Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Tebukuro

Tebukuro

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2005-02-07
  • Senast aktiv 2015-02-08
  • Antal inlägg 43

Foruminlägg

De senaste inläggen Tebukuro har skrivit i forumet.

1

Goddagens,

Är det någon som sitter och trycker på denna eminenta mjukvara?

Jag står också i valet och kvalet om jag skall nöja mig med "bara" 1 st. 2,8Ghz quad-core Xeon, eller ta två... Steget från 1.25Ghz G4 blir väl enormt oavsett.

Intressant sak jag hörde idag var att det inte är någon god idé att komplettera en maskin med en andra cpu i efterhand. Båda cpu:erna bör komma från samma batch, det skulle tydligen finnas risk att det blir instabilt annars.

Sedan är frågan om det är värt besväret i efterhand att trycka in en andra cpu och hitta lämplig kylning till den, men det kanske bara är jag som blivit lat med åren och/eller tröttnat på att skruva?

Det hjälpte djävlarimig! Hur kan ett typsnitt få så stor inverkan över systemet? Tack för hjälpen!

Hej,

Jag satt och installerade typsnitt igår när datorn drog upp i ~95% cpu-användning och blev praktiskt taget okontaktbar. Jag kunde byta Virtue-skrivbord och ändra fokus på fönster, men inte tvångsavsluta eller komma åt iTerm för att döda processer.

Ett par av de typsnitt jag installerade ratades av typsnittsboken som trasiga (blev utropstecken på Systemkontroll), men jag installerade i alla fall för den klagade inte på själva typsnittet. Jag tyckte det vore konstigt att ett typsnitt skulle ställa till någon skada. Känns det verkligen rimligt?

Jag fick helt enkelt tvångsavsluta den hårda vägen. När jag bootade igen såg allt till en början bra ut, loginrutan kom upp osv. Efter inloggning händer dock inte mycket mer.
Docken startar inte och inte heller menylisten med undantag av en liten bit längst till höger med Spotlight-ikonen. Drar man upp muspekaren dit blir den genast badboll.

Jag har testat att boota från OS X-skivan och reparerat behörigheter på disken. Några småfel fixades, men inget som kändes relevant och inte hjälpte det heller.

Någon som känner igen detta och kan hjälpa? Tack på förhand!

Hej hej,

Jag är PC-användare sedan barnsben och har kört Linux sedan '99. Är lite sugen på Mac mini och OS X...

1