Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Markus P

Markus P

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2007-06-27
  • Senast aktiv 2010-10-19
  • Antal inlägg 5

Foruminlägg

De senaste inläggen Markus P har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av insats:

Som det är nu har jag oftast färgpressens ICC-profil på dokumentet redan från start (för dagstidningstryck då). Jag jobbar i princip 100% i Photoshop och rör aldrig indesign.

Egentligen kan man nog sammanfatta min fråga till detta:

Om jag skapar ett dokument i adobe RGB, gör klart dokumentet, och konverterar till en annan ICC-profil (t.ex. tryckeriets) precis innan jag exporterar till PDF (allt detta i photoshop) - Kommer då dokumentet när det väl trycks se ut som det gjorde innan jag konverterade till den profilen, eller kommer det se ut som före konverteringen? Nu syftar jag alltså på den färgförändring man ofta ser på dokumentet när man konverterar till en annan profil.

Alltså: Bör jag arbeta i t.ex. Adobe RGB och sen konvertera precis innan jag exporterar som pdf, eller bör jag arbeta med "slut"-profilen hela vägen? Om jag arbetar i Adobe RGB måste jag väl köra allt i RGB, vilket gör att jag måste göra om en massa färginställningar när jag konverterar till CMYK eller? Vill ju ha exakt samma CMYK-värden på t.ex. svart överallt i dokumentet.

Som jag fattat det så gör du hela annonserna i Photoshop? Isf skulle jag nog råda dig till att kika närmare på indesign och lära dig detta program. Fortsätt med bilderna i PS men gör resterande layout i Indesign.

Själv jobbar jag alltid i CMYK (med utgång från en grundbild i RGB) då jag känner att man har större kontroll att se hur det blir i färdig trycksak.

Japp, har precis samma inställningar.

Edit: Har nu hittat felet. Min airport hade ändrat nätverk när jag starta om och jag surfa via grannens nätverk som antagligen inte hade BBB.

Nu skall man bara kika hur man får sitt trådlösa nätverk förinställt så den inte hoppar över till nån annans.

Senast redigerat 2008-11-16 00:45

Har ställt in min BBB-mailadress i Mail på min bärbara nu och allt lirade. Jag fick in mina tidigare mail och jag kunde även skicka. Men nu 2h senare kan jag inte skicka mail, den står bara och snurrar och får inte iväg mailet. Har inte rört några inställningar. Nya mail rullar in som vanligt utan några problem.

Någon som råkat ut för samma?

Tycker ditt arbetsflöde låter vettigt. Dock så undrar jag om du inte lägger på profilen i ps? Kör du i rgb och låter Indesign konvertera?

Hej!

Försöker göra hål i genom flera lager i illustrator. Kommer bara genom ett lager. Behöver komma igenom mitt block, skuggan och bakgrunden som ligger under. Någon som kan ge mig ett smidigt tillvägagångsätt?

Mvh
Markus

1