skeppas i bulk till Holland, först där lämnas den ut till en speditör för sluttransport. Det är först då som man får ett tracking nummer.

Jaha, men då är det väl bara att bita ihop och vänta då... vi som inte nöjer oss med standardkonfigurationen

Det går nog bra att anhörig tar emot. När jag beställde min iPod för ett par år sedan var jag inte hemma och då lämnade budfirman helt på eget initiativ in paketet till grannen som var helt nyinflyttad och vi hade inte ens hälsat. Kändes lite sådär, tänk om det hade varit en ovänsgranne!

Lyllos ni som redan fått er, jag har inte ens fått veta budfirma/nummer!

Sällar mig till a-born och står lika undrande: inget nummer har dykt upp hos mig heller, bara "skickades den 28 mars". Leveranstiden har ändrats från senast den 10:e till den 12:e. Trist! Under leveransmetod står det
Merge In Tnst NL Til - nån som vet vad det betyder, förmodligen inget mer spännande än att allt skickas när det kommer in eller nåt... Längtar...:confused:

1