Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mordecai

Mordecai

Medlem
  • Plats Nacka
  • Registrerad 2005-04-27
  • Senast aktiv 2018-11-15
  • Antal inlägg 24

Foruminlägg

De senaste inläggen Mordecai har skrivit i forumet.

Det löste sig efterhand med uppdateringar och behörighetskontroll. Endast Förhandsvisning beter sig konstigt fortfarande.

Jag har en hel hög problem med mitt nya Mavericks på mac mini 2011. Känns överlag väldigt ostabilt. Många program laggar och badbollen är allmänt förekommande. Safari känns segt.
Sen har jag problem med programfönster, som drar ihop sig till en remsa i högra hörnet efter viloläge. Därifrån går det varken att flytta eller dra ut så att jag är tvungen att avsluta programmet och starta upp igen.
Vidare funkar inte flikarna i finder trots att det är kryssat i inställningarna.

Nån som känner till problemen och har en fix?

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Hur installerade du?

"Uppgradera", "Radera och installera" eller "Arkivera och installera"?

Jag blåste om datorn vid båda tillfällena , dvs raderade och installerade. Därefter har jag uppdaterat allt som går att uppdatera.

Nyligen installerade jag Leopard på min PB G4 1,67Ghz. Måste säga att jag e besviken. Det är lite Vista över det. Känns svajigt och instabilt. Har haft massor problem med mail som hänger sig när jag öppnar mail med bifogade filer, iCal har bråkat med mina gamla kalendrar. Datorn känns väsentligt trögare, trots att jag har 1,5 Gb Ram. En hel del badbollar. Tidigare uppdateringar från tidigaste versionen via jaguar, panther och tiger har gått från klarhet till klarhet och jag har varit mycket nöjd med Tiger som känts väldigt stabilt och pålitligt och dessutom snyggt. Leopard är dunkelt och otydligt tycker jag. Ikonerna ser olika ut beroende var i finder och docken de ligger. För jag över en mapp till dock försvinner ikonbilden och det blir en map med dokument som sticker ut. Varför denna effekt? det blir ju bara fult.

Är problemen relaterade till att jag har en powerpc och inte intel?

Hoppas inte Apple har börjat trilla i windowsdiket och bara lägger till en massa lullull som rör till det. Jag upplever Tiger som ett "färdigt" operativsystem emedan Leopard känns som en Beta.

Jag har gjort om installationen en gång för första gången blev inte alls bra. Ska det behöva vara så? Funderar på att göra som många Vista användare, dvs gå tillbaka till tidigare version för att det fungerade bättre.

/M

Hej!

Jag har nyligen uppgraderat till leopard på min Pb G4. Nu funkar inte iCal. Den vill inte ta emot mina gamla kalenderfiler vare sig genom import eller överföring via iBackup. Det går förvisso att lägga in gamla kalenderar, men så fort jag stänger programmet och startar igen är de borta.

Mail stängs av sig så fort jag ska öppna ett mail med bifogade filer.
Även där har import från tidigare inställningar misslyckats. Min gamla mailboxar syns inte utan måste importaras manuellt.

Jag har installerat om programmen ett antal gångernutan att det förändrats.

Några tips?
/M

Ursprungligen av Tangen:

har du testat min lösning?

Jepp! Nu är det gjort. Det löste delvis problematiken. Jag kunde återigen ladda ner mina mail. Mysteriet med de tiofalldigt duplicerade felmeddelandena som vägrade bli raderade kvarstod dock. Jag valde till slut att radera alla filer i bibliotek/mail som hade ändelsen .plist plus några till systemfiler som såg mysko ut. När detta var gjort startade jag om datorn och då var felmeddelandena borta.

End of story...

...får vi hoppas

/M

Ursprungligen av MatsOlov:

Förstår inta att det fortfarande finns de som envisas med att det finns virus för OS X!

Som sagt... kom med en alternativ förklaring till mina problem... Någon?
/M

Mail går heller inte att avlutas utan måste tvångsavslutas...

Ursprungligen av Ipod_Lover:

Vart finns det att få tag på då?

Vilken porrsida som helst funkar!

Seriöst... internetsäkerheten är betydligt lägre än vad de flesta vet. Här är en nyskriven artikel från macworld
Allt färre nyskrivna trojaner för OS X - MacWorld

Visst inga pc-siffror men det är fullt tillräckligt för att fucka med din dator.
Och för er alla som förnekar att en mac kan bli angripen förklara då detta:

Jag rensade ut 4 maskar igår, varav två var pishing. Nu funkar safari igen men min mail är tokig.
Samtidigt som jag får beskedet att jag skickat ett block virus till min kompis upphör safari att fungera; det startar inte. Min mail upphör att ta emot nya mail, förutom det allra sista som hämtas in varenda gång jag startar programmet. Det är ett felmeddelande på en felaktig adress jag skickat till tidigare på dagen. Nu har jag c:a 10 stycken identiska mail. Det roliga är 1: att de inte längre går att läsa utan textytan är bara blank. 2: Mailen går inte att radera. Jag har raderat dem både från mail och från bibliotek/mail/mailbox/inbox. Dock var gång jag avslutar mail, eller bara öppnar en en annan mailbox och sen går tillbaka till inbox så är alla tio felmeddelandena tillbaka! Trolleri!!

Om det inte är ett virus/mask/trojan så bjuder jag er att komma med en alternativ förklaring. Själv har jag inte under mina 15 år av macanvändande sett något liknande.

För övrigt var detta benämningen på viruset: MailMarshal Rule: All in Virus : Block Virus

/M

Det finns virus till Mac så man ska inte slå sig för bröstet. De är inte många men man är på intet sätt osårbar för att man sitter med os X. Maskar och trojaner finns det dessutom gott om.
Att min dator får problem som överrensstämmer med funktionen hos ett block virus samtidigt som en kompis har fått just ett sådant från mig så är det ju ett litet märkligt sammanträffande. Jag har aldrig haft liknande problem på mac någonsin...

I övrigt är det lustigt med förslaget att starta om datorn eftersom det i min värld alltid är första åtgärden vid datorproblem och jag skulle inte skriva inlägg på 99.se om problemet var så trivialt.

Jag har redan kört antivirus och den har bara hittat några maskar av harmlös sort. Därav eftersöker jag fler tips. Vill gärna undvika att omistallera systemet.

/Matt

funny!
/M

Tjena! Min pc-polare gjorde mig uppmärksam på att jag skickade ut ett block virus från min epost. Har antagligen fått det när jag laddade ner gratis ikoner. Nu kan jag inte starta safari och mail, beter sig underligt, vill inte ladda ner nya mail och envisar sig med att inte radera 4 felmeddelande.

Någon som har några idéer om vad jag bör göra?

/Matt

grymt! det verkar funka!
/M

Förresten.. körde först bara applejack autopilot. Sen försökte jag skriva kommandot ovan men det funkar inte. Det protesterar och säger att kommandot inte är gilltigt. Har du några mer specifika instruktioner på hur man går tillväga?

Tack för tipset, men det funkade inte. Jag körde Applejack men inget förändrades. problemet kvarstår.
Nåt annat tips?