Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
nyborjare

nyborjare

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2007-10-30
  • Senast aktiv 2012-03-16
  • Antal inlägg 42

Foruminlägg

De senaste inläggen nyborjare har skrivit i forumet.

Kenjon, jag har återställt till fabrikinställningar i i-tunes massa gånger, smsen är kvar dock. Jag vet inte hur man ska göra för att ta bort dem? Kan man klicka bort dem när man synkar sen i i-tunes och var isåfall?

Kan mejl också ta upp utrymme?

Kan hipstamaticbilder ta upp utrymme i själva appen, alltså vid sidan av att de lagras i bildbiblioteket? Var rensar jag ut dem isåfall från själva applikationen?

Jag misstänker att det måste vara nåt fel med mobilen ändå. De där 208 mb som finns kvar efter återställningen till fabriksinställningar försvinner raskt när jag lägger in mina egna appar (som jag mätte till ca 250 mb).

Nu har jag synkat och det blir då 208 mb ledigt, men det stämmer ändå inte med mobilens kapacitet som är 8 GB.

Vad händer om man återställer i själva mobilen? kan det hjälpa? eller tappar man allt, bilder osv, innehåll då?

Har tagit bort Spotify, har ingen musik längre och tagit bort massa appar (se ovan), det måste vara nåt annat som är koko. Som det verkar försvinner inte programmen från mobilen fastän jag försökt ta bort dem därifrån och de inte heller syns på displayen längre.

"2. Återställ i iTunes och lägg tillbaka backup. Hjälper inte detta, se punkt 3."

betyder "lägg tillbaka backup" samma som synkronisera?

Ok tack. Nu har jag räknat efter noga, jag har appar som väger 250 MB men det står att apparna/program tar upp 5,93 GB. Suck, jag måste lösa detta...

Jag orkar inte räkna upp alla men du skrev att det kan handla om skräp också?

Ok nu har jag synkroniserat och då är det bara 217 mb kvar. Nu står det bara 649 mb på övrigt och 5,75 GB på program, vilket iallafall verkar konstigt eftersom jag inte har så många appar att det kan uppgå till nästan 6 GB. Men det är väl sånt skräp då.

Frågan är hur man får bort det???

Ok tack men fattar inte riktigt, "återställa utan att lägga tillbaka backup"?
Jag tror det var så jag gjorde nu. Endast iphones grund-appar låg kvar på displayen.

Jag fattar inte hur så mkt plats kan ta upp av data som apparna använder och skräp? Går det att få bort?

Ok såg just att typ alla mina appar försvunnit trots återställningen, så får synkronisera igen. Mobilen kanske blir full igen då..

Ok nu har jag gjort det och har en fråga till. Nu har det ändrats helt i det där fältet med olika färger som talar om vad som tar upp vad i minnet: nu är det bara 253 bilder som tar upp ca 350 mb minne, program tar upp 7,5 mb och nästan hela resterande minnet går åt till "övrigt". Vad är detta övrigt? Det är bara 483 MB ledigt men bättre än innan...

Finns inget annat sätt - så jobbigt att göra om alla mejlinställningar (kekkar alltid ur)?

trots att jag -slängt en hel radda appar- ska det stå ovan!

Hej, jag har en iphone 3 G 8 GB som börjar bli gammal nu, ca ett och ett halvt år. Jag plåtar ganska mycket med hipstamatic och använder andra kamera-appar. Mitt problem är nu att minnet är slut. Trots att jag en hel radda appar som kräver mycket minne, så verkar inte iphonen fatta det när jag synkar och visar fortfarande på 0-12 MB minne kvar. Det verkar jättekonstigt. Har tagit bort nästan alla bilder också. Fältet i i-tunes visar på att minnet nästan helt tas upp av program men trots att jag tagit bort program vid synkroniseringen så händer alltså ingenting typ.

Kan programmen/apparna ligga kvar i telefonen trots att de inte syns på displayen? Hur får jag bort dem, vad ska jag göra? Måste kunna plåta! Desperat!
Tacksam för hjälp!

-vet inte om den här frågan är rätt placerad-
Hej, mitt Bridge har börjat uppträda underligt ikväll. Vissa mappar och filer öppar den utan problem, och radar upp så fint i spalter och rader, men när jag ska bläddra bland mapparna på skrivbordet så försvinner de plöstligt när jag scrollar neråt och dyker upp igen längre ner men mapparna på mitten saknas. När jag ändå på nåt vänster lyckas ta mig in i mappen jag vill så dyker bara en enda bild, som jag innan problemet startade, gjorde och sparade i tiff. Jag sparade några bilder till i tiff på samma plats, men dessa syns inte.
Vad kan detta vara?
Jag har som sagt inte problem att öppna andra mappar med t ex CR2 och jpg men denna med dng och några tiff går alltså nästan inte att se. Skrivbordet är också wacko och där ligger lite av varje som inte syns.
Kan det vara arbetsminnet eller är det ett virus? Jag har knappt haft internet uppe på den datorn, men igår så satte jag in en usb-sticka och slängde innehållet i den i datorns papperskorg. Bland filerna på den fanns kollegors sparade bilder, någon av dem kan haft virus kanske?:'(