Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Tomas Johansson
  • Registrerad 2002-02-12
  • Senast aktiv 2013-03-18
  • Antal inlägg 45

Foruminlägg

De senaste inläggen Tomas Johansson har skrivit i forumet.

det finns massor med mallar som man kan ladda hem använda sig av för att komma över tröskeln, t.ex. här: andreasviklund.com

Jag har precis fått en 1 TB Iomega StorCenter utbytt, och innan det fick jag en ny nätadapter eftersom den tydligen inte orkade med att starta upp alla fyra interna diskarna i den. Förtroendeingivande nog (not..) fick jag samma typ av nätdel, i utbyte. Mina problem började med att disken försvann från nätverket, sedan kom ett klonkande ljud och till sist snurrade inte hårddiskarna upp överhuvudtaget. Jag kommer aldrig någonsin att lagra någoting viktigt på en Iomega station igen, jag hade bara ren tur som lyckades få igång min så pass länge (med en hemmagjord nätdel) så att jag kunde rädda 500 MB/två månaders arbete.

aahh, 1024 tack, nu har jag en del att testa!

Hur gör man bäst för att få upp upplösningen på en vanlig 72 dpi:s skärmdump så att den går att trycka i 180 (eller kanske rentav 300 dpi), med någorlunda bibehållen kvalitet och storlek? Dumpen är från en programmiljö så den går liksom inte att skapa någon annanstans. Jag har experimenterat en del i Image Size rutan i Photoshop men är inte riktigt nöjd med resultatet. Alla tips emottages med tacksamhet.

/tomas

Jag gillar webhallen och tycker att dom håller rätt bra priser. Om man bor i sthlm och är otålig går det att beställa varor hemifrån i deras webshop och sedan hämta ut allt och betala i butiken. Jag har nästan lika nära dit som jag har till mitt postuthämtningsställe och leveranstiden blir istället typ 2-3 timmar. Tycker också dom är bra att ha och göra med när man dribblar bort sig, som när jag idag köpte fel minnen till en mini. Att sedan butiken är som ett organiserat kaos i sann Bladerunner anda, det har i alla fall jag överseende med.

Yeah. D-series (eller Sony öht) rular. två minuter från: va' f-n.?... till sa*an vad bra! med litet tryck i inställningarna, gjorde att jag totalt glömde bort all muskel och ekonomisk värk. Det jobbiga just nu är att jag ju måste se om alla filmer som jag sett...

Det enda jag irriterar mig på med mini som mediarondell är att jag inte gillar när man pausar med t.ex. dvd-player, och fanskapet går i viloläge (jo, jag vet att man kan se till den inte vilar osv, men tänk om man kunde ställa detta per applikation?) så väcker man den och fullskärm är inte längre aktivt utan man måste in och bestämma om detta... I-lands problen.

Ikväll, Kubrick och 2001, för n-te gången. Nu utan pixel-flurp...:-)

Då kan man äntligen visa sig här, efter veckor av beslutsångest. Sony 40D3000, koppla sladd (DVI-HDMI), slå på, välja ingång på tv, sen var det klart, bildskärmsupplösningen vadles per automatik. Har inte märkt några konstigheter med overscan eller annat, satt mest och förvånades över ytan och ljusstyrkan på "världens största" OSX skrivbord, knivskarpt från 4 meters håll. Musacceleration = på.

Stora diskar kan ta tid att mounta, via USB, kan det vara det som är problemet? Jag har en 200 GB USB 2.0 disk, den tar flera minuter (känns det som i alla fall) att mounta på PB G4. Första gången jag kopplade in den trodde jag defintivt att den var trasig.... på min HD finns en lampa som blinkar under tiden som OSX håller på och trasslar, på så vis kunde jag till slut inse att det var aktivitet på gång.

Köp ett tomt USB eller FireWire kabinett på lämplig databutik oh stoppa in hårddisken där, jag hittade billiga dylika på t.ex. www.webhallen.se

Men jag har även precis varit med om hur en G4 med till synes sabbat nätagg, helt plötsligt vaknar upp ur en lång dvala. Vi tog ut allt RAM samt batteriet och lät den stå så över natten. I med nytt batteri och en RAM-kapsel som vi visste var ok, och den gick igång igen.... Tar batteriet slut händer det mycket mystiska saker med vissa G4:or tydligen

Kolla vad BT kabel/adsl modemet heter, sedan surfar du hit:

http://www.btyahoo.com/drivers

och hoppas på att det finns drivare där till OSX för just er modell. Ladda hem dessa (på PCn då..), hitta på ett sätt att få över dessa till MacBooken och installera dom där. Efter det bör detta modem finnas som alternativ i Nätverksinställningarna, evt. måste det vara anslutet till Maccen....

Först blir jag misstänksam när det står angivet system 8.x, kolla på ISP:ns websajt efter Mac OSX drivrutiner. Jag tror att det som finns på CDn kan vara gammalt...

Undrar om det inte står fel under punkt 6 där, kolla under Äpplet efter Location eller Nätverksplats. Markera detta och välj undermenyn Nätverksinställningar (Network preferences) där, sedan Ställ in (Configure). Där kommer du fram till en massa ställen där du kan konfigurera externa USB modem och annat underligt... Bland annat med PPoE.

Huga, vad tyst det blev, scary. Man borde kanske inte ha.. ens försökt.

Men nu testade jag ialla fall fast på en Win-XP PC, och efter litet strudel så gick det faktiskt att få en installation och administration att rulla med EasyPHP och en vanilla OSC.

Dåså, php anyone
?
>"doh

Jag vill kunna köra en OSCommere installation helt lokalt på min PowerBook med OSX 10.3.x, för att i lugn och ro kunna få till funktioner och det visuella så som jag vill ha det.

Är det någon här som gjort detta och kan verifiera att det är praktiskt möjligt att jobba på det viset? Jag kan tillägga att jag främst är ute efter att kunna skapa shopens utseende så här lokalt, huruvida eventuella produkter i databasen överlever en flytt från min lokala installation till webhotellet känns inte lika kritsikt.

Hur pass tekniskt krångligt är det att starta upp detta? (Min hjärna smälter ihop litet när den läser om kommandon i terminalen, men jag är tillräckligt korkad/envis för att våga mig ut på ökänd mark.)

Jag får igång Apache genom att dra igång webdelningen, men det skall till några fler komponenter för att få detta att funka, eller hur? En PHP modul, och en databas (MySQL) förutom själva OSCommerce-paketet.

Tack för svar!
Nu använde du ordet "öppna", är det då i andemeningen som att "här kan andra Fon-are koppla upp sig, eftersom dom har login och lösen för detta"? Jag blir inte riktigt klok på det här med Bills, Linus och Aliens..