Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
sprängdeg

sprängdeg

Medlem
  • Plats Gotland
  • Registrerad 2008-09-28
  • Senast aktiv 2011-05-06
  • Antal inlägg 24

Foruminlägg

De senaste inläggen sprängdeg har skrivit i forumet.

1

Tack för ditt svar. Jo, jag har snow leopard. Så jag har en 320 gb hårddisk fast jag kan inte använda hela? Eller är storleken flytande och jag borde inte bry mig om det?

Hejsan,

ska precis installera windows XP via boot camp, och kollar först hur mycket ledigt utrymme jag har. Om jag trycker på "Visa info" på hårddisken så står det så här:
Kapacitet: 320 gb
Tillgängligt: 260 gb
Används: 60 gb

men när jag går in i Boot camp-assistenten så står det så här:
Mac osx
Storlek: 292 gb
Ledigt: 237 gb

Är något som inte stämmer? Borde jag oroa mig? och vilka siffror ska jag lita på?

Hejsan,

jag äger en macbook pro unibody 15" som jag köpte i Oktober i år som jag är väldigt nöjd med. Det enda jag har att klaga på är, som säkert många andra, är att den blir väldigt varm vid högre belastning. Jag bestämde mig för att köpa en cooling pad och det slutade med att jag köpte en Aeolus Enermax som hittils har funkat "okej". Det som är jobbigt är att jag måste dra upp fläktarna till 6000 rpm (smc fancontrol) för att datorn ändå inte ska bli för varm, men nu har jag fått nog.

Jag har precis börjat spela Assassin creed, men det spelar ingen roll om jag har cooling paden på högsta och datorns fläktar på 6000. Datorn blir ändå varmare än 80 °C

Jag vill helt enkelt veta vilken cooling pad man bör ha! Har börjat fundera på en Zalman NC1500 (Tror de heter så). Som någon sa var bättre om man ska spela, däremot måste man ha den vänd åt motsatt håll så fläktarna ligger på det stället där det blir varmt på ens MBP.
Sedan såg jag någon snacka om Vizo ninja II, men han hade själv inte testat den.

Så snälla säg vilken som duger bäst när jag ska spela !

(Btw, jag har sökt igenom hela google efter svar utan framgång)

Hejsan,

letar efter en cooling pad till min MBP 15" som kommer att behövs när jag ska spela lite tyngre grejer på den. Därför undrar jag vilken ni rekommenderar samt om ni har några tidigare erfarenheter av någon speciell modell. Till exempel hur mycket temperaturen sjunker, hur mycket fläktarna låter, användbarhet, design, osv.

Först funderade jag på enZalman NC-2000, mest för att den är billig. Men efter att jag har läst lite om den så har några sagt att fläktarna sitter för långt ner för att Macbooken ska bli kyld på rätt ställe. Men andra menar att det är bättre att kyla den nedre delen istället, så att datorns fläktar inte överarbetar. (låter lite konstigt enligt mig.)

Sedan har vi Moshi Zefyr som tydligen verkar vara designad av just Macbooks. Fördelarna med den här är att den är liten, ihopfällbar, lätt att flytta runt och sätta den där det blir som varmast och ger ett bra stöd till datorn. Däremot så finns det såklart en massa nackdelar med den här kylaren tydligen. Enligt vissa personer så blir den väldigt varm och kyler inte ner datorn tillräckligt bra. Endel menar också att temperaturen in blir tillräckligt stabil utan att den hoppar från lagom låga siffror till nästan lite väl höga.

Så vilken ska man köpa?

Kanske är det bäst med en cooling pad som centraliserar kylan? Som till exempel den här som många på MacRumors forums verkar gilla:
http://www.enermaxusa.com/catalog/product_info.php?cPath=28_57&products_id=154

Hejsan,

jag har precis installerat windows xp på en liten del av min hårddisk, och i installationen stod det att det första jag skulle göra när jag hade startat datorn i windows var att jag skulle stoppa in min OSX snow leopard skiva för att installera drivrutiner till windows. Men nu har jag inte tillgång till min skiva på ungefär ett dygn, så därför undrar jag:

1. Finns det något annat sätt att installera de senaste mac-drivrutinerna i windows xp?

2. Finns det några speciella drivrutiner jag borde ladda ner för att mitt grafikkort ska funka fullt ut i windows?

3. Hur lägger jag över filer från min Mac hårddisk till Windows hårddisk. Windows partitionen som ligger på skrivbordet går bara att "Läsa" inte "skriva".

Tacksam för svar!

min ligger på 40-52 grader när jag surfar och om jag drar igång WoW så går den upp till 69-80 grader och då ligger fläktar a på omkring 4000 rpm.

Bör jag oroa mig? Eller ska jag helt enkelt reglera fläktarna efter vad jag spelar och gör på datorn?

aah! tack så mycket för hjälpen

Hejsan,

har precis fått hem min Macbook pro 15",

men jag hittar inte sinställningarna där jag kan skifta mellan grafikkorten (9400M/9600M GT)

Hur gör jag om jag vill använda 9600-kortet respektive 9400-kortet?

haha, fan va snobbigt det lät ser jag nu när jag läser det. Hoppas ni tar mitt inlägg med en nypa salt

tack Marcus! Precis vad jag ville veta

hmm, aldrig tänk på. Låter som en kul idé.
Jag hade annars gärna suttit och spela NES-klassiker såsom super mario bros och andra gamla godingar med Apple remoten som kontroll

Hejsan,
Jag är en kille på 19 år som aldrig ägt en egen Mac, men sitter just nu och skrapar ihop till en. Däremot har jag bara använt Mac-datorer sedan 2005 då min pappa sedan länge har varit en flitig Apple-fanatiker. Jag använder farsans datorer till att nita photoshop, designa bloggar/hemsidor , koda hemsidor, osv.

Jag har även precis tagit studenten och ska fösöka inleda en karriär som Grafisk designer... hmm, jag vet, låter lite som mission impossible, men i höst så ska jag förhoppningsvis praktisera på en reklambyrå och plugga en fristående kurs på 15 poäng som heter "Grafisk formgivning", väldigt basic grejer, men kan vara bra att ha. Förhoppningsvis så får jag även hjälp av farsans media kontakter för att ta mig in i den världen.... oj, shit vad långt det blev nu.

jag kan även slänga in att The Sonics är världens bästa band (Enligt mig). 60-tals garage is the shit!

//Sprängdeg

Bra val, och välkommen

Hejsan,

Jag är lite noob när det gäller bootcamp, men jag har inte hittat något svar på den här frågan:

När jag har startat upp Windows XP i bootcamp på min Mac, kan jag då insallera vanliga PC-spel från cd/dvd-skivor precis som på en vanlig PC?

Förlåt för min okunnighet :">

1