Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
andreasdrake

andreasdrake

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2007-06-17
  • Senast aktiv 2020-09-16
  • Antal inlägg 34

Foruminlägg

De senaste inläggen andreasdrake har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Adrian B:

Jag beställde 03:30 och fick SMS:et 09:29 samma dag. Det det gick några timmar, precis som för BlackSmp, men inte mer än så.

Pratade med Telia nu och de är de som redan hade Telia innan som operatör (eller skaffar nytt nummer) som fick SMS efter några timmar. Vi andra som skall flytta befintligt nummer från annan operatör till Telia får först hem ett papper som skall signas sedan får vi ordernummer skickat till oss

Ursprungligen av Adrian B:

Telia skickar ut SMS med länk till orderstatusen. Har du inte fått något sådant SMS?

Nej har inte fått det
Har bara fått den där beställningsbekräftelsen på mail som inte har något ordernr i.

Fick ni sms direkt efter själva beställningen?

En dum fråga kanske.
Men vart kan man se sitt leveransdatum?
Jag gjorde en beställning klockan 00.45 på natten 21/9 och fick ett en beställningsbekräftelse med ett ärendenummer, men inget ordernummer som man verkar behöva på Telia orderstatus
?

Nej det är det som är så lustigt, på iPhonen fungerar det utmärkt att surfa.
På min gamla iPhone 4 har jag däremot aldrig detta problemet.

Jag såg nu att MacWorld också hade uppmärksammat felet.

Ursprungligen av frazze:

Kan det möjligen vara TS2756:

Hej, nej det är inte det.

Det händer bara helt plötsligt. Jag kan tex lyssna på webbradio, surfa, streama video mm... och helt plötsligt lägger internet av. Det handlar alltså inte om att iPhonen eller datorn går ner/kommer tillbaka från något viloläge.

Någon mer som har problem med att internetdelningen via Wifi dör efter ca 15-20 min?

Jag bytte häromdagen min iPhone 4 mot en ny iPhone 4S. På min iPhone 4 hade jag aldrig detta problem när jag körde internetdelning med min MacBookPro timme efter timme utan att det gick ner.

Men nu på min 4S så dör det hela tiden efter ca 15-20 min. Macen har fortfarande koppling till iPhonen men det går inte att surfa. På iPhonen fungerar det dock utmärkt att surfa, så det är inga problem med täckningen. Kör jag internetdelning via USB så fungerar allt bra.

Både min iPhone 4 och 4S kör senaste iOS versionen.

Om man som jag har hela sitt fotoalbum på Flickr så kan jag rekommendera appliaktionen FlickStackr.
Smidig och snygg bildvisare som gör att jag slipper ladda ner alla mina bilder på iPaden (vilket heller inte skulle få plats).

Aha vad bra då borde det inte vara några problem att sätta in mitt Tele2 sim.

Tack för svaren.

Hej,

Jag har precis beställt en iPad 3G från USA. Han som jag köpte den av köpte den med AT&T abonnemang. Så jag måste eventuellt unlocka den. Vad jag undrar är kommer man fortfarande kunna använda och köpa sig av applikationer på Apples App Store, eller blir själva iPaden bannad på något sätt?

/Andreas

Ursprungligen av Macce65:

Hoppas bara att frågeställaren inte får uppfattningen att MacBook är en spelmaskin! NVIDIA GeForce 9400M är ett entrylevel grafikkort som sitter som integrerat grafikchip på många moderna moderkort:

NVIDIA GeForce 9400 mGPU

ungefär med samma prestanda som ett ATI 780G (HD3200)

9400m bör vara den mobila, integrerade varianten av detta kort:

Nvidia Launches $59 GeForce 9400 GT - Tom's Hardware

Att geforce 9400 (enligt Apple) är upp till fem ggr snabbare än intel GMA X3100 säger bara att intelgrafiken var helkass på spel!

Nej då det tror jag inte heller. Jag är ingen gamer egentligen, tänkte bara att om jag ändå köper en ny dator skulle det vara kul att kunna spela någon gång lite då och då. Och då räcker det med typ medelinställningar på grafiken för att jag skall vara nöjd.

För det mesta håller jag på med programmering och vanligt slösurfande.

Ursprungligen av Mmmattias:

Hej,

Jag har tidigare bara lurkat här på forumet men kände att stackarn här kanske skulle få ett svar på frågan han faktiskt ställde:

Det går UTMÄRKT att spela på nya Macbook.

Jag har själv 2.4GHz-varianten och har än så länge testat två ganska tunga spel som båda fungerat ok på högre grafikinställningar och de bör flyta på helt okay på medelinställningar.

De jag testat är Fallout 3 och Gears of War och om de spelen fungerar så bör du inte ha några problem med de spelen du nämner.

Lycka till!

Härligt Ja de spelen kräver nog en hel del så då borde mina spel flyta på helt utmärkt.

Tack tack!

Ursprungligen av Macce65:

Har du möjligen en Vista 64 licens? I så fall ska du skaffa ett SP1 media - SP1 klarar UEFI och du behöver bara partitionera och formatera i BootCamp.

Aha smidigt, yes jag har en Vista både 32 och 64 bits licens (uppgraderingsskiva) men tyvärr har den inte SP1, men läste att man kan använda vLite för att göra en ny skiva med sp1 inkluderat så jag tar och gör det.

Tack för tipset Macce!

Det var en riktigt bra länk HNK, fick svar på mycket. Verkar som att nya MacBooken fungerar utmärkt att spela spel på (även i Windows).

Ursprungligen av Goflorp:

Så, du är hjärtligt välkommen till 99. Här hotas ingen och det enda som är förbjudet att diskutera är piratkopiering (t ex regnummer till program etc).
Man får heller inte posta nakenbilder av ngt slag (inte ens humor-bilder)
Det är väl det enda jag kan komma på .

Du har köpt en burk av ett märke som har en GEMENSKAP, vi gillar våra maskiner, vårt OS. Apple är inte felfria, men tusan så mkt bättre än det mesta annat som finns där ute.
Vi hjälper varandra och stöttar när det behövs. Bara det kan vara ovant för Switchers. Jag ser väldigt lite av denna gemenskap i PC-världen.

Tack så mycket Goflorp, jag känner mig välkommen :). Kommer säkert komma med massa fler frågor när jag väl köpt mig en Mac. Ha det bra så länge!

Och tack så mycket HNK, skall kika på den länken.

/Andreas

Okej tack för tipset om Xbox och tips om att installera XP istället. Nu frågade jag i alla fall om någon hade erfarenhet av spel på nya MacBooken med Vista installerat (då det är en Vistalicens jag har). Jag vet mycket väl vad det innebär att ha Windows installerat. Jag har kört det ett antal år utan problem. Men jag vill gärna ha det bästa av två världar, kunna spela spel i vista och använda Mac OS-X till resten.

Sedan vet jag inte vad att du är född 67 har med det hela att göra, man kan säga/skriva omogna saker fast man är 90 eller 10 år gammal.

Och på vad sätt är jag inte snäll? Är detta något sort hot? Får man inte fråga saker som detta i det här forumet? Allt jag ville ha var ett seriöst svar om någon hade det. Inte saker som att be om att man får problem med att installera Vista och våldta en MacBook.

Men nu lägger vi ner det här. Jag försöker få ett seriöst svar på något annat håll.

Tack i alla fall för att du försökte.