Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Honken3115

Honken3115

Medlem
  • Plats Falun
  • Registrerad 2007-11-06
  • Senast aktiv 2018-04-10
  • Antal inlägg 19

Foruminlägg

De senaste inläggen Honken3115 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Samma versioner av macOS?
Samma versioner av applikationerna?
Hur installerades den nya datorn? Någon form av kopiering från den gamla datorn, eller "från scratch"?

Det är samma OS i båda datorerna. Dock är det en ny version av Lightroom som det verkar som att flera upplever som mer krävande nu när rapporterna börjar ramla in. Förhoppningsvis är detta ett problem enbart kopplat till just LR. Gör jag samma redigering i Camera RAW så funkar det bättre. Sen är det säkert som någon ovan nämde, att en tunnare dator med bara en fläkt av naturliga skäl har svårare att transportera bort värmen. Sen är det ju lite tråkigt att det är just LR som är problemet då detta är det jag använder datorn till primärt. Jag borde kanske ha valt varianten med 16 GB RAM, men eftersom att det funkade utan problem innan så jag jag på instegsmodellen igen.

Den nya datorn installerades från scratch, men data från icloud har kopierats över. Jag vet inte hur mycket inställning osv som kommer den vägen.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Berätta gärna lite mer detaljerat om vilka datormodeller det faktiskt handlar om.

Det enda vi vet är årsmodellerna, och att båda har 8 GB minne.

Den från 2015 är en 13" 2,7 GHz Intel core i5

Den från 2017 är också en 13" 2,3 GHz Intel core i5

Båda är alltså instegsmodellerna av MacBook Pro.

Ursprungligen av Honken3115:

Det har jag inte provat. Ska testa och se om det blir bättre.

Nej det fungerade inte. Fläktarna går igång för fullt så fort jag gör minsta lilla i Lightroom.

Ursprungligen av Ljung:

Har du testat med att nollställa SMC (System Management Controller)?

https://support.apple.com/sv-se/HT201295

Det har jag inte provat. Ska testa och se om det blir bättre.

Ursprungligen av carlsson:

Låter skumt. I princip allt är snabbare i 2017 års modell, framförallt SSD:n som är bland det snabbaste du kan få i en dator idag.

Du har inte köpt fel?

Skillnad i processor? RAM?

Har själv en MBP 2017 års modell, och där går fläktarna extremt sällan.

Det är lika mycket RAM som i den förra 8GB och processorn är den motsvarande. Ja jag tycker ju att den åtminstone ska prestera minst lika bra som den gamla. Det är sjukt störigt att fläktarna går för fullt när jag redigerar bilder.

Jag böt nyligen från en MacBook Pro 2015 till en MBP 2017 och upplever att den nya är långsammare än den gamla. Jag använder den mest till redigera bilder i Lightroom och Photoshop. Fläktarna i den nya startar direkt vid minsta ändring i Lightroom och går sen på maxvarv. I den gamla behövde inte fläktarna gå förrän jag gjorde tyngre redigering. Har de nya MBP svårare att göra sig av med värme än de gamla eller är det något som är fel? Den nya borde ju klara Lightroom minst lika bra eller bättre än den gamla.

Efter att jag uppdaterat till ios8 Nu 8.0.2 är mitt wifi på paddan rena katastrofen, det är segt och många gånger helt obefintligt. Funkar helt ok men inte felfritt på iPhone 6. Någon som upplever samma problem? Har comhem som leverantör men upplever inga problem på andra enheter, MacBook och PC.

Någon som vet vad detta kan bero på?

Ursprungligen av macwitty:

Om du inte vill formatera om vilket säkert är bäst
kan det ibland hjälp att "ta bort" ikonen" trots att det inte ser ut som om det är en och sedan klista in en ny igen.
Alternativt använda gratisprogram som FastIcns FastIcns DigitalWaters.net Projects eller SlipCover Slipcover | Cases made easy som ibland får dit ikoner när det inte går att klistra in via cmd+i

Tackar, nu fick jag i alla fall tillbaka orginalikonen.

Jag köpte en extern hårddisk. Gillade inte ikonen den kom med så jag bytte ut den. Det funkade fint ett tag. Helt plötsligt försvann den bara och nu kan jag inte klistra in någon ny. Vad kan detta bero på? Inget allvarligt problem, men sjukt irriterande.

WP-Members funkade inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag valde istället en lösning på detta. Det finns en inbyggd funktion i WP som gör att man kan lösenordsskydda inlägg eller sidor. Problemet är bara att när man väl skrivit in lösenordet en gång verkar det cascha och därför är sidan tillgänglig nästa gång man besöker den.

Är det någon som vet om detta går att lösa?

Hej. Jag har ett problem med en wordpressida om skulle vilja ha hjälp att lösa. Sidan används som en klubbsida för en flugfiskeklubb. Alla medlemmar har en egen inloggning på sidan då vi ibland vill dölja en del information från allmänheten.

Problemet jag har är att när en medlem loggar in på sidan kommer de automatiskt till adminstrationspanelen. Jag skulle vilja att när man loggar in så dirigeras man istället till startsidan. Finns det någon här som vet hur man kan lösa detta?

Det verkar inte vara det problemet heller, jag försökte installera den, men jag behövde den tydligen inte.

Ahh ja jag hoppas verkligen att det är det. Man blir ju lite nojig när det låter som om det vore kortslutning i burken. Ska installera firmware och hoppas på det bästa.

Tack!

Jag har en, en månad gammal Macbook Pro. Jag har ett konstigt ljud som återkommer lite oregelbundet. Det låter som det sprakar till inne i den. Först trodde jag att det kom från någon av högtalarna, men det verkar inte som det. (är inte säker dock) Det är svårt att beskriva hur det låter, men "sprak" är det bästa jag kan komma på.

Någon som varit med om något liknande eller har någon teori om vad det kan vara?