Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
SvenTorn

SvenTorn

Avstängd
  • Registrerad 2007-10-31
  • Senast aktiv 2013-01-22
  • Antal inlägg 5

Foruminlägg

De senaste inläggen SvenTorn har skrivit i forumet.

1

Får inte detta med tangentbordet att funka bra. User = jag kör sedan länge engelskpråkigt Mac OS. Min fru och barn kör svenskt. Sedan en månad rullar hos mig en iMac 24'' med Leopard. Nu uppstår problem med volymtangenterna. De kör igång Exposé-funktioner. Volymen ändras bara med den eländigt placerade fn-tangenten. På min frus och mina barns användarkonton kastas detta om då och då, men utan konsekvens. (Ibland styr tangenterna volymen, ibland Exposé.)

Men vad värre är, min favorittangentkombination alt+tab för att byta fönster inom samma app funkar inte längre.

Allt detta funkade gnisselfritt på allas användarkonton när vi körde Tiger på en iMac 20''.

Vad göra?

Jo, det är precis så jag gjort. VIDEO_TS filerna ligger i en mapp på hårddisken, så det är inte det som är felet.

Testade nyss att köra Handbrake 0.9.1. Då funkade det. Någon annan som haft problem med senaste versionen av Handbrake?

Jag blir tokig! Bytte nyligen från en iMac 20'' med Tiger till en iMac 24''/2,8MHz/4GB/1TB med Leopard. Trodde att livet skulle bli roligare. Och ja, skärmen är fantastisk, men jag har massor av problem. (Vissa av dem kan jag inte skylla på varken Apple eller programvarutillverkarna. Skriver t ex detta på ett Apple Keyboard som min dotter hällt saft i. Seeeegt.) Ett av mina många problem:

Jag håller på att digitalisera barnens DVD filmer till datorn. Hade kommit halvägs i det projektet med gamla iMac 20''+Tiger+Handbrake 0.9.1. När jag nu återupptagit projektet med iMac 24''+Leopard+Handbrake 0.9.2 hänger sig Handbrake halvvägs in i rippningen. Jag kör samma inställningar som tidigare: H.264/Mp3/.avi, av bitrate 1200 kbps, 2-pass/turbo first pass.

Varför hänger det sig?

Pierre, Stort tack för att du lyft mig också ur den djupaste misär!

Jag följde Pierre/M-stads länk http://www.99.se/n-tverk-s-kerhet/233502-airport-extreme-mb-pro-c2d-leo-fungerar-d-ligt-varf-r.html.
Efter att jag ställde in "Endast Lokal länk"/"Link-local only" under Airport Utility/Advanced/fliken IPv6 för två dygn sedan har allt funkat klockrent. Jag har inte tappat nätet en enda gång oberoende vad jag håller på med.

1