Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Christian-

Christian-

Medlem
  • Plats International user
  • Registrerad 2009-11-01
  • Senast aktiv 2015-12-19
  • Antal inlägg 48

Foruminlägg

De senaste inläggen Christian- har skrivit i forumet.

Ursprungligen av nimren:

Tja, har lite frågor till er som har Apple Music då jag funderar på att överge Spotify.

1) Spotify har ju 320 kbps som max, vad har Apple Music?

2) Jag testade Apple Music när det kom ut i början, men då hade jag lite problem. När jag la in några låtar i min spellista i telefonen, så dök inte dom låtarna upp i min iPad. Låtarna gick inte över automatiskt på alla enheter, är detta löst nu? Detta var största anledningen till att jag inte bytte.

3) Kan man som i spotify få fram spellistor beroende på "humör", genrer eller teman?

4) Hur för man över sina spotifylistor till Apple Music om det nu går?

1. 256kbps AAC

2. Funkar helt ok på mina listor, från MBP til iPhone och iPad (fast jag upplever fortfarande att det är vissa problem med nya låtar som läggs till)

3. Mjae, inte lika bra som Spotify, de har fattat att det är en nice feature men ännu inte klarat av att implementera den lika bra i Music

4. Det finns tjänster som gör detta ja. Men beroende på hur långa dina listor är tar det tid och programmen crashar. Jag valde att inte överföra listorna.

Ett tag sedan det skrivits i denna tråden, men tänkte uppdatera med officiell lista över funktioner som fungerar i Sverige. http://www.apple.com/osx/feature-availability...

El Capitan 10.11.1
Kör skrivbordet rätt vanilla med Übersicht widget som visar väder.

Funkade finfint att ladda ner, tog ungefär 10 min att tanka med min 50mbit lina, och ytterligare 30 min att installera på min 2014 MBPr 13".

Tyvärr är det få funktioner som finns för svenska användare. Så som bättre Spotlight och integrerad mail/kalender funkar endast om man har amerikansk region inmatad, vilket jag tycker är tråkigt. Jag har OSX på engelska men behöver svenska regioninställningar för att det är smidigast. Känner mig aningen lurad på en del funktioner med andra ord. Det gäller även utlovade funktioner i iOS, men det är en annan tråd. Nu får Apple börja inse att de är i en global marknad och inte utveckla tjänster endast ett fåtal av deras regioner kan använda.

Hej Forumet!

Jag köpte nyligen en Apple TV (3G) från en Svensk onlinebutik, när jag fick hem den ville jag kolla upp lite om den för att se att all fakta stämde. Var nyfiken på om jag hade fått 2013 versionen eller inte (vilket det var). Samtidigt som jag undersökte detta såg jag att Part No. var MD199FD/A och googlar genast detta för att se vad jag får fram, då det inte finns något här på 99. Jag får då upp massa Tyska sidor som säljer Apple TV. Det börjar då slå mig att detta är regionskoden och att jag mest troligen har köpt en gråimporterad Apple TV. När jag sedan googlar lite hittar jag mycket riktigt att koden FD/A är för Tyskland och Österrike.

Jag vet att många produsenter inte gillar gråimport och att de endast har support på de produkterna med "rätt" landskod för att säga så. Hur är Apple på detta? Kan någon säga om detta kommer att orsaka några bekymmer i framtiden?

För andra som undrar om landskoderna till Apple lägger jag med en lista jag hittade (Gäller för iPhone, men stämmer också in på andra Apple produkter).

AB - Förenade Arabemiraten och Saudiarabien
B - Storbritannien och Irland
BZ - Brasilien
C - Kanada
CR - Kroatien
CZ - Tjeckien
DN - Österrike, Tyskland, Nederländerna
E - Mexiko
EE - Estland
EL - Lettland
FD - Österrike, Liechtenstein, Schweiz
FB - Frankrike
GR - Grekland
HN - Indien
J - Japan
KN - Danmark och Norge
KS - Finland och Sverige
LA - Guatemala, Honduras, Colombia, Peru, El Salvador, Ecuador
LE - Argentina
LL - USA
LT - Litauen
LV - Lettland
LZ - Paraguay, Chile, Uruguay
MG - Ungern
NF - Belgien, Frankrike
PL - Polen
PO - Portugal
PP - Filippinerna
RO - Rumänien
RS - Russian
SL - Slovakien
SO - Sydafrika
T - Italien
TU - Turkiet
TA - Taiwan
X - Australien
X - Nya Zeeland
Y - Spanien
ZA - Singapore
ZP - Hong Kong och Macau

Ursprungligen av pressplayontape:

Hur gick det?

Visade sig att hårddisken hade kraschat totalt och var tvungen att få den utbytt. Av någon konstig anledning slutade hårddisken ta emot ström efter ett tag och la ner.

Jag bumpar denna tråden då jag precis hittade min iPod 5g liggandes i en byrålåda. Datorn som jag synkade den med är för längst borta och jag har även gått över till att använda endast Mac, men tyvärr är iPoden formaterad efter Windows system.

Jag har försökt att program som ligger i denna tråden men inga verkar funka med nyare versioner av varken OSX eller iTunes. Jag undrar ifall det idag finns en bättre metod för att extrahera låtarna från en gammal iPod?

Testade, fick upp FW loggan, men sen hande inget mer...

Datorn vill inte starta, fick svart skarm och startade om. Nu far jag bara den gra loggan och ett spinnande hjul. Har kort felsakert, inget hander. Har kort cmd+s fsck -yf och fick disk0s2: media not present.
Korde ocksa en cmd+v och fick disk0s2: media not present en hel massa ganger.

Nagan som kan hjalpa mig med detta? Ar mitt i skolarbete, sa samst tidspunkt.

Ursprungligen av ;:

Fick in en dator på jobbet här om dagen med detta antivirus, hon hade klagat över att det kom porr-popups lite då och då. Så jag antar att det är den skadan som detta virus gör.

Har samma problem som min MBP13 (late 2009). Har alltid haft det dær men sett det som "normalt" tills att det nu kommer problemrapporter från iPad2 som sæger att light bleed ær ett problem. Det ær extremt irriterande nær man kør mer och mer fullscreen program.

Kan man kontakta apple och få den fixad trots att garantin har gått ut? Detta ær ju tydligt ett produktionsfel.

Chris777, ja där ser man, la själv inte märke till att de inte nämner att man måste ha en 3g version för att det ska funka. Var tvungen att läsa annonsen ett par gånger extra för att se det. Perception är ett spännande ämne. Då förstår jag vad du menar på ett helt annat sätt

Ursprungligen av ;:

Nice! framsteg bakåt

Synd att det ska vara 2 banners på top. finns ju två fina sidor samt en footer som man kan lägga reklamen i

Jag sitter inne med lite samma funderingar som Dr Tinnitus.

Jag har en MBP mid 09 på ynka 2GB minne. Började först märka att badbollen kom upp när jag lekte i photoshop och illustrator, något jag tänkte var vanligt, men nu har jag även problem med badbollen när jag slösurfar med safari.

Kan detta bero på för lite minne eller är jag helt ute och cyklar?
Sidor ut ligger på ca 1GB och har en växelfil på ca 2GB.

Är det då lönt att köpa 8GB paketet (för att försäkra sig om att man faktiskt kan köra hela adobepaketet samtidigt) eller klarar man sig med ett 4 paket?

Ursprungligen av chris777:

Telia skriver roligt på sin hemsida:

"Telia säljer inte själva iPad idag, men vi har flera erbjudanden med mobila bredbandsabonnemang som passar iPad med wifi. "

De försöker alltså kränga mobilt bredband till ipad wifi-ägare. Det är på gränsen till lurendrejeri kan man tycka

Bifogar skärmdump också.

Tycker kanske din topic är på gränsen till lurendrejeri. Att Telia erbjuder mobilt bredband till iPadanvändare är väl inget underligt alls, vore snarare underligt ifall de inte hade gjort det. Är väl logiskt att en tillverkare av ett mobilt bredband erbjuder detta till en produkt som kräver mobilt bredband för att fungera till 100%.